torstai 24. lokakuuta 2013

Melkein julkkisTotesin eilen, että olen nyt kirjabloggarina suosioni huipulla. Todisteita tästä ovat:

1) Minua, Sallaa ja Mari A:ta haastateltiin Kotivinkkiin. Uusimmasta lehdestä (nro 19/2013) löytyvät lyhyet bloggariesittelyt ja lisäksi kolme syksyn kirjavinkkiä meiltä jokaiselta. Minä vinkkasin Leena Parkkisen Galtbystä länteen -romaanista (jonka näemmä mainitsen joka toisessa postauksessa, mutta josta aloittamaani arviota en saa koskaan julkaisukuntoon...), Hannu Mäkelän Huhuu, herra Huu! -kokoomateoksesta, eli Huun 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kootusta kolmen Huu-tarinan kirjasta sekä Sara Kokkosen tyttökirjatietokirjasta Rasavillejä ja romantikkoja. Rakkaat suomalaiset tyttökirjat.2) Rasavillejä ja romantikkoja -kirjan kiitospuheesta löytyy minun nimeni, mistä puolestani kiitän Saraa iloisesti yllättyneenä. Olimme jutelleet Saran kirjasta monet kerrat jo aiemmin, mutta jokseenkin vuosi sitten muistan yömyöhällä kommentoineeni kirjan synopsista. Sara esitteli sen sitten hyvällä menestyksellä Helsingin Kirjamessujen kirjaklinikalla. Kirja ilmestyi muutama viikko sitten ja löytyy nyt tietenkin minultakin, mutta en ole vielä lukenut sitä.
3) Tämä blogi sijoittui seitsemänneksi viestintätoimisto Cisionin kirjablogilistauksessa. Jotta vaikuttaisin vain hassulta mutten omahyväiseltä, kerron, että olen ollut hieman hämmentynyt tästä kaikesta. Kysyin sekä toimittajalta että viestintätoimistosta, ovatko he tosissaan, minunko blogista on kyse, kun en ole kauheasti viime aikoina bloggaillut. Saran aikeista en tiennyt mitään, joten en päässyt kyseenalaistamaan niitä. Enkä olisi toki niin tehnytkään - olenpahan saanut nimeni ainakin tavalla tai toisella kirjankansien väliin minäkin. ;)Oikeasti olen tuntenut olevani suosioni huipulla siksi, että sain alkukuussa olleiden syntymäpäivieni kunniaksi ihastuttavia lahjoja perheeltä ja ystäviltä. Siskoni antoivat minulle tuon yläkuvassa näkyvän taulun. He pinosivat kirjoja, ottivat niistä kuvan ja teettivät canvastaulun. Taulussa on osin hölmöjä sisäpiirivitsejä - ehkä hassuus kulkee meillä suvussa - mutta ideana on se, että kirjojen nimistä muodostuu elämääni kuvaava kertomus. Taulu on ihana ja pääsi heti kunniapaikalle, näen sen parhaillanikin! Sain myös muutaman erinomaisen kirjan, mutta esittelen niitä omissa postauksissaan.Muuta tämänhetkistä kirjahauskaa ovat tietenkin nuo Helsingin Kirjamessut. Aion osallistua messuiluun ainakin lauantaiaamuna ja odottelen jo innoissani kirjojen, kirjailijoiden ja ystävien näkemistä.Palaamisiin viimeistään viikonloppuna - messutunnelmissa!P.S. En ole selvästikään ihan ammattitaitoinen itseni mainostaja vielä, sillä julkaisin tämän postauksen ensin vahingossa kissablogin puolella. Kissamme ovat kyllä minua tunnetumpia ja seuratumpia hahmoja, myönnän.
29 kommenttia:

 1. Kirjamessut kutsuvat täälläkin lauantaina! Pitäisi vaan vähän järjestellä joitain entisiä kirjoja divariin, että mahtuisia ehkä? uusia tilalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna H., hih, luulenpa ettet ole yksin ongelmasi kanssa etenkään näinä kirjamessuviikkoina. :) Minä raivasin kesällä MONTA kirjaa pois kirjahyllyistämme, mutta ei sinne edelleenkään jäänyt kauheasti tilaa. Ja jossain takaraivossa kolkuttaa, että se, että tungin nämä vähintäänkin kymmenet kirjat varastoon piiloon, ei ole todellinen ratkaisun kirjanhaalimisongelmaan...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Kiva oli listatakin näitä ilonaiheita, tosin eniten minua hymyilytti, kun huomasin tuutanneeni omakehulistani kissablogiin. :)

   Poista
 3. Suloisia tunnelmia, tuli hyvä mieli! Onnea sijoituksesta ja kaikesta muustakin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset, Elina! Näistä kommenteistakin tulee hyvä mieli. :)

   Poista
 4. Onnittelut "melkein julkkis" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Tämä onkin sitten juuri sopiva määrä julkkiselämää minulle. Enemmän jos olisi, niin jo kauhistuttaisi. ;)

   Poista
 5. Oi, hauskaa :)Iloitse ihmeessä kaikesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi-Maaria, hauskaa on tosiaan ollut ja mieli on iloinen. :)

   Poista
 6. Olipa hyväntuulinen postaus, ilo lukea! Onnea kaikista sijoituksista ja menestyksestä, hyvältähän se varmasti tuntuukin!

  Täytyy hankkia Saran kirja luettavaksi, se kiinnostaa kovasti. Minäkin messuilen lauantaina, ehkäpä törmäämme tungoksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, veikkaanpa että etenkin lauantaina messuhumussa on muutama muukin, mutta toivottavasti kuitenkin törmätään. Saran kirja vaikuttaa kyllä ihastuttavalta, vaikka tietokirja onkin. Luulen, että se palauttaa mieleen jo unohtuneita lukukokemuksia ja -hetkiä.

   Ja kiitos sinullekin kommentistasi!

   Poista
 7. Minua alkoi naurattaa kirjoituksesi lopetus: kissablogisi on kyllä tällaisen koiraihmisenkin mielestä ihana, mutta hyvä että teksti on kuitenkin täällä kirjapuolella. :D

  Onnea ja iloa kaikesta! Täytyy heti maanantaina lukea uusin Kotivinkki (luen sen töissä). Saran kirja on ihana ja Cisionin listasijoituksesta onnittelen.

  Varmaan näemmekin messuilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, sanopa muuta: ehkei omakehulistaa sentään tarvitse tunkea joka blogiin. :D Onneksi se ehti vain vilahtaa kissablogin puolella!

   Kiitos, nyt on tosiaan onnellinen ja iloinen aika. Kotivinkissä on oikein kirjateema, eli sieltä löytyy paljon muitakin kirjavinkkejä kuin vain nämä bloggarien antamat. Myös sinun ja Hannan Rivien välissä on päässyt mukaan Kotivinkin toimittajien suosituksiin!

   Poista
 8. Voi miten kiva postaus :) mä rupesin heti miettimään vastaavan canvastaulun toteuttamista, aivan ihana idea! Ja miten mukavaa, että taulu kuvastaa elämääsi!

  Otan vielä tämän syksyn lukulistalle tuon tyttökirjatietokirjan, se on varmasti tosi hyvä.

  Hauskaa messuilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvittelija, kiitos! Minustakin taulun idea on erinomainen ja monelle ihmiselle ja moneen tilanteeseen taipuva. Ihana taulu!

   Vastasin tuolle Kotivinkin toimittajallekin, että minusta on vielä kirjakokemuksiakin kiinnostavampaa kirjoittaa ja keskustella lukemisesta. Senpä takia tuo Saran kirjakin tuntuu jo nyt hyvin kiinnostavalta ja tärkeältä, vaikken ole lukenut sitä vielä tuota kiitospuhetta pidemmälle. Kirjoitan ensi viikolla Miten minusta tuli lukija -kirjasta, sekin oli hyvin antoisa tietokirja!

   Poista
 9. Onnea Jenni ja ansaitusti! <3

  p.s. Ihana määritelmä tyttökirjatietokirja, taidanpa käyttää tätä jossain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara ja sinulle vielä onnittelut kirjastasi. <3 Olen niin iloinen, kun se tuntuu löytävän lukijoita: vanhojen tyttökirjojen ja lukutoukkien aika ei ole vielä suinkaan ohi. Toivottavasti ei ole koskaan!

   Poista
 10. Tosi hyvä tauluidea ja loistava toteutus!

  Onnea saavutuksistasi! Myös ikääntymisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma N, taulu on tosiaan loistava – ja osin juuri tuo taulukin teki ikääntymisestä oikein mukavaa, kumma kyllä! :)

   Poista
 11. Olipas monta mukavaa uutista! :)
  Onnea sinne suosion huipulle, wohooo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitoksia Maija! Sanoisin että huipulla tuntuu melko tavanomaiselta, mukavalta kyllä. :)

   Poista
 12. Hih, melkein julkkis :)
  Sinulla on hyvä ja laadukas blogi, joten minusta ihan oikeassa on oltu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, suurkiitokset! Blogi on ollut minusta vähän vaimea viime aikoina, mutta ehkä se piristyy taas vähitellen, siltä ainakin tuntuu. :)

   Poista
 13. Paljon onnea sinne suosion aallonharjalle <3

  Hih, onneksi teksti löysi tiensä kirjablogin puolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villasukka kirjahyllyssä! Totta kyllä on tuo, että kissoilla on enemmän faneja kuin minulla, mutta ehkä kissablogissa pitäisi julkkispostailla vähän eri tavalla. ;) Itse asiassa voisin kyllä, koska toinen kissamme oli juuri ruokakaupan kuvassa kertomassa eläinten viikosta. Hmmm...

   Poista
 14. Miten tämä postauksesi on mennyt minulta ihan ohi, höh?! Tästä tuli hyvälle tuulelle. :) Ja tuo Kotivinkki pitää käydä kirjastossa katsastamassa, kiitos vinkistä!

  Onnea sijoituksesta, sinun ihana blogisi kuuluu sille listalle ilman muuta. <3
  (Ja hih, huomaan nykyisin taas kommentoivani sinulle ihan eri malliin kuin aiemmin. Luin Lilyssäkin kaikki postauksesi, mutta en ymmärrä, miksi siellä kommentointi oli muka jotenkin niin vaikeaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, Sara, eipä tämä postaus oikeasti sisältänyt sellaisia uutisia, jotka oleellisesti vaikuttaisivat tämän blogin seuraamiseen jatkossa. :) Kunhan fiilistelin - ja fiilistelen mm. tuota taulua taas tässä samalla kuin kirjoittelen. Taulu, jossa lukee Jenni Penninen ja on mukana kissoja, kirjoja, saaristoa ja puutarhahommia, on mainio, vaikken niin välittäisi, jos yhden kirjan nimi ei olisikaan Framing the Early Middle Ages....

   Onnea sinunkin sijoituksestasi Cisionin listalla. Yhtä iloisesti ällistyneitä taisimme olla. ;) Ja mitä kommentointiin tulee, niin vaikka se on ikävää, niin kyllä alusta tai se, voiko käyttää yksiä ja samoja tunnuksia vai ei, taitaa kuitenkin vaikuttaa. Minä olen nyt kommentoinut sitten vähän vähemmän Lilyyn, vaikka kirjaudun sinne ja katson tuttujen blogien päivitykset edelleen päivittäin. Kiva kuitenkin kuulla, että kävit Lilyssä noin usein. <3

   Poista
 15. Tää blogi kyllä ansaitseekin päästä suosion huipulle! <3 Luin muuten itse juuri loppuun "Rasavillejä ja romantikkoja", ihana oli! :-)

  VastaaPoista