maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kesäkirjavinkit julkaistu

Kokosin juuri kesäkirjavinkkini erilliselle välilehdelle blogin yläpalkkiin. Tervetuloa katsomaan ja kommentoimaan!

Odottelen parhaillani postista paria kiinnostavaa kirjaa ja kunhan saan ne, kerron, mitä itse aion lukea tänä kesänä. Tosin kun selailin äsken kirjoja tuota kesäkirjavinkkikoostetta varten, aloin kaivata juuri noiden vinkkikirjojen lukemista.

4 kommenttia:

 1. Hieno lista! Kesäkirja, Rakkaus on saari (ja Tyrskyt!), Sudenmorsian... Tuon Mukan kirjan haluaisin lukea. En ole lukenut Mukkaa lainkaan, mikä on vähän sääli ja aika outoakin.

  VastaaPoista
 2. Ihana kesäkirjalista! Oi Muumipappa ja meri ja James Herriot!

  Rakkaus on saaren haluan kunhan pääsen tältä pusikosta.. Ja Hylky minulla on jo hyllyssä Katjan ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Katja, minäkään en ollut lukenut Mukkaa ennen kuin tutustuin häneen kotimaisen kirjallisuuden kurssilla ja jouduin tekemään Kyyhkystä ja unikosta esseenkin. Ja matkustin Rukalle (joka on minulle jo pohjoista, koska pohjoisempana en ole käynyt sitten 4. ikävuoteni) ja luin Maa on syntinen laulu. Mukan teoksista ei oikein voi pitää, ainkaan useimmista, sillä ne ovat tosi outoja ja rujoja, mutta jotain kummaa taikaa siinä arktisessa hysteriassa on. Ja toisaalta Mukalla on myös kilttejä ja koskettavia kertomuksia, kuten Koiran kuolema ja tuossa Näin hetki sitten ketun -teoksessa vaimolle omistetut runot ja vaimosta kertovat tarinat (eivät ne kyllä mitään pelkkää hempeilyä ole.)

  Linnea, kiitos! Luin vähän aikaa sitten Herriotin kissaelämäkerran enkä muista, milloinm joku kirja olisi ollut niin täydellisen rentouttava mutta samalla koskettava ja kiinnostava. Tänä kesänä pitää lukea lisää Herriotia!

  Toivotan hyvää pusikkoreissua. :)

  VastaaPoista
 4. Mukasta on pakko mainita ihmetellen vielä se, että vaikka itsekin olen opiskellut kirjallisuutta (aineopintojen verran) kotimaiseen kirjallisuuteen painottuen, en opiskeluaikanaan Mukkaa lukenut. En tiedä, kuuluiko Mukka meillä tutkintovaatimuksiin vai miten minä onnistuin hänet teoksensa skippaamaan, mutta nyt jo oikein kaipaan ja haluankin hänen tuotantoaan.

  VastaaPoista