tiistai 2. helmikuuta 2010

Onnen hinta on 20 senttiä

Arvatkaa, olenko etsinyt Maria-Liisa Nevalan monipuolista tietokirjaa "Sain roolin johon en mahdu" - Suomalaisen naiskirjallisuuden linjoja jo vuosia. Siis vuosia, antikoista ja kaikkialta. Arvatkaa, löysinkö sen eilen kirjaston poistopisteestä, hintaan 20 senttiä! Uskomatonta mutta totta.

Pitäisi käydä Espoon Sellon kirjastossa joka päivä, kun se on niin ilahduttava paikka. Olen jo kehunut mm. kirjaston yllätyskirjaideaa. Lisäksi siellä on aina paljon poistokirjoja, hyviä tärppikirjoja esillä ja tänä keväänä myös mm. kirjaston oma lukupiiri. Ja kirjasto on nyt auki jo aikaisin aamulla, toimii itsepalveluperiaatteella.

Mahtavaa! Oikein hätkähdin, kun onnistuin vihdoin näkemään tuon kaipaamani kirjan ja sain sen vielä omaksi. Poistohyllystä tarttui mukaan muutakin samaan pilkkahintaan. Olen ikuinen Islannin-matkahaaveilija, nyt on jo matkakirjakin valmiina.

4 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä! Kirjastot ovat kyllä aarrepaikkoja monessakin mielessä. :)

  VastaaPoista
 2. Multa voisi kyllä pyytää enemmänkin moisista onnikirjoista. Jos olisin kirjastossa töissä, kaikki poistokirjat ohjautuisivat varmasti omaan hyllyyni.:)

  VastaaPoista
 3. Mullakin on itse asiassa tuo "Sain roolin johon en mahdu". Mun kappale on tosin paksu kopioitu ja kierteinen paperinivaska eikä kirja. Se oli erään kurssin tenttikirjana (tai osin) mutta pidin siitä niin paljon, että kävin kopioimassa koko kirjan. Paha minä, mutta sitä ei tosiaan löydy enää mistään. Ei taida olla enää painossa.

  VastaaPoista
 4. Käsittääkseni kokonaistenkaan kirjojen kopioiminen omaan käyttöön ei ole kiellettyä. Tuollainen kopionivaska ei ole siis paha, vaan hyvä! (t. nimim. kymmeniä kirjoja opiskeluaikoina kopioinut) Aika kauan olet vain saanut kopsata ja aika paksu paperipino on tullut, "Sain roolin johon en mahdu" on melkoisen paksu opus! :)

  VastaaPoista