torstai 18. elokuuta 2011

Arvonnan voittaja(t)


Jännittävä vapautumisarvonta on nyt ohi ja voittaja on arvottu Random.orgin avulla (Randomin maksiminumero on pienempi kuin arvontakommenttien määrä, sillä eräällä osallistujalla oli kaksi kommenttia.)

Säälimätön, puolueeton Random arpoi 30 euron Adlibris-lahjakortin voittajaksi Marjiksen! Onnea! Pistähän osoitetietoja tulemaan, niin laitan lahjakortin matkaan.

Mutta... Arvonnan järjestäjä on tänään pehmeäpäisellä ja hellämielisellä tuulella. Tuntuu, että olen ihan pakahtumaisillani, kun nyt tapahtuu niin mukavia asioita: Ensin alkoi vuorotteluvapaa, sitten tuli tärkeä ja hyvin harvinainen vieras visiitille. Eilen sain tietää, että pääsin opiskelemaan juuri sitä luovan kirjoittamisen opintokokonaisuutta, joka oli ensisijainen tavoitteeni. Ja tänään heräsin hyvin odotettuun tekstariin: siskolle syntyi yöllä toinen poika, sehän pistää tädin sydämen onnesta mykkyrälle.

Niinpä päätin arpoa toisenkin lahjakortin, 15 euron yllätyspalkinnon. Randomin laskujen mukaan se kuuluu Jorille!

Onnea voittajille. Lähettäkää osoitetietonne ensi tilassa osoitteeseen kokolaillaATgmail.com. Olisi myös kiva aikanaan kuulla, mitä hankitte lahjakorteillanne!

Kiittelen edelleen kaikkia arvontaan osallistuneita. Juttelin eilen äidin kanssa puhelimessa ja hänkin oli aivan myyty, kun ihmisillä oli niin ihania lukemis- ja kirjoittamisideoita. Sanoin, että vaalin arpajaisvastauksia aarteenani. Hienoista, monipuolisista vastauksistanne voi ammentaa kirjavinkkejä ja luulenpa, että käyn aika ajoin lukemassa vastauksia vain siksi, että niistä tulee niin hyvälle mielelle: jo lukemisesta ja kirjoittamisesta haaveilu on niin inspiroivaa. Vastauksista myös huomasi, että lukutoukka ymmärtää täydellisesti toista lukutoukkaa. Kukaan ei ihmetellyt, että häh, luovuit sitten palkkatuloista, että voit lojua sohvalla kirja kädessä, etpä mitään tylsempää keksinyt. En ole myöskään ihan varma, onko kaikissa piireissä yksi suurimmista haaveista se, että saisi eristäytyä yksin syysharmaalle mökille, mutta lukutoukilla ei ilmeisesti ole mitään tällaista vastaan, päinvastoin. :)

Yksi lukemisen parhaista puolista onkin mielestäni se, että ei tarvitse mennä maailman ääreen suuria elämyksiä kokeakseen (vaikka ei minulle sitä äärtä vastaankaan mitään olisi), vaan riittää, että ottaa kirjan käteensä, melkein missä tahansa. Eeva Kilpi sanoo senkin osuvasti:

Yhtäkkiä näen ikkunassa peilikuvani:
jalat pöydällä, kädessä kirja,
mukavannäköinen asento.
Ja se hymyilee.


Minä vilpittömästi kadehdin sitä.

Kiitos arvontaan osallistuneille ja kadehdittavan mukavia lukuhetkiä kaikille!
15 kommenttia:

 1. Oijoi, kylläpä onnetar minua nyt hemmottelee! Kiitoksia kovasti!

  VastaaPoista
 2. Onnea voittajille! Minäkin olen käynyt kurkkimassa toisten vastauksia; vaikka ei olekaan kovin paljon aikaa lukemiseen ja kirjoittamiseen, niistä saa inspiraatiota.

  VastaaPoista
 3. Hiphei, mahtavaa! Kai mun sitten tosiaan pitää ostaa se runo-opas, kun kerran uhosin. :) Ja sitten pitää varmaan alkaa lukea taas runojakin?

  VastaaPoista
 4. Onnea voittajille!

  Ihania suunnitelmia Jenni ja vaikutat onnelliselta! Onnea vielä kaksinkertaisesta tätiydestä!

  VastaaPoista
 5. Jori, ole hyvä! Toivottavasti lahjakortilla löytyy jotain mieleistä.

  Maria, niin juuri. Kaikkea ei voi itse tehdä, mutta vastauksia lukiessa on ihana haaveilla erilaisista lukemis- ja kirjoitusasioista. Ja ehkä jonkun niistä voi toteuttaakin. :)

  Marjis, niin sun varmaan pitää! Ainakin toivon, että ostat oppaan ja kerrot siitä, koska se kuulosti kiinnostavalta. Ja hyvä, arpajaiset pistävät sinut nyt siis uudenlaisen lukemisen äärelle. :) (tai ainakin palaamaan runoihin)


  Sara, kiitos onnitteluista! Kieltämättä olo on hyvin onnellinen ja kaikin puolin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 6. Ei huolta, lahjakortille on hyvin helppo keksiä käyttöä! Pikemminkin kyse on vain valinnan vaikeudesta, mieluisia kohteita kun on niin paljon.

  VastaaPoista
 7. Oi, pääsitkö Kriittiseen? Mikäli kyllä, toivotan iloista kahta vuotta :)

  VastaaPoista
 8. Onnea voittajille!

  Erittäin osuva runo.

  VastaaPoista
 9. En päässyt enkä pyrkinyt Kriittiseen. :) Alan opiskella luovaa kirjoittamista avoimessa yliopistossa, Jyväskylän luovan kirjoittamisen maisteriohjelman opintojen mukaisesti. Olen innoissani, että opintoihin kuuluu kaikenlaista kirjoittamista runoista tiedekirjoittamiseen sekä myös kirjoittamisen teoriaa. Koska en erityisemmin haaveile fiktion kirjoittamisesta vaan haluan pikemminkin haastaa itseni kirjoittamaan muutakin kuin työ- tai blogitekstejä, valitsin tuollaisen monipuolisen opintokokonaisuuden. Lisäksi olen tehnyt jo yhden harjoituksen Elina Hirvosen ja Anu Silfverbergin Tekstintekijän harjoituskirjasta. :)

  TuoKIN Eeva Kilven runo on kyllä maailman osuvin!

  VastaaPoista
 10. Onnea onnettaren suosikeille!

  Tulee älyttömän hyvä mieli näitä tekstejäsi lukiessa; ihanaa, että sinulla on nyt tällainen mahdollisuus! <3

  Ja I-ha-na runo!

  VastaaPoista
 11. Päätin selvitä valinnan vaikeudesta jättämällä pidemmät pohdiskelut sikseeen, sillä tosiasiahan on, että nälkä vain kasvaisi syödessä. Siispä päädyin ostamaan Arto Salmisen Ei-kuoren. Olen Salmisen kirjoista erittäin innoissani, ja ehdin jo aiemmin miettiä, että hänen kirjansa saattaisivat hyvinkin olla sellaisia, jotka minäkin haluaisin omistaa.

  VastaaPoista
 12. Linnea, kiitos! Olen kyllä todella onnekas ja onnellinen, mutta yritän silti pitää tämän kirjablogina enkä vuorotteluvapaa- tai esim. siskonvauvablogina, vaikka mieli tekisikin höpistä kaikesta ulkokirjallisesta. :) Laitan syksyn mittaan juttua muista kuin kirjallisista harrastuksistani tuonne kotiblogini puolelle. Eilen ilmoittauduin akryylimaalauskurssille, joten ainakin taiteilua (sen yrittämistä) on syksyn ohjelmassa.

  Jori, erinomainen ostos! En ole kyllä lukenut Salmista, mutta vaikuttaa hyvältä ja kiinnostavalta kirjailijalta, juuri sellaiselta, jonka kirjoja on kiva omistaakin. Kiva kuulla, että lahjakortti pääsi heti käyttöön!

  VastaaPoista
 13. Onnea voittajille! Tämä oli hyvä arvonsta. Minustakin oli tosi mahtavia ja inspiroivia vastauksia ihmisillä!

  VastaaPoista
 14. Kiitos Salla! :) Olin kyllä tyytyväinen tähän ensimmäiseen arvontaan. Muistan monet vastaukset ulkoa, kun ideat olivat niin hyviä.

  VastaaPoista