keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Mais oui!

Hyvältä kuulostaa: ensi syksynä Helsingin kirjamessut keskittyvät Ranskan kirjallisuuteen (tarkempia tietoja täältä). Mielenkiintoista!

Olinkin unohtanut, että minun piti Tarinoiden paluun innostamana tutustua noin kolmeensataan houkuttelevan kuuloiseen ranskalaiseen kirjaan. Ehkä saankin nyt luettua, kun tiedossa on näin paljon ranskalaista kirjallisuutta ja kulttuuria. Itse asiassa juuri Hyryn Uunin luettuani voisinkin kaivata jotain nopeaa, kevyttä ja omituista ranskalaista luettavaksi nyt heti... Ranskalaiset pikku kirjat jos mitkä ovat hyviä välipaloja. Pitääpä katsella kirjahyllyä ranskalaisin silmin jo tänään ja aloittaa teemavuosi mahdollisimman pian.

2 kommenttia:

 1. Suosittelen:
  Raymond Queneaun Tyyliharjoituksia ja Zazie metrossa. Molemmat hauskoja, ranskalaisen kepeitä.

  VastaaPoista
 2. Tyyliharjoituksia olen lukenut, se on hauska ja kirjoittamisen kannalta opettavainenkin. Etsin sitä kuukausia nettiantikoista ja sitten vihdoin tärppäsi. :)

  Queneaun Zazie metrossa -kirjasta en sen sijaan ollut kuullutkaan, kiitos vinkistä! Pitää katsoa, jos sen saisi kirjastosta.

  Ja niille, jotka eivät ole kuullut kummastakaan, on täällä Queaneau-aiheista keskustelua: http://blogit.hs.fi/lukupiiri/2007/04/25/tyyliharjoituksia/

  VastaaPoista