keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Tietoa Kamomillapihasta?

Kuva: Yle

Yle Teemalta tuleva draamasarja Kamomillapiha kiinnitti huomiotani, koska sillä on niin kiva kesäinen nimi. Olen vähän vilkuillutkin sarjaa, mutta en varsinaisesti ole seurannut, katsonut vain että on menneen maailman tuntua, sarja on luultavasti joko tosi viehättävä tai puuduttavan tylsä.

Onko kenelläkään parempaa tietoa? Oikeastaan minua kiinnostaa (yllättäen!) enemmän Mary Wesleyn kirja, johon tv-sarja pohjautuu. Yle Teeman sivuilta löytyvä kirjan/sarjan esittely kuulostaa mukavalta ja kiinnostavalta:

Kamomillapiha on Mary Wesleyn romaaniin pohjautuva viiden serkuksen kasvutarina viiden vuosikymmenen ajalta. Tarinan keskiössä ovat Calypso, Walter, Polly, Oliver ja Sophy, jotka kohtaavat sukulaistensa Helena ja Richard Cuthbertsonin kotipaikassa Cornwallissa, Lounais-Englannissa. Sinne he ovat kokoontuneet viettämään kesää, niin kuin aina aiempinakin vuosina, keskelle tuoksuvaa kamomillaniittä. - - Kohtaaminen sukulaistalossa Cornwallissa merkitsee serkuksille nuoruuden ja viattomuuden loppua. Kesällä 1939 leikitään viimeiset leikit ennen toisen maailmansodan alkua. Sarja käsittelee serkusten ja lähipiirin kohtaloita ja elämänvalintoja sotavuosina. Serkuksia yhdistävät yhteiset lapsuuden muistot ja onnen hetket sekä menetykset sekä vahvat perhesiteet. Yhä uudestaan he palaavat muistoissaan lapsuutensa kesiin, onnen ja vapauden aikaan, jonka sota katkaisi.
(lähde ja lisätietoa täältä)

Minusta kuulostaa mukavalta lukuromaanilta. Ja ihan kesäkirjalta! Olen tänä vuonna hyvissä ajoin liikkellä, kun kesäkirjalistan ensimmäinen kandidaatti on tullut vastaan jo ennen hiihtolomaa.

3 kommenttia:

 1. Wesleyn romaanit ovat luokiteltavissa lukuromaaneiksi, mutta niissä on kaikissa hieman pimeämpi puoli. Oma lemppari (ja ainoa, joka jäi hyllyyn) on Harnessing peacocks.

  VastaaPoista
 2. Kivaa, pimeä puoli kuulostaa kiinnostavammalta kuin esim. viihteellinen yltiöromanttinen puoli! En muista itse edes kuulleeni Wesleystä aiemmin, mutta nyt aion kyllä tutustua - vaikka sitten kesällä, ellei aiemmin.

  VastaaPoista
 3. Toihan kuulostaa hyvälle, hömppää pienellä pimeydellä. Pitääpä muistaa katsoa tota tv-sarjaakin joskus, jos siinä olisi ihania brittimaisemia...

  Kiitos Jenni muuten kun kerroit siitä Tuula Mukan haastattelusta, ei vaivaa enää niin että miten hänelle kävi :)

  VastaaPoista