maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lukulamppu on syttynyt!Torvisoittoa, rumpujen pärinää... tai pikemminkin kirjansivujen rapinaa. Tänään on avautunut uusi kirjanystävien sivusto Lukulamppu. Lukulampussa on mm. kirjailijahaastatteluja, kirjalistoja, kirjastoalan asiaa, lukemiseen liittyviä artikkeleja ja kirjallisia menovinkkejä sekä vieraskynäkirjoituksia kirja-alalta. Lukulampun kautta voi myös ostaa painettuja sekä sähköisiä ja äänikirjoja.

Lukulamppu.fi on syntynyt yhteistyössä Sallan lukupäiväkirjan Salla Brunoun ja Myllylahti-kustantamoa luotsaavan Lassi Junkkarisen kanssa. Onnellinen sattuma ajoi meidät taannoin yhteen ja huomasimme, että olimme kukin tahoillamme ideoineet monipuolista ja helposti lähestyttävää kirjallisuussivustoa. Tänään tuo pitkä ideointivaihe on ohi ja saamme jännittyneinä paljastaa Lukulampun suurelle yleisölle yhdessä mainion tekijätiimimme kanssa.

Mitä tästä kaikesta tulee? En tarkalleen aivan tiedä, mutta olen hyvin innostunut ja odottavainen. :) Olen jo blogini alkuvaiheissa kirjoitellut siitä, miten haluaisin lukea yleistajuisia kirjallisia artikkeleja, ja nyt voin lukea niitä Lukulampussa. Toivon toki, että mahdollisimman moni huomaa Lukulampun ja palaa sinne monet kerrat - jo siksi, että haluamme kertoa lukemisen ilosta mahdollisimman monelle.

Mitä tästä blogistani tulee jatkossa? Sitä mitä tähänkin asti. Jatkan siis bloggailua edelleenkin, sillä bloggaaminen on rakas harrastus, eivätkä kaikki mieltäni kutkuttavat kirjalliset aiheet toisaalta edes sopisi Lukulamppuun. Mitenkään erityisen usein en kyllä voi valitettavasti voi lupailla bloggailla jatkossakaan, sillä kaksi työtä vaativat oman huomionsa. Mutta: tämä blogi ei ole siis menossa minnekään. Ainoa muutos blogiini on, että sitä, samoin kuin muutamaa muuta suomalaista kirjablogia, voi seurata tästä päivästä lähtien myös Lukulampun kautta.

Vastaan mielelläni Lukulamppua koskeviin kysymyksiin ja kommentteihin!Lukulamppu.fi. Löydä, osta ja lue parhaat kirjat. Yhdessä ystäviesi kanssa. 


28 kommenttia:

 1. Superjuttu, Jenni! Pitää ehdottomasti tutustua Lukulamppuun. Onnea uudelle sivustolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Linnea ja kiitos onnitteluista! Tervetuloa tutustumaan! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hurraa! :) Oivallisesti sanottu, Katja. Olo on nyt jännittynyt ja odottavainen - katsotaan, mitä kaikkea tuleman pitää.

   Poista
 3. Hienot sivut ja kiva kun saitte Booky-verkkokaupan yhteistyökumppaniksi :) Yhteistyön kannalta on varmasti hyvä, että minäkin tilaan tästedes Lukulampun verkkokaupan kautta Bookyn ostokset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsimaarit, kiitos kommentista ja kyllähän tuo ostosuunnitelmasi meille passaa. Mutta korostan, että sivustolla saa myös vain lukea ja kommentoida juttuja. :)

   Poista
 4. Mahtava juttu :) Kävinkin jo tuolla pikavisiitillä, aion vierailla jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka kirjahyllyssä, kiitos kommentista ja tervetuloa pidemmällekin visiitille. ;)

   Poista
 5. Hienoa, Jenni! Onnea uudelle uralle! Lukulampusta tulee varmasti vakituinen vertailukohteeni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitokset onnitteluista! Kyllähän tämä hyvin kiinnostavalta tuntuu, vaikkakin aikataulut ym. asiat tuovat toki hieman haasteita, mutta niinhän on monen muunkin asian kanssa. Tervetuloa tutustumaan sivustoon.

   Poista
 6. Kävin tutustumassa ja hienolta näytti. Miten muuten valitaan blogit, joihin Lukulamppu-sivustolla on linkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Omppu, kiva kuulla, että pidit näkemästäsi! Olemme nyt alkuun lähteneet liikkeelle pienimuotoisesti, mutta sivustoa kehitetään ja listoja päivitetään vähitelleen. Halukkaat bloggarit ja muut yhteistyökumppanit voivat lähettää sähköpostia Lukulampun toimitukselle. Osoite löytyy esim. tiimiesittelyvälilehdeltä.

   Poista
 7. Voi miten hieno juttu! Täytyy perehtyä oikein ajan kanssa Lukulamppuun. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvia, kiitos, kiitos! (hihhiii) Tervetuloa tutustumaan, toivottavasti viihdyt. Ainakin yhteen artikkeliin oli tullut eilen jo vähän keskusteluakin, ilahduttavaa.

   Poista
 8. Kiva sivusto, kävin tutustumassa ja heti Holopaisen kirja alkoi kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai Laakso, kiitos kommentista ja hauskaa, että sait uuden kirjavinkin! :)

   Poista
 9. Sivusto näyttää oikein hyvältä. Onnea tekijöille nyt ja jatkossa!
  Komppaan Maita: Holopaisen kirja alkoi heti kiinnostaa, ja varasin sen itselleni kirjastosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Jonna! Holopaisen kirjan aihepiiri on ainakin valitettavankin ajankohtainen!

   Poista
 10. Hyvältä näyttää! Lukulamppu tuli nyt seurantalistalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, kiitos ja erittäin mukava kuulla! Päivittelen Lukulampun toki omille listoillenikin, kun mm. juuri lukulamppuilulta ehdin. :)

   Poista
 11. Kiitos Reeta! Sinulle tämä ei tullutkaan ihan yllätyksenä, kun annoit ihanan ja kiinnostavan Jansson-haastattelun. :)

  VastaaPoista