tiistai 31. toukokuuta 2011

Toukokuun luetut


Toukokuu oli monisivuinen kuukausi. Mietin kuitenkin, olisiko tämän kuukauden yhteenvetokirjoitus pitänyt otsikoida luettujen sijasta toukokuun lukemisiksi. Luin nimittäin todella paljon, mutta en läheskään kaikkia teoksia kokonaan.


-       Heti vappuviikonloppuna kuin Henri Thoreuan Elämää metsässä, johon ihastuin tällä toisella lukukerralla kovasti.

-       Tutustuin myös Mari Mörön puutarhaesseisiin lukemalla Vapaasti versoo -teoksen, joka olikin erinomainen kevätfiiliksen tuoja ja multasormen kutkuttaja.

-       Välipalaksi nautin hihitellen Uppo-Nallen ikuisia ajatuksia.

 -       Aakkoshaaste eteni Q niin kuin Queneauhun. Tyyliharjoituksia on yksi kummallisimmista omistamistani kirjoista.

-       Aakkoshaaste eteni myös R niin kuin Rasaan. Oli samanaikaisesti rentouttavaa ja innostavaa lukea pitkästä aikaa lempirunoilijani lyriikkaa. Luinkin niitä sitten neljän teoksen verran: Kulkurivarpunen, Kaksi seppää, Rantatiellä ja Hiljaa, nyt se laulaa.
 
-       Kati Saurulan esikoisteos Koiruohon kaupunki oli sujuva ja ydinonnettomuudesta kertoessaan myös valitettavan ajankohtainen.

-       Helena Wariksen muinaiseen Suomeen sijoittuva fantasiaromaani Sudenlapset kiinnosti minua etukäteen, mutta jäi lopulta kesken.

-       Kesän uutuus, Chris Cleaven maahanmuuttajakertomus Little Been tarina taas vei minut heti mukanaan ja luin sen kertaheitolla. Veikkaan, että tästä tulee vielä suosittu bloggauskirja!

-       Riikka Pulkkisen Totta onkin ollut sitä jo kauan, mutta minä luin ko. teoksen vasta nyt. Jälkimauksi jäi ristiriitainen, pidin ja en. Samoja tunteita ilmeni myös kirjakeskustelussa.

-       Pääsin taas kerran fanittamaan Tove Janssonia ja luin osittain iki-ihanan kokoomateoksen Muumien kiehtova maailma.

-       Luin jo alkuvuodesta aloittamaani Anu Lahtisen tietoteosta Pohjolan prinsessat niin pitkälle, että päätin, että siitä voi nyt kirjoittaa blogiinkin. Luen kirjan toivoakseni kesän mittaan loppuun.

-       Aloittelin Kerstin Ekmanin Herran armoa, Sudentalja-trilogian ensimmäistä osaa, ja alku vaikuttaa hyvin lupaavalta.


-       Kissakirjaharrastukseni sai minut lukemaan Eeva-Liisa Mannerin hauskan ja osuvan kissalyriikkateoksen Kamala kissa ja katinperän lorut. Mannerista intoutuneena tutustuin myös hänen teokseensa Kuolleet vedet ja kirjoitin näistä kirjoista yhteisen esittelyn.

-       Lueskelin välillä myös Edith Södergranin ja Leena Laulajaisen lyriikkaa.

-       Välipaloina luin kolme kissakirjaa: Penni, Suomen vanhin kissaHoivakodin kissa OscarVarjak Käpälä. Kirjoitan näistä yhteisjutun lähiaikoina.

-       Viime päivinä olen lukenut houkuttelevaa ranskalaista romaania, Catherine Panconin Krokotiilin keltaiset silmät -teosta. Oikein viihdyttävä ja hyvä kirja!

-       Työmatkoilla mukanani on kulkenut suuren bussikirjakeskustelun aiheuttanut Astrid Lindgrenin Ronja ryövärintytär.

-       Nettilukupiiri luki Leena Krohnin Mitä puut tekevät elokuussa ja se oli juuri niin taidokas ja erinomainen, kummallisen kutsuva kuin vain Krohnin teokset ovat.

-       Livelukupiirini luki Ali Smithin Satunnaisen, mutta olin laiska luopio enkä päässyt siinä alkua pidemmälle.


Lopuksi: ehdin toukokuun aikana myös kirjoittaa Helen Mosterin Hylystä. Kaiken kaikkiaan siis hyvä kirjakuukausi, mistä kiitos tosin menee osittain flunssalle, joka esti muut aktiviteetit kuin lukemisen.


Tämä toukokuu jää mieleen myös Bloggerin sekoilukuukautena. Ensin Blogger väitti poistaneensa blogeja ja esti kommentoin. Viime päivinä taas ainakin minun blogini kävijäseuranta on ollut ihan sekaisin. Ensin luulin, että tässä kuussa tulisi jopa kävijäennätys, mutta sitten Blogger päätti vähentää minulta 400 käyntiä ja pienentää kävijöiden kuukausittais kokonaismäärää sitä mukaa, kun lukijakäyntejä kertyi. Blogger keksi myös yhtäkkiä väittää, ettei blogissani ole käyty viimeisen vuoden aikana kuin Suomesta käsin. Tutkimattomia ovat Bloggerin tiet!

12 kommenttia:

 1. Myös kuvien lisääminen on ollut todella takkuista tässä kuussa. Kommentointikin on vähän hedelmäpeliä, joskus onnistuu, joskus ei.

  Pitkät kommentit aina kopioin ennen lähettämistä, ettei ihan hirmuisesti harmita kirjoittaa koko tekstiä uudelleen.

  Olet lukenut toukokuussa ihan hurjan paljon!!

  VastaaPoista
 2. Mä ihastelen määrän lisäsi myös sitä, miten monipuolisesti olet lukenut - runoista lastenkirjoihin, lukuromaaneihin ja tietokirjoihin. :)

  Pitäisi kyllä lukea tuo uusi suomennos Thoreusta, jos se vaikka selittäisi edellisen käännöksen koukeroita. :D

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ollut erinomainen lukukuukausi!

  Minä luin tuon Cleaven kirjan nyt matkoilla ollessani ja tuon sen blogiini varmaan viikonvaihteen tienoilla. Olen samaa mieltä, että siitä tullee suosittu. Ja samoin kuin sinä, luin minäkin kirjan miltei yhdellä istumalla.

  Totasta kommentoikin silloin varsinaiseen postaukseesi, mutta Ronjaa en ehtinyt (toki vieläkin voisin :)). Mietin parhaillaan, että haluaisin niin kovasti lukea Ronjan ääneen omalle tyttärelleni, mutta se on ehkä hivenen liian pelottava 5,5-vuotiaalle. Viimeksi luin Ronjan kymmenkunta vuotta sitten. Lindgreniin on aina hyvä palata tietyn väliajoin.

  Toivotaan, että Blogger on nyt kesäkuussa paremmin yhteistyössä. :)

  VastaaPoista
 4. Huikea määrä kirjoja ja laidasta laitaan kaikkea erilaista kirjallisuutta. Itsekin pitäisi vähän monipuolistaa lukemistoa ja tarttua runoihin, novelleihin ja muihin. :)

  Toivotaan tosiaan, että Blogger alkaisi käyttäytyä paremmin ensi kuussa!

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ollut todella hyvä lukukuu :). Löysin Thoreaun uuden käännöksen kirjastosta, joten palailen aiheeseen joskus tulevaisuudessa...

  VastaaPoista
 6. Hanna, minulla ei ole ollut ongelmia kuvien kanssa, mutta kaiken muun kanssa sitten onkin ollut. :) Olen jo ajat sitten alkanut kopioida kommentit, sillä Bloggerin kommentointi on mielestäni ollut aina vähän epävakaata.

  Ja joo, kun tein tuota listaa, niin olin itsekin vähän hämmästynyt lukemisistani.

  Marjis, täytyy toivoa, että kirjavalinnat tosiaan kertoisivat monipuolisuudesta eikä sekavuudesta! :)

  Katja, hain juuri kirjastosta Ronja-leffan ja siinä on ikäraja 7 vuotta. Ehkä se olisi hyvä kirjallekin, se on kuitenkin aika jännittävä? Odotan innolla Cleave-kirjoitustasi!

  Peikkoneito ja Pienen mökin emäntä, kuten sanottu, tämä lukuvauhti hämmästytti itseänikin. Toivottavasti kesä menee samalla tahdilla... Pienen mökin emäntä, toivottavasti pidän Thoreausta. Minä melkein vihasin ekalla kerralla ja sittoin oikein ahmin toisella kerralla, hassua!

  VastaaPoista
 7. Peesaan Marjista, ihailtavan monipuolista :-) Ja ihailen myös tyylikästä koostetta; tuo on hieno ratkaisu, että kokoat linkit yhteen postaukseen.

  VastaaPoista
 8. Booksy, kiitos! Tyylikäs kooste johtuu kyllä näin meidän kesken siitä, etten ole jaksanut tänä vuonna (enkä viime vuonnakaan jaksanut kuin alkuun) pitää kunnon listaa lukemisistani, niin päätin summata kirjat blogiin kerran kuussa. Näitä on ollut kyllä kiva kirjoitella, kirjoittaessa tulee muisteltua kirjoja uudestaan (ja minä ehdin jo kuukaudessakin unohtaa kirjoista aika paljon, ellen oikein keskity muistelemaan).

  VastaaPoista
 9. Monipuolinen valikoima, mutta se ei ole yllätys monipuoliselta lukijalta. :) Erityisesti ilahduin, että olet aloittanut ja pitänyt Panconin krokotiilikirjasta, sillä olen itse aloittamassa sitä pian, enkä ole kuullut vielä mistään minkäänlaisia mielipiteitä siitä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Karoliina! :) Yritän lukea Panconin kirjan loppuun vielä tänään tai huomenna ja kirjoittaa siitä sitten heti. Voi tosin olla, että pihatyöt vievät taas ajan ja voimat. Mutta Pancon-juttua on joka tapauksessa tulossa pian! Nyt vain kävi niin yllättävästi, että eilen taas sorruin kuin sorruinkin kirjaston bestseller-osastolla ja aloinkin yhtäkkiä lukea Eeva Kilpeä. Voi olla, että kirjoitankin siitä ensin... No, jää nähtäväksi!

  VastaaPoista
 11. Todellinen Bloggerin sekoilukuukausi. Ilmeisesti meillä on mennyt piuhat solmuun, koska minulla on kovin vähän käyntejä Suomesta ja paljon enemmän esim. Saudi-Arabiasta ja Yhdysvalloista .. Omituista.. Kuitenkaan mitää omituisia linkkejä en löytänyt mistä käynnit olisivat tulleet.

  VastaaPoista
 12. Teresita, mielenkiintoista, sinulla on siis arabilukijoitakin! :)Ei vaan, toivottavasti Bloggerin sekoilu olisi nyt ohi. En ole enää huomannut sekoilua, mutta toisaalta en ole myöskään nyt seurannut kävijätilastoja.

  VastaaPoista