perjantai 23. syyskuuta 2011

Kirjoita luontosuhteestasi

Huomasin lehdessä ilmoituksen: kymmenkunta suomalaista museota kerää yhdessä kokemuksia suomalaisten luontosuhteesta ja sen muuttumisesta.

Tarkoituksena on saada tietoa erityisesti luonnon merkityksestä, luonnossa liikkumisesta sekä luonnossa oleskelun ja työskentelyn muuttumisesta, erityisesti luonnossa vietetyn ajan teknistymisestä ja välineellistymisestä. Vastauksia käytetään museoiden toiminnassa ja tutkimuksessa. Vastata voivat niin sienestäjät ja metsästäjät kuin kalastajat ja mökkeilijätkin.

Tarkempaa tietoa kirjoituskeruusta ja vastausohjeet löytyvät osoitteesta www.raasepori.fi/museo/kirjoituskeruu. Linkki näyttäisi kääntyvän museosivulle, jonka vasemmassa reunassa on kirjoituskeruunosto.

Tunnustan, etten jaksa koskaan itse osallistua mihinkään kirjoituskeruuseen tms. hankkeisiin, vaikka ne ovat minusta hyvin kannatettavia. Ilmaisen kannatukseni mainostamalla keruita ja mm. kirjoituskilpailuja aina kun kuulen kiinnostavasta projektista. Osallistumisesta tulisi kyllä varmasti hyvä mieli.

4 kommenttia:

 1. Nämä kirjoituskeruut ovat tosi hyviä hankkeita. Itse sain aikoinaan tutkimusmateriaalia SKS:n vastaajaverkkokyselyn kautta ja muutama ystäväni/kollegani ovat saanet käyttää erilaisten kirjoituskeruiden aineistoa.

  Jos kulttuurinen luontosuhde kiinnostaa, suosittelen Kirsi Laurenin kirjaa "Suo - sisulla ja sydämellä" (SKS 2006). Siinä myös on aineistona kirjoituskeruun/keruukilpailun kirjoituksia ihmisten ja suon välisestä suhteesta.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, asiantuntija kommentoimassa!:) Kiva kuulla, että keruista on tosiaan hyötyä. Toivottavasti kommenttisi innostaa ihmisiä kirjoittamaan.

  Ja kiitos kirjavinkistäkin. Haalin aina aika ajoin luettavakseni noita luontosuhdekirjoja, koska aihe on kiinnostava ja läheinen. Tuosta Suo - sisulla ja sydämellä -teoksesta en tosin ollut kuullutkaan. Nimi on ainakin varsin vetoava.

  VastaaPoista
 3. Tuo Laurenin kirja on väitöskirja, joten ei ehkä niin tuttu. Mutta se on kauniisti kirjoitettu ja hieno muutenkin. :)

  VastaaPoista
 4. Sattuipa sopivasti, sillä olen juuri äskettäin miettinyt omaa, muuttunutta luontosuhdettani. Ennen elin luonnossa. En olisi voinut elää ilman metsää. Nyt on eri tavalla. Ehkä innostun kirjoittamaan tuohon keruuseen oman juttuni :-)! Kiitos mainoksesta.

  Tiesitkö muuten, Jenni - ja tietysti muutkin, tämän sivuston, josta voi välillä käydä hakemassa virikettä kirjoituksiin, jos kisailu kiinnostaa: http://www.teonsana.net/kirjoituskilpailuja/?

  VastaaPoista