perjantai 2. syyskuuta 2011

Luovaa kirjoittamista opiskelemaan!

Tämä on (omaehtoinen) mainos ja hätähuuto:

Kuulin juuri, että Keravalla tänä syksynä järjestettävässä luovan kirjoittamisen opintokokonaisuudessa on vielä useita vapaita opiskelupaikkoja. Jos siis kiinnostaa, niin ilmoittautua voi vaikka heti - ja sanaa saa levittää eteenpäinkin.

Mainoksesta arvannette, minne ja mitä minä olen menossa opiskelemaan tänä syksynä. Tai ainakin olin... En tiedä, kuinka monta opiskelijaa ryhmässä täytyy olla, että opinnot järjestetään, mutta teen nyt oman osuuteni, että  opiskelijoita saataisiin lisää.

Minä olen ilmoittautunut koko opintokokonaisuuteen, mutta useinhan avoimessa yliopistossa voi suorittaa myös erillisiä kursseja. Kannattaa kysellä suoraan tuolta Keravan toimipisteestä.

11 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kiinnostavalta. Onkohan nuo kaikki tapaamiset viikonloppuisin, tuossa listassa näkyy vain parin päivämäärät.

  VastaaPoista
 2. Mun käsittääkseni ne ovat viikonloppuisin myös jatkossa, eivät varmastikaan ainakaan arkipäivisin virka-aikaan. Ilmeisesti vain ensimmäisten kurssien tarkat luentoajankohdat on lyöty lukkoon.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, Jenni! Intoa opiskeluun! Toivottavasti ryhmä saadaan kasaan.

  Olen lukenut muutaman tekstin siitä, miten luovaa kirjoittamista / sanataidetta / kirjoittamisopintoja järjestetään jo niin paljon, että kurssit syövät toistensa suosiota. Voi olla, mutta silti on upeaa, että koulutusta on tarjolla. Tässä asiassa kun ei kuitenkaan ole kyse siitä, että ihmiset opiskelisivat "turhaan", kuten koulutuspolitiikan puheissa joskus muotialoista mainitaan, kun kaikki valmistuneet eivät pystykään työllistymään.

  Kerrohan opinnoistasi! Olen kiinnostunut kuulemaan :-).

  VastaaPoista
 4. Kiitos Paula.:) Jos ei saada ryhmää kasaan, niin en tiedä, mitä teen. Tai tiedän, mutta en haluaisi turvautua varasuunnitelmaan, koska juuri tämä opintokokonaisuus on kiinnostanut jo kauan.

  Kaikenlaisia kirjoituskursseja on kyllä paljon, mutta avoimessa yo:ssa sitä on varsin rajoitetusti tarjolla. Olinkin hämmästynyt, ettei tämä kokonaisuus ole mennyt heti täyteen. Itse olin painamassa refresh-nappia jo muutamaa minuuttia ennen ilmoitusajan alkua ja kyttäämässä, milloin voi ilmoittautua...

  Minulle tuo opintokokonaisuus ei olisi ainakaan turha, koska se liittyy suoraan töihinikin.

  VastaaPoista
 5. Kerava on kiva, vehreä pikkukaupunki ja junalla pääsee kätevästi perille! Toivotaan, että osallistujia tulee tarpeeksi opintoihin! :)

  VastaaPoista
 6. Onko Kerava muuten pääkaupunkiseudun ainoa paikka, jossa avoin yo järjestää luovaa kirjoittamista? Onko muilla paikkakunnilla.

  (Vähän olen laiska, en jaksa itse tarkistaa, mutta ajattelin, että kun sä olet varmasti tutustunut asiaan.)

  VastaaPoista
 7. Mari A., joo, on tietääkseni. Kerava on pk-seudulta katsottuna lähin paikka tuon opintokokonaisuuden suorittamiseen, seuraava on Turku. Sittemmin löysin kyllä saman kokonaisuuden myös Kauniaisten kansalaisopistosta (tms.), mutta sen ilmoittautumisaika on jo mennyt ja se oli suunnattu enemmän nuorille, sinne piti tehdä hakemus ja ilmoittaa, haluaako asua opistolla jne.

  Muut kirjoituskurssit ovat sitten muiden tahojen järjestämiä, eivät yo-tasoisia opintoja.

  VastaaPoista
 8. (Luova) kirjoittaminen ei ole koskaan turhaa :-). Sen halusin sanoa. Viittasin noilla koulutuspoliittisilla jutuilla lähinnä siis joissakin opinahjoissa oleviin koulutusaloihin, joista opiskelijat valmistuvat suoraan kortistoon, kun alan töitä ei vain riitä kaikille, mutta joihin hakee valtavat määrät nuoria, sillä ala on viehätysvoimainen. Tällaisia on (ollut) käsittääkseni osa medianomi- tai muista mediaopinnoista. Töitä alalla ei vain riitä kaikille. :-(

  Sen sijaan kirjoittaminen on aina tärkeää, olisipa se ihan "vain" pöytälaatikkopuuhastelua tai sitten ammatillista! Loistavaa siis, että koulutusta on ja siihen osallistutaan!

  VastaaPoista
 9. On varmasti liiankin monia aloja, joilla opiskellaan "turhaan", siis niin, ettei opiskelusta ole juurikaan hyötyä työllistymisen kannalta.

  Ja siinäkin olen samaa mieltä, että kirjoittaminen on aina hyödyllistä. :)

  VastaaPoista
 10. Upeaa, nautinnollisia opintoja!

  VastaaPoista
 11. Seija, kiitos! En ole kuullut nyt opinnoista mitään, mutta toivon mukaan ne alkavat. Ei ole peruttukaan. Ja mulla on tosiaan varasuunnitelma, etäkurssi joka alkaa heti kuin vain ilmoittautuu. :)

  VastaaPoista