lauantai 2. huhtikuuta 2011

Matkakirja on valittu


Kiitos kaikille, jotka annoitte vinkkejä ruotsalaisesta kirjallisuudesta! Ruotsiin lähtee mukaan Marianne Fredriksonin Anna, Hanna ja Johanna. Etsin alun perin jotain kepeämpää, mutta tämä kirja valikoitui siitä helposta syystä, että se löytyi siskon hyllystä. Olen kyllä muutenkin ollut aikeissa lukea ko. teoksen - ja sitä suositeltiin myös kirjavinkkikeskustelussa. Otteita teoksen takakannesta:

Kansainvälinen menestysromaani kolmen sukupolven naisista. - - Hanna syntyy Taalainmaalla vuonna 1871 karujen vuorten seudulle. - - Hannan ainoasta tyttärestä Johannasta kasvaa kaupunkilainen. - - Kun Johanna astuu vanhuuteen, unohtaa ajan ja paikan elämän ja kuoleman välimaastossa, hänen tyttärensä Anna alkaa etsiä. - - Ruotsalaisen Marianne Fredrikssonin kiitetty ja palkittu romaani on rikas ja vaikuttava kuvaus naisen elämästä sadan vuoden ajalta.

Kiinnostavan kuuloista!
Siltä varalta, että joku muukin etsii kirjaa Ruotsin-matkalle tai on muuten vain kiinnostunut naapurimaan kirjallisuudesta, tässä koottu lista matkakirjakyselyyni tulleesta vinkeistä. Nämä kirjat/kirjailijat mainittiin kirjoituksessani tai sitä seuranneessa keskustelussa:
Stieg Larsson
Kajsa Ingemarsson
Liza Marklund
Henning Mankell
Selma Lagerlöf
Sjöwall & Wahlö
Jan Guillou
Ann Rosman: Majakkamestarin tytär
Jonas Hassen Khemiri: Ajatussulttaani
Majgull Axelsson: Huhtikuun noita
Marianne Fredriksson: Anna, Hanna ja Johanna
Mara Lee: Ladies
Astrid Lindgren
Nan Igner
Liza Marklund, Lotta Snickar: Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra
Susanna Alakoski: Sikalat
Jonas Gardell: Viattomuus ja muita kirjoituksia
Solja Krapu: Minä tarvitsen bussikuskia
Gösta Knutsson: Pekka Töpöhännät
Marianeh Bakhtiari
Åsa Larsson
Camilla Läckberg
Johan Theorin: Skumtimmen
Torbjörn Flygt: Alakynnessä
Åsa Linderborg: Mig äger ingen
Eva Dozz: Rakastan sinua John Lennon
John Ajvide Lindqvist
Camilla Läckberg
Lars Kepler: Hypnotisoija
Historioitsijoita/historiallisten kertomusten kirjoittajia: Herman Lindqvist, Peter Englund ja Martin Hårdstedt
Alkuperäinen keskustelu ja kirjavinkit perusteluineen täällä. 

10 kommenttia:

 1. Tämä on _niin_ hyvä ja olen _niin_ iloinen, että valitsit ko. kirjan. :) Toivottavasti se ei ole sinulle pettymys.

  Hauskaa matkaa ja antoisia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 2. Hyvän kirjan valitsit! Se on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Jos pidit ko. kirjasta, lue ihmeessä vielä Fredrissonin Simon. Se on ihan suunnattoman hyvä! Ei kylläkään kepeä.

  Mainiota matkaa!

  VastaaPoista
 3. Oivallinen valinta, tosin ei mikään kevyt! Fredriksson on loistava kirjailija, ja hänen tuotannostaan voi suositella huoleti mitä tahansa teosta. Uskon, että pidät tästä kovasti! Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
 4. Hyvää matkaa! Lisään kirjastolistaani Fredrikssonin... ihana kirjailija, mutta ainakin tuo Simon on jäänyt lukematta. Anna, Hanna ja Johanna on mahtava kirja.

  VastaaPoista
 5. Hyvän kirjan valitsit!
  Mukavaa matkaa! :)

  VastaaPoista
 6. Täällä myös yksi Marianne Fredriksonin ystävä. Vuosiin en ole kirjailijasta mitään kuullut, mutta Anna, Hanna ja Johanna, Simon ja Muuttolinnut jättivät kyllä aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen. Täytyypä kaivella kirjat hyllystä esille.

  Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 7. Joana, Fredriksson kuoli 2007. Viimeisin suomennos ilmestyi 2006 Bazarilta, aiemmat Otavalta. Minulla on vielä kaikki muuta paitsi Anna, Hanna ja Johanna lukematta. Pari odottaa omassa hyllyssäkin.

  VastaaPoista
 8. Tämä teki lähtemättömän vaikutuksen. Lukukokemuksesta on tosin kauan enkä yhtään muista, mitä kirja käsitteli. Sukupolvien naiset... muistelen. Liikuttava ja koskettava kirja, sen muistan. Uskon, että viihdyt tämän kirjan parissa. Hauska kuulla ja itsekin palautella kirjaa mieleen.

  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 9. No jopa on kattava lista! Jään mielenkiinnolla kuulemaan kokemuksesi tästä itselleni ennestään ihan vieraasta kirjasta. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 10. Ihanaa tietää, että Fredrikssonilla on muitakin kirjoja! En nimittäin ole tiennyt hänestä tai hänen tuotannostaan mitään, vaikka Anna, Hanna ja Johanna onkin ollut tiedossani jo kauemmin.

  Kuten juuri postailin, uni ja juoruilu veivät voiton lukemisestä matkailtoina, mutta sen mitä olen nyt Annaa, Hannaa ja Johannaa lukenut, olen pitänyt kovasti. Minuunkin tuntuu jo jääneen lähtemätön vaikutus, vaikken ole vielä edes ihan kirjan puolivälissä. Hieno, hieno kirja!

  VastaaPoista