lauantai 19. lokakuuta 2013

Henrik Tikkas -viikonloppu on alkanut

Hyvää teemaviikonloppua! Tässä ja toivottavasti ainakin parissa muussa blogissa keskitytään nyt Henrik Tikkasen tuotantoon.

Olen jo hieman selaillut Tikkasen hienosti, tarkalla mutta rennolla viivalla kuvittamia teoksia Minun Helsinkini ja Minun saaristoni. Vaikka olen omistanut kummankin teoksen jo vuosia, en ole saanut luettua niitä, koska kuvat vievät aina mennessään. Ehkä tänä viikonloppuna onnistaa?

Päätavoitteeni viikonlopulle on kuitenkin lukea Tikkasen trilogia Kulosaarentie 8 - Majavatie 11 - Mariankatu 26. Aloitan lukemisen n-y-t! Kirjoitan huomenna Tikkas-lukukokemuksistani ja linkitän omaan blogijuttuuni muiden mahdolliset Tikkas-teemaviikonloppupostaukset.

Tikkasta lukemaan ja hänen tuotannostaan keskustelemaan ovat toki tervetulleita nekin, joilla ei ole omaa blogia tai jotka ovat lukeneet Henrik Tikkasta aiemmin - ja ylipäätään kaikki Tikkasen teoksista kiinnostuneet.

Siispä: lukemisiin ja palaamisiin!

7 kommenttia:

 1. Nautin aikoinaan Tikkasen osoitetrilogian suorastaan ahmien. Kirjasarja tempasi minut kuumeisen nopeatempoiselle lukumatkalle (tuntui että tapahtumat myös unohtuivat helposti kun kirjoissa tapahtuu niin paljon). Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, kiitos, on ollut hyvin mielenkiintoisia lukuhetkiä tänä viikonloppuna! Sain juuri blogattuakin niistä. Minulle käy usein niin, että mitä parempi kirja, sen innokkaammin ahmin sitä - ja sitten en muista jälkikäteen kirjan tapahtumia, pikemminkin vain lukufiiliksen. Tikkasen teokset olivat kyllä taidokkaita ja kiinnostavia!

   Poista
 2. Täälläkin on osoitetrilogia menossa. Aloitan illalla yöputken, mutta aion lukea Tikkasta kaikki vapaahetkeni, ja pyrin bloggaamaan Kulosaarentiestä tämän tai huomisen aikana. Eli mukana menossa ollaan, hyvää Tikkas-viikonloppua sinnekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulosaarentie luettuna, vau mikä kirja! Blogiteksti on luonnosvaiheessa, mutta nyt näyttää siltä etten saa sitä valmiiksi ennen yövuoroon lähtöä. Julkaisen sen viimeistään huomisaamuna! :)

   Poista
  2. Sara, ei paineita, kirjakeskustelut eivät vanhene! Linkitän bloggauksesi sitten omaan tämäniltaiseen Tikkas-bloggaukseeni jossain vaiheessa alkuviikosta. Ihana kuitenkin kuulla jo nyt, että reaktiosi on "vau mikä kirja"! :)

   Poista
 3. Minäkin haluan lukea osoitetrilogian jossain vaiheessa! Kun nuo kaksi ensimmäistä osoitetta ovat kovin lähelläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea. Kirjoissa on henkilöhistorian ohella hienoa kaupunkikuvaa ja ajankuvaa. En varmasti voi enää koskaan käydä Herttoniemen lähellä ajattelematta,että Henrik Tikkanen ja Timo Sarpaneva ovat istuneet siellä kerrostalon ikkunalla punkkua juomassa ja katselemassa mäkihyppykisoja!

   Poista