torstai 10. maaliskuuta 2011

Fanitusviikot alkavat

Claudie Gallay, kuva Laurent Giraudoux.

Joku saattaa muistaakin, että ihastuin vuosi sitten ranskalaisen Claudie Gallayn ensimmäiseen suomennettuun romaaniin, läpimurtoteokseen Tyrskyt. Viime aikoina olen tuntenut hieman tunteiden tyrskyjä, koska Gallayn seuraava romaanisuomennos, Rakkaus on saari, on melkein ilmestynyt. Tietojeni mukaan se julkaistaan ensi viikolla!

Eikä tässä vielä kaikki. Huomasin juuri ilouutisen: Gallay on tulossa maaliskuun lopulla Suomeen. Itse asiassa maaliskuu on Frankofonia juhlii -teemakuukausi ja silloin tapahtuu kaikkea muutakin. Aion ehdottomasti mennä katsomaan Gallayta ja kenties tehdä muutakin kulturellia.

Tästä kaikesta ilahtuneena olen suunnitellut oikein Gallay-teemaviikkoja. Luin Tyrskyt ensimmäisellä kerralla sekavissa tunnelmissa ja olen siitä lähtien aikonut lukea sen uudelleen (totisesti toivon, että sen lumo on jäljellä myös seesteisemmässä mielentilassa lukiessa). Sitten luen Rakkaus on saari -romaanin ja lopuksi menen katsomaan kirjailijan haastattelua. Varsinaista fanitusta!

8 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä vinkistä. Jos kaipaat kaveria tuonne kirjatapahtumaan, niin voisin myös lähteä kirjailijaa kuuntelemaan. Tyrskyt lainasin edellisen hehkutuksesi myötä, mutta en ole vielä ehtinyt lukea sitä.

  VastaaPoista
 2. Voi itkun itku, nyt täytyy kyllä rynnätä kirjastoon ottamaan varausnumero heti kärkipaikalta! :) Niin suuri nautinto Tyrskyt minulle oli.

  VastaaPoista
 3. Hengessä mukana fanitusviikoilla!

  Tyrskyt oli harvinaisen mieleenjäävä lukukokemus. Alku oli mulle vähän hankala, mutta lopussa olin tyystin ihastunut! Ainoa kirja, jonka arvioon on pitänyt käudä myöhemmin lisäämässä tähtiä kun teksti on jäänyt niin voimakkaasti mieleen pyörimään.

  VastaaPoista
 4. Naakku ja Erja, mahtavia kommentteja! Kun on itsekin Erjan sanoin tyystin ihastunut johonkin kirjaan ja se on vielä suht tuntematon kirja, on hienoa tietää, että muitakin ihastuneita on.

  Ja Hanna, kiitos, seura kelpaa, meilataan! Ja lue se Tyrskyt, ehkä sinäkin vaikutut yhtä paljon kuin me muut!

  VastaaPoista
 5. Tyrskyt on ollut jo pitkään lukulistallani. Toivottavasti saisin sen pian käsiini! :)

  VastaaPoista
 6. Anki, Tyrskyt on kai tullut tai ainakin tulossa juuri pokkariversionakin, joten löytynee entistä helpommin. Mulla on kirja omana, joten en ole seurannut, miten sitä saa kirjastosta.

  VastaaPoista
 7. Hauskaa Jenni, että olet intona Gallayn vierailusta, niin mekin! ;) Tyrskyt ilmestyi just pokkarina, eikä näemmä turhaan, jos varausjonot on pitkät. Gallay on edelleen mun mielestä Suomessa turhan vähän tunnettu kirjailija, mutta toivotaan, että vierailu auttaa siihen asiaan. Tyrskyt kuuluu munkin viime vuoden top ten -kirjoihin, toivotaan, että uusin vastaa koviin odotuksiin.

  VastaaPoista
 8. Ina, toivotaaan, että Gallayn vierailu ja kirjat huomataan. Aloitin jo Tyrskyjen uusintakierroksen ja pidän kirjasta edelleen valtavasti! Uusi ei kuulosta aiheeltaan yhtä kiehtovalta, mutta sillä on kyllä houkutteleva nimi.

  VastaaPoista