perjantai 29. huhtikuuta 2011

30 kirjatunnustusta

Jos kirjahyllyni eivät ole ojennuksessa, aina voi vedota karvaisiin kirjastonhoitajiin.

Melkein kaikki kirjabloggarit ovat osallistuneet huhtihaasteeseen eli vastanneet joka päivä tässä kuussa kirjamakua koskeviin kysymyksiin. En halunnut lähteä mukaan tuohon haasteeseen, koska katsoin, ettei aikani riitä nyt jokapäiväiseen bloggaamiseen (takanani on on-off-huhtikuu: vuoroin lomaa tai tavallista enemmän töitä, sellainen ei tiedä hyvää blogikirjoittamiselle).

Haasteen kysymykset olivat mielestäni kuitenkin varsin kiinnostavia, joten päätin vastata niihin kerralla. Laitoin vastaukseni tuonne blogin yläpalkkiin omaksi kohdakseen - käykää katsomassa ja kommentoimassa!

Joihinkin kysymyksiin oli helppo vastata, mutta joihinkin äärimmäisen vaikea. Esimerkiksi kirja, jota muut inhoavat, mutta josta minä pidän? Mistä minä tiedän, mitä muut inhoavat! Eikä kirjamakuni ole niin erikoinen, että sieltä löytyisi jotain toisten aivan karttamaa. Toisaalta halusin myös vastata tunnetuilla kirjoilla; vaikka vastauksieni lukija ei olisi lukenut juuri ko. kirjaa, suurin osa kirjoista lienee niin tunnettuja, että ne antavat silti käsityksen kirjamaustani. Ihan oikeasti kyllä pidin Alastalon salista ja surukseni tunteeni Veljeni Leijonamieltä kohtaan ovat muuttuneet.

Muistin ensin, että tuo kiperä kysymys olisi ollut kirjasta, josta muut pitävät, mutta minä inhoan. Siihen olisi ollut helpompi keksiä vastauksia, vaikken nyt oikein mitään kirjaa todella inhoakaan, vihaamisesta puhumattakaan. Esim. Harry Pottereita en ole saanut itseäni lukemaan enemmän kuin parin kirjanpuolikkaan verran. Nenäpäivästä en pitänyt - ei tosin moni muukaan. Joanne Harrisin Herrasmiehiä ja huijareita piti olla superhyvä, muttei ollutkaan.

Onneksi on paljon kirjoja, niin joka makuun riittää jotain!

3 kommenttia:

  1. Sangen hurmaavat karvaiset kirjastoapulaiset! Minun kirjastoapulaiseni ovat ihan kaksijalkaisia, 80-95cm pitkiä tapauksia ;) Heillä on niin tehokas kirjojen järjestämissysteemi, etten ole vielä edes perillä siitä..

    VastaaPoista
  2. Susa, kiitos! Luulen, että kaikki alle metrin korkuiset kirjastoapulaiset lajista riippumatta ovat melko tehokkaita joskin omaperäisiä kirjastonjärkkäilijöitä. :D Minäkään en ole päässyt perille meidän järjestelijöiden logiikasta, millä perusteella jokin kirja tungetaan aivan kirjahyllyyn takaseinään kiinni, kun taas toiset viskotaan surutta lattialle.

    VastaaPoista
  3. Varmaan ihan hyvä idea vastata kerralla, haaste on nimittäin ollut jotenkin vähän kuluttava kun siihen on yrittänyt vastailla joka päivä.

    VastaaPoista