keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Matkakirja on ostettu


Terveisiä Tukholmasta! Lomakirjaesittely odotuttaa itseään vielä hetken, sillä sain luettua Annaa, Hannaa ja Johannaa peräti nelisenkymmentä sivua reissun aikana. Syy ei todellakaan ole kirjassa eikä siinä, että lomalla olisi tullut riekuttua niin paljon. Päivän kaupungilla talsittuaan täti ei vaan jaksa enää lukea illalla. Ja muutenkin oli hauskempi rupatella ystävän kanssa kuin lukea kirjaa.
Tämän aamun mittaan olen ehtinyt Marianne Fredrikssonin kirjassa jo sivulle 140 ja voin sanoa, että Anna, Hanna ja Johanna on vaikuttava ja väkevä, jotenkin hyvin voimakas teos. Harvoin tulee luonnehdittua yhtä ja samaa teosta näin monella "suurella" adjektiivilla, mutta tämä kirja on näin suuri jo alkunsa perusteella. Palaan asiaan lähipäivinä. (Olin ajatellut pyhittää koko loppuviikon lukemiselle ja kirjoittamiselle, mutta kappas, vaikuttaakin, että huomisaamusta lähtien loma on taas ohjelmoitu. No, se käynee vain todisteesta, että lukutoukillakin on elämää - muutakin kuin kirjallinen elämä, siis.)
Matkatraditioihini kuuluu paikallisessa kirjakaupassa käyminen ja paikallisen kirjan ostaminen. Kävin katselemassa kirjoja pariinkin kertaan, mutta tällä kertaa mukaan ei tarttunut mitään kaunokirjallista. Ostin matkamuistoksi ja kesä- ja mökkikuumeen lietsojaksi kuvan ruotsalaisen mökkikirjan, Arkitektens fritidshusen. Parin pikaselauksen perusteella vaikuttaa mukavalta ja monipuoliselta kirjalta, ideointiin ja haaveiluun varsin sopivalta.
Blogimaailma on muuten superaktiivinen nykyisin! Pari päivää pois koneelta, ja omiinkin blogeihini oli tullut uusia kommentteja. Puhumattakaan siitä, paljonko uusia blogipäivityksiä löytyi Bloggerin blogiseurannasta. Huh, ihanaa - ja vähän hengästyttävää!

6 kommenttia:

 1. matkamuistokirjassa on ainakin lupaava kansi. :)

  Yllätävän paljon sitä vain lomaan aina tulee menoja. Mutta toivottavasti ehdit päivittää blogeja kuitenkin. :D

  VastaaPoista
 2. Matkamuistokirja on myös mukavan paksu ja monipuolinen. Luulen, että tulen usein lojumaan sohvalla tämän kirjan kanssa - ja olemaan ajatuksissani milloin missäkin, kaukana kuitenkin.

  Yritän olla lomailematta liikaa blogeista. :)

  VastaaPoista
 3. Nauti lomastasi. Ihana kuitenkin kun olet jo takaisin Suomessa, niin uskallan tekstiviestihäiriköidä paremmin. :)

  VastaaPoista
 4. Hanna, kiitoksia! Nautin. :) Loppuviikoksi on suunnitteilla kaikkea kivaa, ja kiinnostavia kirjojakin on vaikka millä mitalla. Saa tekstiviestihäiriköidä. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että olet noin vaikuttunut Anna, Hanna ja Johannan alusta. <3

  Blogimaailma on nyt superaktiivinen kirjapuolella siksikin, että huhtihaaste saa monet meistä bloggaamaan ylimääräistä, ja jutut ovat niin mielenkiintoisia, että minunkin on pakko olla kommentoimatta välillä silloinkin, kun hirveästi tekisi mieli. Ei vain ehdi!

  VastaaPoista
 6. Karoliina, nyt olen lukenut koko kirjan ja olen edelleen vaikuttunut! Jopa niin vaikuttunut, että luulen, etten kirjoita Annasta, Hannasta ja Johannasta ihan heti blogiin - olen täysohjelmoitu seuraavat kolme päivää ja tuntuu, että tämä kirja vaatii syventymistä, siitä ei voi kirjoittaa noin vaan puolihuomaamatta jossain välissä. Varmasti tulen kuitenkin kirjoittamaan Fredrikssonista, sanotaan nyt viikon sisällä.

  Huhtihaaste on tosiaan saanut blogit pursuamaan yli äyräitten. :D Myönnän voimattomuuteni: en voi käyttää kaikkea loma-aikaani blogeihin ja niiden kommentoimiseen. Omahyväisesti keskityn siis siihen, että päivitän omia blogejani, ja muut jäävät nyt vähemmälle huomiolle. Tietyt blogit (esim. kaikkien teidän tähän keskusteluun osallistuiden :)) käyn aina kurkkaamassa, mutta minnekään en ole tainnut nyt kommentoida.

  VastaaPoista