maanantai 14. lokakuuta 2013

Luetaan Henrik Tikkasta!

Aion pitää ensi viikonloppuna Henrik Tikkas -teemaviikonlopun, eli tutustua Tikkasen tuotantoon niin laajasti kuin vain jaksan ja ennätän. Pääkiinnostuksenkohteinani ovat Tikkasen Osoitekirjat. Luin juuri (taas!) Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarinan ja marraskuussa olen menossa katsomaan molempien Tikkasten teoksiin perustuvan näytelmän Vuosisadan rakkaustarinat. Koska olen lukenut Märtan tuotannon moneen kertaan, ajattelin, että olisi korkea aika paneutua myös hänen miehensä teksteihin.

Kutsun muitakin lukemaan Henrikiä, miksei Märtaakin ensi viikonloppuna! Teen aloituspostauksen viimeistään lauantaiaamuna. Sen postauksen kommenteissa voidaan sitten käydä keskustelua muidenkin Tikkas-kokemuksista, ja sunnuntaina teen koontipostauksen omista lukukokemuksistani; linkitän siihen muiden mahdolliset Tikkas-bloggaukset.
Tai toivon ainakin linkittäväni. Tietokoneeni uuvahti juuri, ja tämä päivitys on tehty puhelimella, jolloin en voi esim. linkittää tai lisätä kuvia. Henkilökohtainen it-tukeni selvittää juuri tilannetta ja onnistuu toivottavasti pelastamaan sen.

6 kommenttia:

 1. Joo, mukana! :) Olen vapaalla osan viikonlopusta, ja juuri tuossa mietin, mitä alan lukea tällä hetkellä keskeneräisen kirjan jälkeen. Henrik Tikkanen sopii siihen kuin nakutettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, jee! Hyvä, että Tikkanen sopii lukemistoosi kuin nakutettu. :) Naputellaan sitten lukukokemuksia viikonloppuna. (Tietokoneeni ei elpynyt eilen vielä ollenkaan, mutta aion käyttää it-tuen omaa konetta, jos muu ei auta...)
   Minun hyllystäni löytyy Osoitekirjojen lisäksi Ihmisen ääni -sarjan Tikkas-osa sekä kaksi H. Tikkasen kuvittamaa kirjaa. Harmittelen, ettei vuosi sitten (?) julkaistua H. Tikkasen elämäkertaa ole tietääkseni suomennettu.

   Poista
 2. Tätä on odotettu. Olen lukenut osoitekirjat useastija pitäisi varmasti tutustua jo muihinkin, mutta ne ovat kätevästi jo kotona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, jee sinullekin, tervetuloa mukaan lukemaan! Mitä teoksia omistat H. Tikkaselta?

   Poista
 3. Tähän olisi kiva tulla mukaan, mutta taidan olla ensi viikonloppuna aika lailla menossa.
  Muista lukeneeni osoitesarjaa ahmimalla joskus kymmeniä vuosia sitten, nyt tyydyn lukemaan teidän lukukokemuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erja, toivottavasti meidän muiden lukukokemukset verestyttävät muistojasi ja voit kuitenkin osallistua keskusteluun - vaikka ensi viikonlopun jälkeenkin, eiväthän keskustelut vanhene vaikkei pääsisi ihan h-hetkellä osallistumaan. :)

   Poista