keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Onnelliset turkulaiset! Eli Kirjaston kissat -sarjakuva

Kirjastonkissat.fi
Mä haluun muuttaa Turkuun! Tai ainakin tilata Turun Sanomat. Tai vähintään alkaa vierailla säännöllisesti Kirjastonkissat-sivustolla.

Syy tähän intoiluun on eilen Akateemisesta kirjakaupasta löytynyt Kirjaston kissat -sarjakuva-albumi. Menin Akateemiseen ihan muissa asioissa, erästä kirjalahjaa hankkimaan, mutta arvatenkin sorruin haahuilemaan ympäriinsä ja osuin sarjispuolellekin. 

Kirjaston kissat on Antti Hopian ja Nina Laakon sarjakuva, jota on julkaistu Turun Sanomissa ja vuosien ajan, ja sarjakuva-albumejakin on ilmestynyt käsittääkseni neljä. Hankin tuon nelososan, Eräänlaista ystävyyttä, koska minusta se jos mikä kuului sarjakuvainnoituksen saaneelle kissakirjojen keräilijälle (minusta aika moni teos jos mikä kuuluu minulle milloin mistäkin syystä). Ajattelin etsiä Kirjaston kissojen aiempia osia Helsingin kirjamessuilta.

Nämä esimerkit on napattu tuolta Kirjaston kissojen nettisivuilta.Tuo hankkimani albumi tuntuu olevan hyvin samaa tyyliä, sellaisia mutkattomia ja hauskoja strippejä, jotka sopivatkin hyvin sanomalehteen. Kaikissa stripeissä seikkailee kissoja, mutta kaikki tarinat eivät liity kovin tiukasti kirjoihin tai kirjastoon. Onneksi monet sentään, ja jo vuorosanat hymyilyttävät. Tässä pari keskustelua Eräänlaista ystävyyttä -albumista:


- Oletko lukenut kaikki nämä kirjat?
- Umberto Ecolta on kuulemma tapana kysyä tuota samaa.
- Tiedätkö, mitä hän vastaa?
- No.
- Voi, ei täällä ole kaikkia niitä kirjoja, jotka olen lukenut. Näkisit vain, kuinka suuri kirjasto niistä syntyisi.


- Ensin hän oli viehättynyt, kun olin lukenut niin paljon.
- Sitten hän tuli mustasukkaiseksi kaikille kirjoilleni.
- Lopulta hän jätti minut löytämänsä kirjan vuoksi.


Tekstit Antti Hopia, piirrokset Nina Laakko: Eräänlaista ystävyyttä. Kirjaston kissat 4. Utopia 1516, v. 2010.

10 kommenttia:

 1. Hih, hyvät ostoperustelut! Musta tuntuu että nimen olen kuullut mutten muista näitä lukeneeni. Aika osuvilta kyllä vaikuttaa!

  VastaaPoista
 2. Hyviä ostoperusteluja löytyy aina! :)

  Joo, sen mitä ehdin jo tutustua, osa stripeistä on tosi osuvia ja palaan niihin varmasti vielä myöhemmin. Osa on taas sellaisia, että ehkä ne olisivat hauskempia, jos olisi seurannut sarjista alusta asti. Mutta nythän voin aloittaa seuraamisen.

  VastaaPoista
 3. Mie en tästä ollut kuullutkaan! Sama perustelu kelpaisi minullekin. :)

  Meän pitäis käydä siellä sarjisreissulla. Sallan vinkitkin on jo kohta loppuunluettu.

  VastaaPoista
 4. Hanna, heti kun äkkäsin ko. albumin kaupassa, tiesin, että sama perustelu kelpaisi sullekin. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana sarjakuvalöytö! Ja perustelut jos jonkinlaiset on hyvä olla. Minäkin eilen sorruin yhteen Audrey Hepburn - kirjaan kun Audrey vain on niin.. ihana.

  No juu mutta Kirjaston kissat nimenä kilistelee jotain kelloja mutta en ole tainnut lukea. Vaikuttaa uskomattoman hauskalta kyllä, ainakin tässä ennen kahvia hihittelin kovasti tuolle Roman Schatz - sarjalle. Kiitos vinkistä, Jenni!

  VastaaPoista
 6. Linnea, "ihana" käy varsin hyvin perusteluksi sekin. :) Monien kirjojen kohdalla olen sitä itsekin käyttänyt.

  Olen tosi iloinen, että löysin tuon Kirjaston kissat ja pari muutakin tietyn aiheen sarjista (niistä lisää myöhemmin). En näemmä malta olla haalimatta kirjoja, mutta haluaisin haalimiseen jotain tolkkua, niin ettei ostaisi ihan mitä vain, vaan esim. keskittyisi juuri tietyn aiheen kirjoihin.

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa Turkuun, Jenni! Kissojen lisäksi meillä on kummituksiakin...
  http://www2.hs.fi/klik/kummitus2001/kummitus.html

  VastaaPoista
 8. Olen kuullut tuosta sarjakuvasta, mutta en ole vielä lukenut.

  Erja, olen katsellut tuon kummitusjutun muutaman kerran aiemmin. Se on kyllä hyytävän kammottava. En haluaisi mennä ko. kirjavarastoon...

  VastaaPoista
 9. Erja, hui, olenkin tulossa Turkuun lähiaikoina, pitää tutustua kummituksiin ennen sitä. :) Ja itse asiassa olen ollut joskus hilkulla muuttaakin Turkuun, joten ei sitä tiedä, jos vaikka kirjastokissojen ja varastokummituksen innoittamana joskus muuttaisikin. ;)

  Annika, kommenttisi ei varsinaisesti kannusta kurkkkaamaan kummituslinkin taakse. Ehkä kuitenkin uskallan... :)

  VastaaPoista
 10. Onpa ihana sarjakuva, Kiitos vinkistä! ;) Miau!

  VastaaPoista