keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Riittävätkö oman hyllyn kirjat?Ensimmäinen kvartaali vuorotteluvapaastani alkaa olla takana. Puolitoista kuukautta on mennyt tavallaan nopeasti ja toisaalta kestänyt todella kauan, sillä en ole ennen ollut näin kauan lomalla.

Kun jäin vapaalle, kerroin, että olin jossain vaiheessa ajatellut lukea tämän puolivuotiskauden aikana vain oman kirjahyllyni kirjoja, mutta en malta. No en todellakaan olekaan malttanut! En ole ostellut kirjoja viime viikkoina juurikaan, mutta kirjasto ja kaverien hyllyt ovat tulleet tutuiksi, ja jotain opuksia olen saanut muutenkin käsiini. 

Kuitenkin täällä päivät omien kirjojen keskellä käkkiessäni olen alkanut taas miettiä, että ne raukat menevät hukkaan, kun niitä luetaan niin vähän. Meillä on reilut tuhat kirjaa ja varmaankin 10 % niistä on lukematta (joskus olin lukenut kaikki kirjahyllyni kirjat, käsittämätöntä). Huomattavasti yli kymmenesosa on kirjoja, jotka haluaisin lukea uudestaan. Muutenkin, vaikka ihastun usein uusiin kirjoihin ja seuraan kirja-alaa hyvin kiinnostuneena, olen yleensä hidas todella kiintymään kirjoihin ja tärkeimmät kirjani ovat pääosin klassikkoja tai ylipäätään vanhempaa kirjallisuutta. Ja ne löytyvät pitkälti omasta hyllystäni!

Pitäisikö siis unohtaa uudet houkutukset ja kääntää katseensa vanhojen ystävien pariin? Pystyisitkö itse olemaan vaikka vuoden vain kotihyllyn kirjojen varassa? Tai puoli vuotta ilman yhtään uutuuskirjaa? Edes pari kuukautta? Riittäisikö se, että seuraisi esim. toisten blogeista uutuuksia, vai pitäisikö seuraaminen lopettaa, ettei tulisi kirjanhimosta hulluksi?

Veikkaan, etten edelleenkään muuta lukutottumuksiani, vaan luen sekaisin uutta ja vanhaa ja ylipäätään vähän mitä sattuu. Olen kuitenkin tietoinen, ja jonkun blogiin siitä juuri kommentoinkin, että omistamani kirjat riittäisivät minulle vuosikausiksi ja tarjoaisivat aivan tyydyttäviä lukuelämyksiä, jos vain pystyisin pitämään itseni kaukana kirjastoista ja kirjahyllyistä, kustantamojen uutuuskatalogeista ja muista sudenkuopista. Ehkä minun pitää alkaa suunnitella seuraavaa vapaata: minä ja kirjani voisimme muuttaa pariksi vuodeksi jonnekin ilman tietoliikenneyhteyksiä olevaan erämökkiin. 

59 kommenttia:

 1. Samaa pahaa mieltä omien kirjojen "hyljeksimisestä" tunnen minäkin. Välillä enemmän, välillä vähemmän.

  Luulenpa, että pystyäkseni tyytymään vain omien hyllyjeni sisältöön minunkin pitäisi eristäytyä muusta maailmasta (erityisesti kirjablogeista, jotka tulvivat kiinnostavia kirjavinkkejä). Minä en uskalla edes laskea omien kirjojen lukemattomuusprosenttia ja se kasvaa koko ajan, kun kirjastosta varatut uutuudet kiilaavat aina niiden edelle :/

  Ihanaa, että sulla on vielä pitkästi jäljellä vuorotteluvapaata :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys. Pystyisin, mutta en malttaisi. Voisi olla hyvinkin vapauttavaa lukea vain omien hyllyjen kirjoja, mutta esimerkiksi kirjakaupoissa tai kirjastoissa ei voisi silloin asioida. Ainakaan minä en voisi. :) En ole ole laskenut kotonamme olevien niteiden määrää, mutta hyllymetrejä on kolmisenkymmentä.

  Koska kirjoista osa on mieheni ja osa lastemme kirjoja, riittäisi lukemattomia kirjoja vaikka kuinka. Enkä ole toki kaikkia itsellenikään hankkimiani kirjoja lukenut. Lukematta ovat mm. sellaiset aarteet kuin Saatana saapuu Moskovaan, viisi kirjaa sisältävä Jeeves-yhteisnide, Atwoodin Herran tarhurit, Waltarin Turms kuolematon sekä Hilja Valtosen Kilroy sen teki. Lisäksi monia, monia muita.

  Ihaninta on kuitenkin lukea sekaisin vanhoja ja uusia kirjoja. :)

  VastaaPoista
 3. Mie olin joskus päättänyt, että luen vain omia kirjoja, mutta ei se ole oikein pitänyt. Mulla on myös outo tapa pitää hylyssäni lukemattomia lukemattomia kirjoja ja antaa luetut lahjoina pois. Paitsi tietty suurimmat aarteet ja Jurin kirjat (näistä en varmaan tule suurinta osaa koskaan lukemaankaan)

  VastaaPoista
 4. Sama ongelma: omassa kirjahyllyssä on vaikka mitä kivaa, mutta jotenkin sitä vain hyppää aidan toiselle puolelle, kun kuvittelee siellä ruohon olevan vihertävämpää :D Onneksi nyt olosuhteiden pakosta (kuten siitä, etten vielä taida saksaa tarpeeksi hyvin lainatakseni kasan kirjastosta) tulee luettua oman kirjan hyllyt melko varmasti läpi kenties kahteen kertaan.

  VastaaPoista
 5. Tuo ruoho on toisaalla vihreämpää -tunne on NIIN tuttu, samoin koko aihekin. Kirjoja hankin ja hamstraan jatkuvalla syötöllä kuin mieltä vailla, silti lainaan kirjastosta ja ystäviltä lisää...
  Joskus vakuuttelen itseäni, että hyviä kirjoja on oltava varastossa, jos vaikka ei jostain syystä enää pääsekään kirjastoon ja rahat loppuvat, eikä saa ostettua uusia. Ja kaikkia vanhoja kirjoja ei saa enää mistään... Käynti kaupunginkirjastossa kyllä kumoaa tuon jälkimmäisen perusteen aika pina :) Mutta siis kyllä, omassa hyllyssä on luettavaa ainakin vuodeksi. Mutta en malta pitäytyä niissä.

  VastaaPoista
 6. Tämänvuotisen lukutahdin mukaan mulla olisi omassa hyllyssä lukemattomia kirjoja noin kolmen vuoden tarpeiksi. Monia hyvin, hyvin kiinnostavia kirjoja, jotka oikeastaan olisin halunnut lukea jo, ja lisäksi haluaisin lukea ties kuinka monta aiemmin luettua uudelleen.

  Järjellä ajatellen ei siis kannattaisi mennä lähellekään kirjastoa, mutta järjellä on kirjojen hamstraamiseni kanssa hyvin vähän tekemistä. :) Kyllä siellä kirjastossa vaan tulee käytyä, ja mulla siitä ainakin tulee kierre: kun menee palauttamaan jotain, niin hups vaan, löytää itsensä esim. tyrkkyhyllyltä haalimasta kirjoja syliin vaikka olisi vielä ovella vannonut että mitään en lainaa, en edes katsele. :) Itsekuri, missä olet??

  Puoli vuotta ilman uutuuskirjoja sentään pitäisi mennä suunnilleen ilman ongelmia, koska aika vähän luen muutenkaan niitä ihan tuoreimpia kirjoja. Olen vähän hidas... :)

  VastaaPoista
 7. Oi voi, eivät riitä! Minulla kirjoja ei edes ole aivan valtavasti - yritän nykyään panna kiertoon ne, joihin minulla ei ole mitään erityistä suhdetta tai joista tiedän etten tule lukemaan niitä uudestaan - mutta niistä on silti varmaan puolet lukematta. Vähän samoin kuin Kirsi ostan kirjoja omaan hyllyyn ikään kuin varastoon jonkin karmean katastrofin varalta ettei vain pääse käymään niin, että lukuhalu iskee eikä yhtään sopivaa kirjaa ole saatavilla. Tästä syystä lukemattomien kirjojen joukossa pitää olla myös sopivan tasapainoinen valikoima monenlaisia kirjoja: jos vaikka kaikki hömppäkirjat tai kaikki klassikot tai kaikki kotimaiset (jne.) on luettu, pitää heti tilaisuuden tullen hankkia lukematon "varakappale" hyllyyn odottamaan.

  VastaaPoista
 8. Minulla on hyllyssäni lähinnä kirjoja, jotka olen lukenut - useat moneen kertaan. En lue kovin paljon uutuuskirjoja, joten niitä ilman pärjäisin pitkänkin ajan. Mutta kirjastosta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista, ja vanhemmistakin kirjoista tulee uusintapainoksia, ainakin pokkareina. Aika vaikeaa olisi selvitä pitkään vain omilla kirjoilla.

  VastaaPoista
 9. Mulle eivät kyllä oman hyllyn kirjat riitä, vaikka kirjoja kotonamme onkin reilut 20 hyllymetriä (osa niistä perinteen- ja kulttuurintutkimuksen alan tutkimuskirjallisuutta ja lastenkirjojakin on muutama metri). Mulla oli joskus nuorempana sellainen todella outo periaate, etten osta romaaneja, vaan lainaan ne kirjastosta. Sen sijaan lasten- ja tietokirjoja ostin jo silloinkin. Onneksi luovuin tuosta periaatteesta ja olenkin jo reilut parikymmenen vuoden ajan antanut itseni ostaa myös romaaneja. Aiemmin ei edes ollut varaa ostaa kirjoja, mutta onneksi nyt saa laatukirjallisuuttakin pokkareina ja muutenkin taloudellinen tilanne on hiukan parempi kuin joskus aiemmin. Eli kirjoja voi ostaa ilman että potee huonoa omaatuntoa....

  Mutta toisaalta olen aina ollut aktiivinen kirjaston käyttäjä. Nyt, kun olen kirjastossa töissä, käytän kirjastoa vieläkin enemmän. Ihan periaatteellisella tasolla kannatan kirjastojen kokoelmien käyttöä, koska sitä kautta kirjastojen tulevaisuuskin olisi turvattu.

  Just eilen harmittelin yhdelle työkaverille, että mulla on kotona vaikka miten paljon lukemattomia kirjoja eikä minun siksi pitäisi enää varata tai lainata yhtään uutuuskirjaa. Hän lohdutteli, että kyllä lainaamista kannattaa jatkaa, koska ne omat kirjat ovat aina saatavilla ja luettavissa.

  VastaaPoista
 10. Itselleni riittää oman hyllyn kirjat. Tai no, siinä mielessä, että en lainaa kirjoja. Mistään. Jos jokin kirja kiinnostaa, hankin sen itselleni kirpparilta, antikvariaatista, alennusmyynnistä... Jos kirja ei sitten lukemisen jälkeen ollutkaan omaan makuuni hyvä, laitan sen kiertoon.

  Se, etten lainaa kirjoja johtuu ihan siitä, että tahdon omistaa ne, järjestellä niitä, kosketella niitä, nuuhkia niiden sivuja, katsella niitä.

  Eli pärjään oman kirjastoni kirjoilla, kunhan aina välillä, esim. kerran kuussa, saan halvalla kirjan tai pari lisää kokoelmaani :)

  VastaaPoista
 11. Ehkä oma kirjahylly riittäisi muutamaksi kuukaudeksi, jos olisi ihan pakko. Kummasti kirjasto kuitenkin houkuttaa niin kovasti, että sieltä tulee lainattua kirjoja vaikka omiakin on lukematta (puhumattakaan kirja-aleista yms. joista tulee hankittua lisää kirjoja). Minun useat "sadepäivän varalle" hankkimani kirjat ovat edelleen lukematta. En tiedä minkälaista sadetta oikein odotan??? Blogikoukkukin on kehittynyt aika vahvaksi ;)

  VastaaPoista
 12. Voi sanopa muuta! Minulla on kotona hirvittävät määrät omia lukemattomia mutta aina sinne kirjastoon päätyy jotenkin, tai alelaarille, tai saa lahjan. Yritän tasapainotella omien ja uusien välillä minäkin. Tämä blogien lukeminen ei kyllä minulla ainakaan helpota asiaa kun uusia kiinnostuksia tulee lähes päivittäin. :)

  VastaaPoista
 13. Minähän tosiaan haastoin itseni juuri lukemaan oman hyllyn kirjat. Jo kaksi on luettu, että eiköhän tässä ainakin hetki pärjäillä näiden kanssa.

  VastaaPoista
 14. Luulisin, että pärjäisin kyllä jonkin aikaa helpostikin ihan omankin kirjahyllyni varassa. Uutuuskirjat eivät tuottaisi ongelmia, koska minulla ei ole mitään suurensuurta tarvetta lukea kirjoja nopeasti ilmestymisen jälkeen.

  Kirjojen ostamistakaan en välttämättä kauheasti kaipaisi, mutta kirjastoja tulisi kyllä ikävä.

  Lukemattomia kirjoja ei hyllyssä ole ihan hirveitä määriä, mutta kuitenkin sen verran, ettei ihan pelkästään uudelleenlukemiseen tarvitsisi ryhtyä. Sen sijaan löytyy paljon kirjoja, jotka olen lukenut vain kerran, ja jotka ehdottomasti haluan lukea uudelleen. Ja koska tykkään lukea rakkaita kirjojani muutenkin yhä uudelleen, tutustua niihin yhä perusteellisemmin, olisi uudelleenlukeminen minulle ihan tyydyttävää lukemista.

  VastaaPoista
 15. Ostin 1970-luvulla opiskeluaikanani Maila Talvion 13-osaisen Kootut teokset, koska ne kiinnostivat minua, myytiin pilkkahintaan ja olivat kauniit. Sitten sarja oli noin 30 vuotta pahvilaatikossa vanhempieni vintillä Porissa, kun minulla ei ollut hyllyssä tilaa. Vasta 2007 sain tarpeeksi hyllytilaa. En ole kuitenkaan vieläkään lukenut yhtään niistä kirjoista. Varmaan sitten, kun jään eläkkeelle. Ja on muitakin lukematta jääneitä kirjoja. Ei siis tarvitsisi ostaa ihan heti.

  Jaoin tunnustuksia blogissani Arkiporinaa ja sinun K-blogisi saivat kaikki tunnustuksen.

  VastaaPoista
 16. Minulla on kirjahylly sen puolesta pysynyt kohtuullisen kokoisena kun en tapaa ostaa kirjoja jotka saa helposti kirjastosta, muuten vaan divareissa tulee luuhattua ja sieltä mukaan poimittua niitä vähän obskuurimpia teoksia, että kirjahylly on kuitenkin enemmän kirjaston jatke kuin korvaaja.

  Mutta joo, kyllähän tuolla on paljonkin kirjoja lukematta, ja usein se oma hylly ei ole se ensimmäinen paikka jota lähtee penkomaan kun miettii että mitäköhän lukisi seuraavaksi, silloin lähdetään kirjastoon.
  Ja uutuuskirjoja luen muutenkin huonosti, en käytännössä koskaan lainaa mitään kirjaston uutuushyllystä, kyllä sen pitää sieltä normaalihyllystä olla ilman varausta poimittavissa.

  Kyllä tuota hyllyä ainakin puoli vuotta lukisi, ja toisen puolikkaan voisi vaikka lukea parhaita paloja uudestaan. Mutta kyllä siellä jossain vaiheessa tulisi sellainen "minulla ei ole mitään sopivaa luettavaa" olo.

  VastaaPoista
 17. Kiitos kaikille kommenteista! :) Tulin juuri parin päivän kyläreissulta (olin poikkeuksellisesti ajoittanut pari blogijuttua, kun innostuin kirjoittamaan ne ennen reissua) ja huomasin, etteivät oman hyllyn kirjat todellakaan riitä mulle: mukana oli parikin kirjaa, mutta arvatenkin luin kyläpaikan kirjoja . Ja matkalla kylään vielä tapasin ystävän joka antoi minulle kirjan, uusilta kirjoilta ei näemmä voi välttyä. Mutta en ole siis ongelmani kanssa yksin. Vaikuttaa että muillakin on kyllä paljonkin omia kirjoja, mutta... Minulla ei ole ihan tuollaisia vuosikymmeniä lukemista odottaneita kirjoja kuten Paulalla, mutta jos tätä menoa jatkuu, niin pian on.;)

  VastaaPoista
 18. Minulla kirjahyllyn kirjoista yli puolet on lukemattomia. Kyllä... Tosin puolustaudun sillä, että hyllymetrejä ei ole montaa.

  Minulle ehkä suurin syy hypätä usein vieraisiin kirjavarastoihin on oikeastaan lukemisen monipuolisuus. Omaan hyllyyn on kertynyt lähinnä sellaisia kirjoja, joita ei suomeksi saa mistään, ja en jatkuvasti jaksa lukea vaativampaa kirjallisuutta tai pelkkää scifiä, fantasiaa ja vampyyrimenoja :). Kirjahylly on siis rakentunut hyvistä löydöistä vähän sattumanvaraisesti. Nyt alan ensimmäistä kertaa elämässäni olla siinä tilanteessa, että joistain kirjoista pitää tilan puutteen vuoksi luopua.

  VastaaPoista
 19. Minä olen onnistuneesti ollut kirjastolakossa jo periaatteessa kaksi kuukautta, kolmatta mennään. Tänä aikana olen hakenut yhden ainokaisen varauksen kirjastosta (tuo varaus Nora & Alicia oli melkein puoli vuotta varauksessa ennen kuin sain kirjan joten pakko se oli hakea). Tätä paria kuukautta ennemmin palautin kaikki kirjaston lainat, olin ne sitten lukenut tai en. Nyt luen vain oman hyllyni kirjoja ja vielä ainakin tuntuu ihan hyvälle. Tosin hieman ristiriidassa sen suhteen, että viime aikoina lukeminen on ollut vähäistä muista syistä johtuen :D mutta kuitenkin yritys on kova ja tuntuu sujuvan! Mitään aikarajaa en ole asettanut kirjastolakolle, katsotaan miltä tuntuu.

  Ainoa joita kaipaan on runokirjat, niitä kun omassa hyllyssä on niin vähän. Mutta pysynkö ruodussa jos lupaan itselleni lainata kirjastosta vain runokirjoja?

  VastaaPoista
 20. Hannele, niin ovat, usein kaikista kivoimpia. Siksi ne ansaitsivat muutakin kuin vain pölyttyä hyllyssä...

  Tessa, mullakin on omassa hyllyssä monta tuollaista "kaiken varalta" -kirjaa, joita ei saa helposti tai jonka olen joka tapauksessa ajatellut joskus (uudelleen) lukea. Tulee turvallinen olo, kun on sellainen "löytöjen käsikirjasto" kotona. Pitäisi vain etsiytyä niiden löytöjen pariin hieman useammin eikä vain haalia lisää löytöjä.

  Naakku, mahtavaa, kirjastolakko ja omiin kirjoihin keskittyminen on siis mahdollista! :D Entä jos varaat runokirjoja ja vain haet ne pikaisesti lainaustiskiltä, edesauttaako se sitä, ettei tule kirjastorepsahduksia?

  VastaaPoista
 21. Hei,
  Tarvitsetko kiireellistä lainan tyhjentää velkojaan tai tarvitset pääomalainan parantaa liiketoiminnan?
  olet ollut hylännyt
  pankkien ja muiden rahoituslaitosten virastot?
  Tarvitsetko vakauttamista laina tai kiinnityksen?
  etsi enää kuin olemme täällä tehdä kaikki taloudelliset hankaluudet, menneisyyteen. Me Lainarahastot ulos yksityisille
  tarvitsevat taloudellista tukea, joka on huono luotto tai tarvitsevat rahaa
  maksaa laskuja, investoida liiketoiminnan nopeudella 2%. Haluan käyttää tätä keskipitkän ilmoittaa, että me tehdä luotettavia ja saajan apua ja on valmis tarjoamaan sinulle lainaa. Joten ota yhteyttä jo tänään kautta
  sähköpostit: dolphinsalliances@gmail.com

  VastaaPoista

 22. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 23. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 24. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 25. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 26. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 27. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 28. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 29. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 30. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 31. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.

  VastaaPoista
 32. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 33. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 34. Moi
  Olen Korejs Fillip, markkinointipäällikkö, Global Trade Int.
  Tarjoamme rahoitusapulainan palveluja kaikille ihmisille kaikkialla maailmassa hyvin alhaisella korolla 2%

  E-mail: cashfirmarena@gmail.com
  Kiitos ja terveiset,
  Korejs Fillip

  +60183723787
  Business Marketing Manager.

  VastaaPoista
 35. Moi
  Olen Korejs Fillip, markkinointipäällikkö, Global Trade Int.
  Tarjoamme rahoitusapulainan palveluja kaikille ihmisille kaikkialla maailmassa hyvin alhaisella korolla 2%

  E-mail: cashfirmarena@gmail.com
  Kiitos ja terveiset,
  Korejs Fillip

  +60183723787
  Business Marketing Manager.

  VastaaPoista
 36. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 37. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 38. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista

 39. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 40. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksut alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää kaksi rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin kuluttua vastaanottaminen tarvitsemansa tiedot
  teiltä.

  Ota yhteyttä tähän Perusteltu ja lisensoitu yritys, Valtuutettu
  kaksi lahjoittaja rahoitusapua kahden Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 41. Olen Celine Rehwaldt Yksityinen laina lainanantaja Saksasta, Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolainan, opintolainojen, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, ja riskipääoma? Jos olit evättiin laina pankin tai rahoituslaitos yhdestä tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainaa ratkaisuja, Annamme lainoja kaikille yksilöille alueella 1,000 minimi 100,000,000 enintään 1 vuoden kuluessa 30 vuotta takaisinmaksuaika kestoisia, tahansa päin maailmaa. Ota minuun yhteyttä lisätietoja sähköpostitse: celine.rehwaldtfirm@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilisi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Matala korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksuaika (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tuntia saatuaan tietoja, joita ne tarvitsevat
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja Lainahakemus

  sähköposti: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH YRITYS laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Tel: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 43. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 44. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 45. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 46. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 47. Moi
  Olen Korejs Fillip, markkinointipäällikkö, Global Trade Int.
  Tarjoamme rahoitusluottopalveluja kaikille hyvin alhaisilla 2 prosentin korolla välittömällä lainojen siirrolla

  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Kiitos ja terveiset,
  Korejs Fillip

  +601111850392
  Business Marketing Manager.

  VastaaPoista
 48. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista

 49. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 50. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukautta sen jälkeen, kun saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 51. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 52. Tarvitsetko lainaa? Jos kyllä, email: (dakany.endre@gmail.com) lisätietoja.

  Kiireellinen laina tarjous.


  Lainatarjous.

  Hyvää iltapäivää,
  Olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja auttaaksemme ihmisiä ja yrityksiä parantamaan taloudellista tilannetta maailmanlaajuisesti, hyvin alhaiset vuotuiset korkotasot niinkin alhaisella kuin 3 prosentilla yhden vuoden kuluessa - 30 vuoden takaisinmaksuaika kaikkialla maailmassa. Luotamme luottoa 2,000 eurosta 500,000,000 euroon Lainat ovat hyvin turvattu suurimmalla turvallisuudella tärkein. Asianomaisen henkilön tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (dakany.endre@gmail.com)

  VastaaPoista
 53. Hei,

  Hanki nopea ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi rahoitusprojekti halvimmalla 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä meihin tänään
  Sähköposti: stewartd887@gmail.com tarvittavan lainan määrä. Vähimmäisluoton tarjousmme on 5.000,00 € - 50.000.000,00 euroa. Olemme sertifioitu, rekisteröity ja laillinen luotonantaja. Voit ottaa yhteyttä meihin tänään, jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja lainausprosessista. Tee prosessi kuten lainan ehdot ja miten laina siirretään sinulle. Tarvitsemme kiireellistä vastaustasi, jos olet kiinnostunut.

  HYÖDYLLISEN TÄYTTÄMINEN JA ESITTÄMINEN ALUSTAVAAN Lainahakemuslomakkeeseen:

  Sinun nimesi:______________________
  Osoitteesi:____________________
  Maasi:____________________
  Ammattisi:__________________
  Tarvittava luoton määrä: ______________
  Lainan kesto: ____________________
  Kuukausitulot:__________________
  Puhelinnumero:________________
  Oletko hakenut lainaa ennen: ________________
  Jos olet hakenut lainaa aikaisemmin, missä sinä hoidit rehellisesti? Missä yritys sijaitsee? ...

  Email: stewartd887@gmail.com
  Parhain terveisin
  Herra David Walters

  VastaaPoista
 54. Hei kaikki,
    Olemme lisensioituja rahanantajia, tarjoamme nopean lainan ja nopean hyväksynnän alhaisella 2 prosentin korolla. Tarjoamme lakisääteisiä ratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille, jotka tarvitsevat rahaa. Ymmärrämme emotionaalisen ja psyykkisen stressin ongelmien ratkaisemisessa arkielämässä. Joustavan valikoiman laina-palveluita olemme sitoutuneet auttamaan sinua lainan takaisinmaksun mukavimmalla tavalla. Älä epäröi ottaa yhteyttä, asiakkaidemme tyydyttävä on meidän ensisijainen tavoite. Kun arvostamme kaikkia asiakkaitamme, kuuntelemme tarpeitamme vastaamalla tarjoamalla sinulle taloudellista tukea. Lisätietoja saat sähköpostilla: (peterclarkloanfirm@yahoo.com)

  Teemme kaikenlaisia ​​lainoja, kuten:
  *Kodinparannus........
  * Inventor Loans .........
  * Autolainat ..............
  * Debt Consolidation Loan .........
  * Luottoluokka ...........
  * Toinen laina ............
  * Yritysten lainat ...........
  * Henkilökohtaiset lainat ...........
  * Kansainväliset lainat ........

  LAINAVIRASTO

  Etunimi:..........................
  Sukunimi:............................
  Sukupuoli: ....................................
  Siviilisääty:.............................
  Yhteystieto:...........................
  Kaupunki / postinumero: ...............................
  Maa:......................................
  Kansallisuus: ...................................
  Sukupuoli: .....................................
  Ikä:..................................
  Syntymäaika:.......................................
  Kuukausitulot / vuosittaiset tulot: .................................
  Tarvittava laina-avustus: .................................
  Lainan kesto: .......................................
  Ammatti: .......................................
  Puhelinnumero:.......................................

  Ole hyvä ja kirjoita takaisin, jos haluat lisätietoja osoitteesta alla
  Sähköposti: (peterclarkloanfirm@yahoo.com)
  Odotamme vastaustasi 24 tunnin kuluessa.

  VastaaPoista
 55. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista tukea kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSOSUUDEN LAINAN YRITYS
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 56. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua rahan saamisesta
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista apua kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSJÄRJESTELMÄTYHTIÖ
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 57. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukautta sen jälkeen, kun saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korkokanta 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista apua kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSJÄRJESTELMÄTYHTIÖ
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 58. Tarvitsetko kiireellistä rahoitusluottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukautta sen jälkeen, kun saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korkokanta 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustavat lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan rahoitukseen tarvitaan? Lainahakemuksen jättämisen jälkeen
  Voit odottaa alustavan vastauksen alle 24 tuntia
  Rahoitusta 72-96 tunnin kuluttua saatuaan tarvittavat tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän valtuutettuun ja oikeutettuun yritykseen
  Antamaan taloudellista apua kaikille
  Lisätietoja ja lainahakemuslomake

  Email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  RAHOITUSJÄRJESTELMÄTYHTIÖ
  toimitusjohtaja
  Puh: +601111850392
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista