perjantai 18. lokakuuta 2013

Koivu ja tähti - Topeliuksen paluu -näyttely Annantalossa

 
 
 
Hyvää satupäivää! Ennakoin tulevaa ja piipahdin eilen Helsingin Annantalossa katsomassa näyttelyn Koivu ja tähti - Topeliuksen paluu. Kirsti Mäkinen on "kääntänyt" Topeliuksen klassikkosadut nykykielelle ja taiteilija Risto Suomi luonut saduille uuden kuvamaailman. Annantalossa on näytteillä ja myynnissä Suomen teoksia sekä esimerkkejä Topeliuksen satujen aiemmista kuvituksista.
 
 


 
 
 
En ole tutustunut Topeliuksen uuteen satukirjaan vielä, mutta Risto Suomen taide on tuttua Espoon modernin taiteen museosta EMMAsta, jossa nautin siitä viimeksi viime viikonloppuna. Iloitsin, että jänis, joka on käsittääkseni jonkinlainen Suomen tunnusmerkki, on päässyt mukaan myös satujen kuvitukseen.
 
Näyttelyyn kuului myös kiehtova työpaja- ja esittelyhuone, jossa oli koivuja, puupöllejä sekä työpöytä. Seinällä pyöri diaesitys, joka esitteli Topeliuksen satujen kuvituksia kautta aikojen; esimerkiksi Carl Larssonin näkemykset olivat silmää ilahduttavia ja mielikuvitusta kutkuttavia.
 
 

 
 
Vanha Lukemisia lapsille -sarja oli superviehättävä! Valitettavasti en ehtinyt selaamaan näitä tarkemmin.
 


 

En ole selannut siis myöskään uusvanhaa satukirjaa Topeliuksen lukemisia lapsille, mutta tänään postilaatikosta löytyneessä Parnassossa Kirsti Mäkisen saduissa käyttämää kieltä arvioitiin "korrektiksi".


Koivu ja tähti - Topeliuksen paluu -näyttelyyn on ilmainen pääsy ja näyttely on avoinna 6.11.2013 asti.


(Pahoittelen kuvien suurta kokoa ja surkeaa laatua. Kuvatessani en tiennyt, että joutuisin lykkäämään kuvat nettiin sellaisenaan, koska sain lainaksi koneen, jossa ei ole minkäänlaista kuvanmuokkausohjelmaa eikä sellaista voi siihen myöskään asentaa. Halusin kuitenkin julkaista nämä kuvat juuri satupäivänä, kun olin suunnitellut tällaista satunäyttelypostausta jo aiemmin.)

3 kommenttia:

  1. Hyvinhän näistä kuvista saa selvää. :) Mukava postaus ja onpa ollut kiva näyttely!

    VastaaPoista
  2. Kiitos MarikaOksa ja Elina! Näyttely oli tosiaan hieno. Pitäisi harrastaa enemmänkin kirjallisia näyttelyjä, niitä kun kuitenkin jonkin verran järjestetään. Yritän käydä lähiaikoina Pentti Haanpää -näyttelyssä kameran kera. :)

    VastaaPoista