torstai 22. syyskuuta 2011

Totuuksia kirjastosta

Kauniaisten kirjastoon kuljetaan toistaiseksi rakennustyömaan vieritse. Kirjasto on ottanut työmaa-aidasta kaiken ilon irti, sillä siitä löytyy tällaisia kirjastoajatuksia. Ne ilahduttavat minua joka kirjastokäynnillä, vaikka olen vähitellen oppinut ne melkein ulkoa. (Sivuhuomautus: kirjastolakko ei ole toiminut tälläkään yrittämällä.)Mikä on suosikkinne? Tiedättekö muita kirjastoaforismeja?


P.S.
Olin tänään aika kauan Kauniaisten kirjastossa ja KIRJOITIN RUNOJA. Niitä on alkanut syntyä kuin puolivahingossa, suurena syynä tosin on varmasti  jatkuvasti mielessä kummitteleva, pian alkava lyriikkakurssi. Kaksi runoistani liittyy kirjastoon, mutta en suostu julkaisemaan niitä. Jonkun muun kirjoittamaa kirjastolyriikkaa sen sijaan saattaisinkin lukea ja esitellä blogissakin. Kirjastothan ovat todella moniulotteisia paikkoja! Tiedän esimerkiksi miehen, joka on tunnustanut vakoilleensa naisia kirjastossa romanttinen ja elokuvamainen ensikohtaaminen mielessä. Itse näin tänään kirjastossa vartijoita. Kehittelin heti runon, jossa he etsivät hyllyjen välistä joko murhamiestä tai sitten lukutoukkaa, joka on sortunut kirjanhimossaan varastelemaan kirja-aarteita. Veikkaan, että kirjastopsykoosiin joutunut lukutoukka olisi todennnäköisempi kirjastorikollinen.

12 kommenttia:

 1. Ihania nuo kyltit! Kaupunkikuvaankin tarvitaan sanoja ja ajatuksia <3!

  VastaaPoista
 2. Kyllä, olen ihan samaa mieltä, tällaista toimintaa saisi olla enemmänkin. Pitäisikin kertoa ko. kirjastolle, että idea on loistava! Toivon, että työmaa-aita on paikallaan kauan, niin kyltitkin ovat. Onneksi ne säilyvät ainakin kuvissa - onkohan joku muukin käynyt kuvaamassa ne?:)

  Minusta muuten myös metro- ja ratikkarunot ovat hauska idea.

  VastaaPoista
 3. Ihana ajatus tuo romanttinen ensikohtaaminen kirjastossa. Ja vähäsen hymyilytti ajatus kirjanhimoisesta lukutoukkavarkaasta... Kirjasto on kyllä ihana asia.<3

  VastaaPoista
 4. Hauskat kyltit! Kirjastolyriikka kuulostaa hyvältä! Mulle tulee jo paineita, kun ajattelenkin runon kirjoittamista, mutta yritänpä nyt ainakin niitä lukea...

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo Bradburyn lausahdus, mahtavaa että kirjasto on ryhtynyt tällaiseen juttuun!

  Ja runot kuulostavat hauskoilta. Voi kirjastopsykoosia.. Minunkin piti olla lakossa mutta niin minä vaan taas varasin kaksi kirjaa.

  Ihanaa viikonloppua sinulle Jenni!

  VastaaPoista
 6. Noista paras oli Jean Cocteaun miete :-)

  Niin ja Ilpo Tiihonen on ainakin kirjoittanut runoja kirjastoista!

  Täältä löytyy yksi mielestäni ihana:

  http://kertomusjatkuu.com/blog/792008

  VastaaPoista
 7. Mikäpäs kirjastoissa, kunhan asiat sujuisivat asiallisesti kirjastovirkailijoitten kanssa.

  VastaaPoista
 8. Norkku, ajatus on hymyilyttävä, mutta ei se mies kuitenkaan tavannut puolisoaan kirjastossa, vaikka sellaista suunnitteli. Ei tosin myöskään esim. baaritiskillä, kuten esim. allekirjoittaneelle on käynyt. :D

  Sara, joo, painetta täälläkin. Tiedän tasan tarkkaan, mitä tarkoitat...

  Linnea, se kirjastopsykoosi taitaakin olla sellainen syndrooma, että sen kun saa riesoikseen, ei siitä parane ikinä. Kuitenkin mietin juuri, että jos saisin omat kirjani ja eristäytyisin jonnekin kauas kirjastojen ja kirjakauppojen luota, minulla olisi varmasti hyvää lukemista vuodeksi ja jopa vuosikausiksi, ehkä ikiajoiksi. Mutta ei... uutta on saatava, kotona ei ole MITÄÄN LUKEMISTA.

  Reeta Karoliina, kiitos vinkistä, kuulostaa lupaavalta! Käyn heti katsomassa kirjastorunon blogissasi.

  Ketjukolaaja, kommenttisi nauratti. Mitä lie asiattomuuksia olet saanut osaksesi kirjastovirkailijoiden taholta...

  VastaaPoista
 9. Groucho Marxin kommentti taisi viedä voiton. Syvällinen ajatus kielellisen huumorikuoren sisällä :)

  Niin ja komppaan ketjukolaajaa, monenlaisia kirjastovirkailijoita nähtyäni... Yleensä ovat ammattitaitoisia ja ystävällisiä mutta ne poikkeukset... Ärrr!

  VastaaPoista
 10. Sanottu sana katoaa, kirjoitettu pysyy. Wau! Mutta ei jää tuo ilman kirjastoja meillä ei olisi menneisyyttä eikä tulevaisuuksia paljoa jälkee. Ja joo, minäkin pidän kirjastoista todella kovasti :).

  VastaaPoista
 11. Oi vitsi, ihania kylttejä! Muistan Kauniaisissa asuessani kuinka masentavaa oli kävellä kirjastoon työmaan vierestä kun ei siinä mitään tuollaisia silloin ollut piristämässä! Hauskaa!

  Itsekin taidan aina joskus kirjastossa olla sellainen romanttinen kohtaaminen mielessä, vielä ei ole sattunut kohdalle. "Kirjastopsykoosiin joutunut lukutoukka" taas kuulostaa ihan minulta :D Hauska termi!

  -Elina-

  VastaaPoista
 12. Yrítin etsiä lukutoukkien iloksi vielä lisää kirjastoaforismeja netistä, mutta en löytänyt. Kertokaa, jos löydätte, olisi hauska lukea tällaisia ajatelmia enemmänkin. :)

  VastaaPoista