sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Bloggaaja näkee unia

Hyvät blogini lukijat,

Minulla on jäänyt muutama kirjajuttu rästiin. Viikolla en saanut kirjoitettua muilta kiireiltä, eilen en taas jaksanut aamuisen 4,5 tuntia kestäneen megalomaanisen lumityöurakan jälkeen (miksi ensin koko viikko uutisissa puhuttiin vain siitä, että pudottakaa ne kattolumet NYT, ja sitten kun on uhrannut kaiket voimansa lumelle, eilen iltauutisissa sanottiin, että ei, älkää pudottako, se on vaarallista!)

En ole kuitenkaan unohtanut blogia. Kirjoitin sitä unissani koko viime yön! Muutamakin blogitus syntyi. Arvioin teille esimerkiksi Katja Kallion uudesta Syntikirjasta, että "Katja Kallio on vakavoitunut". Heräsin siinä vaiheessa, kun olin unessa avannut tietsikan vielä uudelleen, koska olin unohtanut kertoa kirjasta Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville erään tärkeän seikan: "On vielä lisättävä, että vaikka kirja kertoi toisen maailmansodan kauhuista, se teki sen inhimillisesti, tavallisten ihmisten näkökulmasta ja kauheuksia liikaa korostamatta - en tarkoita, etteikö sodasta saisi ja pitäisi puhua, mutta vakavat sotakirjat ovat asia erikseen."

Ettäs tiedätte. Yritän kirjoittaa mm. nuo kirjajutut tänne kokonaankin, kunhan kivistävä jumitus lapaluiden tienoolla ja lievän venähdyksen aiheuttama turvotus parissa sormessa on laskenut. Lukutoukan ei pitäisi koskaan joutua sen ruumiillisempaan työhön kuin tietokoneella kirjoittaminen.

8 kommenttia:

 1. Minulla on ollut ennenkin tapana kirjoittaa unissani, mutta ei kuitenkaan aiemmin blogia. Huomenna yritän kirjoittaa sitä oikeastikin!

  VastaaPoista
 2. Kirjallisen piirin lukemista oon samoin harkinnut, hyvä, että sulta tulee arvio, unissa tai muuten! Ootko muuten lukenyt Asko Sahlbergiä? Uutuus He on nyt joka paikassa hehkutuksen kohteena, enkä ole lukenut Sahlbergiä koskaan..

  VastaaPoista
 3. Kirjallinen piiri ei ole elämää mullistava kokemus, mutta mukavaa luettavaa kyllä. Se on meillä lukiskirjana ja olen luvannut antaa sen lähipäivinä seuraavalle lukijalle, joten kirjoitan kirjasta pian (tai sitten vasta kun se palaa lainauskierrokselta, mutta yritän kyllä olla kunnollinen ja kirjoittaa heti, niin kauan kuin vielä muistan kirjasta jotain.)

  En ole koskaan lukenut Sahlbergiä enkä ole edes aikonut - mutta nyt olen minäkin huomannut, että kaikki muut näemmä ovat lukeneet tai ainakin aikovat lukea. Hmmm. Tuskin luen ainakaan heti. Lue sä, niin saan tietää, onko se hyvä! ;)

  VastaaPoista
 4. hauska kun muistat niin tarkasti nuo uniarviosi =D tuon syntikirjan luin, mutta muuta Kalliota en ole lukenutkaan, joten vakavoitumisesta en tiedä...

  Ymmärsin kommentit luettuani pidelleeni Sahlbergin "He"-kirjaa kädessäni kirjastossa, mutta en syystä tai toisesta tuonut sitä kotiin asti. INAhduksen arvioita odotellessa siis.

  VastaaPoista
 5. Onneksi sentään uniarvioista jäi jotain mieleen. Kyllä siellä muutakin oli, kun kovasti kirjoitin koko yön. :)

  VastaaPoista
 6. :) nauratti toi sun uni. Tunnistan tunteen. Varsinkin (toistaiseksi lyhyen) bloggaustaipaleeni alussa heräsin keskellä yötä ja muistin, että "tästä pitää blogata". Unia en ole nähnyt, onneksi.

  VastaaPoista
 7. Mari, hyvä kuulla, että muutkin miettivät blogiaan yötäpäivää, vaikkei kukaan muu tunnusta sitä unissaan kirjoittaneensa. ;)Kun voisikin aina kirjoittaa, kun jotain blogin arvoista juolahtaa mieleen, tai edes pistäisi kaikki ajatuksensa ylös...

  VastaaPoista