maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kirjallinen pyhiinvaellus: Alastalon sali

Alastalo Kustavin Lypyrtin kylästä.

Terveisiä mökiltä! Olen lukenut ja veneillyt Alastalon salissa. Tai ainakin lukenut kirjan ja ajanut veneellä Alastalon ohi, se on tuo kuvassa näkyvä vaalea talo.

Kauniin kesäpäivän kunniaksi lähdettiin eilen muutaman tunnin veneajelulle Kustavin vesille. Sieltä löytyi tuo Alastalokin. Se on nykyisin yksityiskoti, mutta myös mukana eräänä Volter Kilpi -viikon kohteena. Lisätietoa talosta löytyy Museoviraston sivuilta.

Tällä kuvalla osallistun Kirjainten virrassa -blogin Hannan kirjallinen pyhiinvaellus -haasteeseen. Ja lupaan, että joskus menen Volter Kilpi -viikoillekin, nyt kun olen päässyt näinkin lähelle Kilven maisemia.

10 kommenttia:

 1. Vau! Se näyttää ihan sille kuin kuvittelinkin. Tosin onkohan tuo ihme, Kilpi kuvailee sen kuitenkin varsin tarkasti :D En muuten ole lukenut ko. kirjaa kuin ehkä parikymmentä sivua. Pääsin pirtin lattian puoleen väliin ja sitten meni hermot! Mutta Alastalon maisemissa saattaisin kirjasta innostuakin :)

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin kuin suoraan kirjasta? :) Olisi kyllä hauska päästä joskus käymään tuolla ja muissakin Kilven maisemissa.
  Minusta Alastalon salissa oli yllättävän kiinnostava ja hauskakin, mutta kyllä sen lukeminen vei aikaa. Ja joidenkin muiden Kilven teosten kanssa olen kärsinyt melkoisesti. Silti aion vielä joskus lukea enemmän Kilpeä.

  VastaaPoista
 3. Aaahhh! :) Itsekin kävin viime kesänä Kustavissa, mutta en nähnyt alastaloa mutta kylläkin kirkon, joka on määränpäänä Kilven Kirkolle- teoksessa (kannattaa lukea). 'Jeremiaan luolat' kuitenkin tekivät luontoystävänä suuremman vaikutuksen tällä(kin) kertaa kuin kirjalliset maisemat. :)

  VastaaPoista
 4. Réa, sinä olet siis käynyt vielä lähempänä Alastaloa! Ja kirkolla asti - minäkin olen lukenut Kirkolle-teoksen ja sanon samaa, se kannattaa lukea.

  Ja samoin, minuakin kiinnostaisivat tuolla suunnalla erityisesti Jeremiaan luolat. Lueskelin juuri eilen niistä kertovaa opasta, kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta!

  VastaaPoista
 5. minä mietin että kuinkahan monta alastaloa suomes on? Siis tilan nimi.. mun mieheni kotitila oli myös alestalo.. hämeessä

  VastaaPoista
 6. Aikatherine, hauska ja hyvin osuva kysymys! Varmasti niitä on aika monta, sekä alas/alestaloja että ylistalojakin. Pitääkin joskus yrittää oikein selvittää asiaa. :)

  VastaaPoista
 7. Oi, onpa kaunis maisema! Meidän piti jo talvella aloittaa miehen kanssa vuorotellen ääneen luettava Alastalon salissa, meistä kun kumpikaan sitä ei ole lukenut. Jospa nyt sitten tänä talvena ihan oikeasti. :)

  VastaaPoista
 8. Linnea, kannattaa aloittaa Alastalon sali ajoissa, niin ehkä ehditte lukea sen yhden talven aikana. :) Hyvä idea kuitenkin, kuten kaikki yhdessä lukemis- ja ääneenlukuprojektit.

  VastaaPoista
 9. Minullakin tämä kirja juuri luennan alla. (3. yritys). Jaksan lukea kirjaa 15 sivua kerrallaan, mutta nyt aion päästä loppuun asti! Kieli on lumoavaa, mutta se ukkojen kukkoilu... ;)

  -maruna

  VastaaPoista
 10. Maruna, oletpa sitkeä Alastalon lukija. :) Mutta noin se minullakin eteni lopulta loppuun saakka, pienissä paloissa.
  Se kieli oli kyllä niin hienoa, että Alastaloa voisi hyvin pitää kirjana, jonka ajvaa välillä summittaisesta kohdasta ja herkuttelee kielellä. Ihan heti en alkaisi lukea sitä kokonaan uudelleen...

  VastaaPoista