sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Juhani Aho, kevään esikoiskirjailija!

Pienen esikoiskirjakerhon PEKKin kuukauden uutiskirje sisälsi hämmästyttävän tiedon: tämän vuoden esikoiskirjailijoihin kuuluu myös itse Juhani Aho.

Icasos-kustantamo, josta en ollut muuten koskaan kuullutkaan, on julkaissut Ahon esikoisromaanista Rautatiestä ainutkertaisen ensipainostekstin vuodelta 1884. Nyt julkaistussa teoksessa on vertailuja Rautatien myöhempiin laitoksiin sekä Tatu Kokon kirjoittama nykysuomiversio Rautatiestä.

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Icasoksen sivuilla opin myös sen, että nyt onkin Juhani Ahon 150-vuotisjuhlavuosi. Pitäisiköhän tarttua johonkin hänen teokseensa ihan sen kunniaksi? Mitä suosittelette? Olen lukenut ainakin Papin tyttären, Papin rouvan ja Juhan ja pitänyt niistä suuresti. Muistaakseni Rautatiekin on tuttu jostain kouluajoilta. Teoksia Juhani Aholla ainakin riittää, niin ettei lukeminen ole ainakaan siitä kiinni!

6 kommenttia:

 1. Panu, ehdottomasti. On hieno kansallisromanttinen romaani.

  VastaaPoista
 2. Kirsi, luotan makuusi. Tilasin eilen Antikvaarista yhden kirjan lahjaksi ja klikkasin samalla myös Panun itselleni, se maksoi vain 8 euroa. Luen sen viimeistään kesälomalla. :)

  VastaaPoista
 3. Minä juuri lainasin Panun isäni hyllystä. En uskalla luvata, milloin ehdin lukemaan, mutta kyllä tällaisena juhlavuonna täytyy siihen pyrkiä!

  VastaaPoista
 4. Karoliina, meillä on nyt sitten ainakin kaksi samaa kirjaa tulossa lukuun, Fredrikssonin Muuttolinnut ja Ahon Panu! :)

  VastaaPoista
 5. Juha, Rautatie ja Papin tytär ovat ainakin mulle rakkaimmat. Mutta pitääpä lukea se Panu! Helsinkiin on jotenkin mitäänsanomaton, ei mahda mitään.

  VastaaPoista
 6. Penni, minuakin on nyt alkanut kiinnostaa Panu kovin! Vielä en ole saanut omaa Panu-kirjaani tosin kotiin asti.

  Minäkin olen saattanut lukea Helsinkiin joskus, mutta siitä on niin paljon aikaa, etten ole enää varma.

  VastaaPoista