maanantai 22. elokuuta 2011

Kiinnostavia kirjatapahtumia

Huomio, pääkaupunkilaiset tai täällä päin lähiaikoina liikkuvat! Tällä ja ensi viikolla Helsingissä järjestetään monta mielenkiintoista, pääosin ilmaista kirjoihin ja kirjallisuuteen liittyvää tapahtumaa. Tässä pari poimintaa. Aion osallistua jollakin tavalla kaikkiin näihin tapahtumiin, lisäksi yritän käydä kirjajulkkareissa ja kirjasyksyinfoissa, nyt kun kerran voin. Raportoin sitten käynneistä blogiinkin.


Tietokirja.fi on nimensä mukaisesti tiedekirjallisuuteen liittyvä tapahtuma. Ilmaisilla yleisöluennoilla voi käydä kuulemassa, miten tiedekirjat syntyvät ja miten digiaika on niitä mullistanut - muun muassa. Löysin tapahtuman ohjelmistosta niin paljon kiinnostavia luentoja, että aion mennä paikan päälle molempina päivinä.


Myös Runokuu-tapahtuma on sen verran monipuolinen ja houkutteleva, että siihen pitää ottaa osaa pariinkin kertaan. Ilmoittauduin jo historialliselle runokävelylle Töölöön ja lisäksi aion mennä kuuntelemaan luentoa Juhani Ahosta.Tämän viikon perjantaina Helsingissä vietetään taas myös Taiteiden yötä, joka on Akateemisessa kirjakaupassa Kirjojen yö. Yön tarkempi ohjelma löytyy täältä. Minua kiinnostaisivat ainakin Kaari Utrion ja Kristina Carlsonin haastattelut.

Mistä te muut muuten poimitte kulttuuriin ja kirjallisuuteen liittyviä menovinkkejä? Minä olen saanut em. tapahtumat tietooni vähän sieltä täältä, nettiartikkeleista ja -keskusteluista nappailemalla. Netissä on kyllä eri tapahtumia kokoavia menovinkkisivustojakin, mutta en seuraa mitään niistä säännöllisesti. Pitäisikö? Osaako joku suositella hyvää tapahtumasivustoa?

3 kommenttia:

 1. Nyyhkis, tässä kohtaa todella harmittaa asua muuten mukavassa pikkukaupungissa kaukana... mutta odottelen toiveikkaana kiinnostavia raportteja :-)

  VastaaPoista
 2. Minulla on se onni matkassani, ettei minun tarvitse etsiä kirjallisuustapahtumia kissojen ja koirien kanssa, sillä runoilijaystäväni Jani Salminen yleensä infoaa minua kiinnostavista tapahtumista.

  VastaaPoista
 3. Booksy, no en minäkään normaalisti ehdi noihin tapahtumiin ihan tässä määrin. Sitten harmittaa vielä kauheammin, kaikkea kivaa olisi niin lähellä - mutta kuitenkin niin kaukana.

  Raportoin parhaani mukaan. :)

  Feroce, hyvä, sinulla on sisäpiirin kontakti kirjatapahtumiin! Minä yritän vain liittyä kaikille tiedotuslistoille sitä mukaa kun niitä sattuu tulemaan vastaan.

  VastaaPoista