sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kirjallinen pyhiinvaellus: Otavan sisäpiha
Teenpä vielä toisenkin lyhyen päivityksen tänään.

Kävin perjantaina Otavan uuden kirjakaupan avajaisissa Helsingin Uudenmaankadulla. En seurannut kirjailijahaastatteluja, mutta itse kirjakauppa näytti kivalta, suurelta ja valoisalta. Lastenpuolella oli mukavasti rekvisiittaa: sen verran, että se toi eloa tilaan, mutta ei vienyt päähuomiota kirjoilta.


Kaikkein paras asia ja tämän kirjoituksen pääaihe löytyi Otavan talon sisäpihalta. Jos vain suinkit voit, pujahda kirjakaupasta sisäpihalle ja käänny vasemmalle, mene viereiselle sisäpihalle. Nosta katseesi ja näet talon kokoisen maalauksen! Tätä pyhiinvaelluskohdetta suositellaan erityisesti Mauri Kunnas -faneille.En yleensä julkaise mielelläni kuvia toisten kodeista, olivatpa talot miten julkisella paikalla tahansa. Nyt on kuitenkin pakko. Ajatella, että joku asuu tuollaisessa keltaisessa satutornissa ja voi katsella ikkunastaan aina tähtiä. Toivottavasti tuolla tornihuoneessa on iso kirjahylly tai ainakin lukunojatuoli!


Aikaisemmin olen pyhiinvaeltanut Alastalon saliin. Ja idea kirjallisesta pyhiinvaelluksestahan on Hannalta. Hyvä idea!

3 kommenttia:

 1. Kirjallinen pyhiivaellus on kaunis ilmaisu.

  Minäkin katsoisin Kunnaksen kuvia seinissä, mutta vielä mielummin tähtiä!

  Kiitos! Tämä oli ainakin minulle ihan uutta ja jännää. Ei Suomessa usein tämmöistä näe.

  VastaaPoista
 2. Voi Suursmurffi sentään! Hienolta näyttää sisältä ja ulkoa! Toivottavasti keltaisesta talosta kurkkii joku joka nauttii Kunnaksen kuvista :)

  VastaaPoista
 3. Leena, en minäkään muista nähneeni usein noin suuria seinämaalauksia, saati kirjallisuuteen liittyviä. Loistava ja hyvin kannatettava idea!

  Villasukka kirjahyllyssä, sanopa muuta. Täytyy toivoa. Lukutoukan mielessä tuo maalaus tähtineen ihan nostaa asunnon arvoa.:)

  VastaaPoista