perjantai 1. huhtikuuta 2011

Maaliskuun luetut

Kuukauden kirjasummaus!

Maaliskuussa luin:

- Lisa Genovan Edelleen Alicen, vaikuttavan alzheimerkertomuksen.
- Leena Krohnin Auringon lapsia, sekä esineenä että kertomuksen kauniin kertomuksen kukista, lapsuudesta, ihmisyydestä.
- Kalle Björklidin kuvateoksen PMMP Vaahtopäät (oli siinä vähän tekstiäkin alussa!).
- Muriel Barberyn Kulinaristin kuoleman, josta intouduin kertomaan kulinaristisin termein.
- Minna Canthin Anna Liisan Lukupiirin keskustelua varten.
- Edita Morrisin Hiroshiman kukat, koska olin niin järkyttynyt Japanin luonnonmullistuksesta ja ydinvoimaonnettomuudesta.
- Marianne Peltomaan Ihon alla, koska huomasin, että Peltomaan kansainvälisestä adoptiosta kertoville romaaneille on tullut jatko-osa (juo vuonna 2007, mutta minä huomasin vasta nyt).
- F. H. Burnettin Salaisen puutarhan, koska kaipasin jotain keväistä, nostalgista ja viehättävää luettavaa.
- Barbara Stoneyn Enid Blyton -elämäkerran, koska live-lukupiirimme päätti tutustua Blytonin elämään. 

Lisäksi selailin useitakin ihanuuksia uusimmista kissakirjoistani. En saanut luettua loppuun yhtään jo tammi- ja helmikuun lukulistoilla keikkunutta keskeneräistä kirjaa... (Huhtikuun lukulupaus: luen edes yhden ikuisesti kesken olevien listoilla olevan kirjan loppuun!)

Jätin kesken Bill Glekkin Nuoren addiktin omakuvan, koska se ei ollutkaan kiinnostava. Aloitin uudelleen Claudie Gallayn Tyrskyt, koska se on ihana.

Näistä helmikuussa luetuista sain kirjoitettua blogiini maaliskuun aikana:

- Veikko Huovinen: Pylkkäs-Konsta mehtäämässä

Lukemisen ja lukupiiritoiminnan ohella kunnostauduin lukijana osallistumalla Avaimen kevätkauden avajaisiin, Villa Kiven kirjailijailtaan sekä kirjoittamalla kirjablogiini enemmän kuin luullakseni koskaan yhden kuukauden aikana. Kevätenergiaa havaittavissa!

5 kommenttia:

 1. Olipas sinulla energinen maaliskuu! Pidin myös postauksen kirjoitustyylistä, miten kiedoit lukemasi ympäristön tapahtumiin :)

  VastaaPoista
 2. Samaan kiinnitin huomioni minäkin; hauskaa lukea "syitä" miksi kuhunkin kirjaan on tarttunut :) Tyrskyt on luettavien listalla ensimmäisenä, kunhan saan opintoni kirjoihin ja kansiin. On muuten tooodella vaikeaa koettaa käyttää kaikki mahdollinen aika opinnäytetyöhön, kun samalla on hirmuinen lukuinto aivan muihin kirjoihin. Syksyllä tökki jostain syystä kaikki lukeminen kovastikin, mutta nyt voisin istua ikkunan vieressä nauttimassa auringon lämmöstä ja lukea kirjan toisensa perään. Tyrskyt ja The Quantum Thief.. Yritän motivoida itseäni niiden voimalla, että mitä nopeammin saan opinnot pakettiin, sen nopeammin pääsen niihin käsiksi ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, etteivät luonnehdinnat tai selitykset haitanneet listan lomassa. Taidan höpistä jatkossakin kuukauden kirjalistoissa, niin voin sitten itsekin joskus katsoa, miksi olenkaan sanonut jonkun kirjan lukeneeni. Ihan kaikista kirjoista ei kuitenkaan tule blogattua.

  Teresita, tsemppiä loppupinnistelyyn! Voin hyvin kuvitella tilanteen ja kirjanhimon. :) Toivottavasti pääset pian Tyrskyjen ja muiden houkutusten ääreen!

  VastaaPoista
 4. Tuota sinun Hiroshiman kukat -kirjoitustasi lainattiin jossain "käännöskirjallisuuden verkkolehdessä" tms., hienoa :). Kiinnostava tuo Tyrskyt...

  VastaaPoista
 5. Pienen mökin emäntä, kiitos tiedosta! Se oli näemmä Maailmankirjat-verkkolehden sivuilla, ja huomasin, että Kirjainten virrassa -Hannakin tekstiä oli lainattu. Hauska yllätys! :)

  VastaaPoista