lauantai 26. lokakuuta 2013

Kämmenenkokoisia tunnelmakuvia kirjamessuilta 
 
 
Tänä vuonna Helsingin kirjamessuilla...
 
kävin kunnolla vain antikvariaattipuolella, tapasin monta ystävää, osallistuin yhteen aamiaistilaisuuteen, kuuntelin kaksi paneelikeskustelua ja ostin kolme kirjaa, joista yksi on
 
 
 
 


 


kirja, jota en olisi koskaan uskonut löytäväni ja vielä sopuhintaan: Yasunari Kawabatan Kämmenkokoisia tarinoita.
  
 
Nyt olen kotona ja pidän henkilökohtaiset kirjamessut. Luen kesken olevia kirjoja sikin sokin, ihailen uusia, järjestelen kirjahyllyä ja nautin sekä messujen muistoista että siitä, että olen päässyt messutungoksesta kodin rauhaan.

 
 

14 kommenttia:

 1. Olen onnellinen löydöstäsi, ihanaa! Täällä palattiin juuri toiselta messupäivältä silmät ristissä, onneksi saa olla kotona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linnea! Onhan siinä messutungoksessa oma viehätyksensä (kerran vuodessa), mutta kyllä koti on aika koti. :) Tosin jos en olisi lähtenyt perjantaina ex tempore messuille tungeksimaan, kotonani ei nyt olisi tuota Kawabatan aarretta. Kesällä ostin sen kyllä jo enkuksi, mutta sitä ei lasketa, koska juuri tämän suomenkielisen olen halunnut löytää. Paras kirjalöytöni on edelleen sinun avustuksellasi - tai oikestaan kokonaan sinun ansiostasi - saamani Tove Janssoni Haru - eräs saari, mutta Kämmenenkokoisia tarinoita on ollut myös pakko saada -kirjalistan kärkisijoilla.

   Poista
 2. Määkin oisin halunnu käydä kirjamessuilla tänä vuonna, mutta en pystynyt näin kaukaa lähtemään. Ehkä ensikerralla.
  Kuulostaa ihanalta nuo sinun henkilökohtaiset kirjamessut! Ehkä määkin pidän sellaiset täällä kotona! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sna, toivottavasti pääset joskus messuilemaan! Minä haluaisin joskus muualle kuin Helsingin messuille, mutta olen näemmä liian laiska lähtemään.... Sen sijaan henkilökohtaisten kirjamessujen pitämisessä olen aika hyvä. :) Aloin myös haaveilla kirjapäivästä kaupungilla. Ostoksia, kirjallisten nähtävyyksien katselua, kuvaamista, kirjoittelua, lukemista tietenkin. Hmmm, luulen että tarjoan itselleni tuollaisen päivän joskus!

   Poista
 3. Ihana postaus, erityisesti tuo ensimmäinen "diaesitys" viehättää. <3 Ja minäkin olen onnellinen Kawabata-löydöstäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Ja kiitos messuseurasta, oli hauska tavata edes pikaisesti. <3 Ja mitä diaesitykseen tulee, niin olen todennut, että gif-animaatiolla voi hyvin kiertää sen, että rasittaisi postauksen lukijoita kymmenillä kuvilla. ;) Bloggailen nyt ainakin hetken lainakoneella ja kun sain siihen kuvankäsittelyohjelman, innostuin niin, että olen tänä viikonloppuna pistänyt giffin joka blogiini...

   Toivottavasti sinäkin teit messulöytöjä, vaikka onhan messut hyvin "antava" kokemus, vaikkei mitään ostaisikaan!

   Poista
 4. Onpa upea kuvien slideshow, edistyneempää bloggausta :) Mukava tavata sinut eilen, täällä tunnelmat aika lailla samanlaiset mitä kuvaat postauksesi viimeisessä kappaleessa. Ihana saalis messuilta, sekä kirjat että muistot !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Rita! Oli kiva tosiaan nähdä - taas. :) Ja hauska kuulla, että sinäkin sait messuilta mukaasi monenlaista mieltä virkistävää, niin ajatuksen tasoilla kuin konkreettisestikin. Tein tänään koko päivän puutarhahommia, mutta huomasin olevani messuilla ajatuksissani tuon tuosta...

   Poista
 5. Harmi, ettei tärmätty. Ensi kerralla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, tosiaan harmi! Koska en tänä vuonna suunnitellut messuilujani Bonnierin aamiaistilaisuutta enempää, ne menivätkin tavalla, joka vähän yllätti itsenikin. Perjantaina piipahdin messuilla ihan ex tempore - onneksi, sain Kawabatan kirjan! - ja lauantaina lähdin yhtäkkiä kotiin, kun sain otollisella hetkellä kyytitarjouksen.

   Huomasin kyllä blogistasi, että olimme kuuntelemassa samaa paneelikeskustelua, mutta siellä oli kyllä muutama muukin... Ehkä - toivottavasti - tapaamme kuitenkin, kenties jo ennen ensi messuja! :)

   Poista
 6. Hieno löytö tosiaan, omani löysin jokin aika sitten myös kohtuuhintaan, sitä ennen tätä tuli joskus kyseltyä divareista ja saatua kuultua naureskelua että siinähän etsit :)

  Ja aina silloin tällöin säväytti kun kaivoi jonkun kiinnostavan kirjan antikvahyllystä ja sillä oli hintana 35 euroa tai 75 euroa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hdcanis, minun kirjani hinta (20 €, kun muut Kawabatat olivat 35 €) selittyi sillä, että kirjassa on arvostelukappaleleima. Se ei kuitenkaan haittaa ollenkaan, koska olen kiinnostunut kirjoista ja tarinoista, en tietyistä painoksista tai kirjojen jälleenmyyntiarvosta tms.

   Kawabatan nappaaminen oli kyllä oikea messukohokohta! Mietin juuri, tai oikeastaan keksin blogin FB-sivulle tulleen kommentin perusteella, että pitäisi joskus postailla noista kaikkien aikojen kirjalöydöistä. Muutama tärkeä kirjanlöytämishetki tulee hakemattakin mieleen!

   Poista
 7. Onnea löydöstä :)

  Henkilökohtaiset kirjamessut kuulostaa ihanalta <3 Pitäisiköhän minunkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka kirjahyllyssä, suosittelen erittäin lämpimästi omia kirjamessuja. Joskus minusta tuntuu, että olen retkellä sohvalla tai sängyssä, kun haalin mukaani kauheasti kirjoja ja joskus myös herkkuja. ;)

   Poista