keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Pelastakaa Kotimaisten kielten tutkimuskeskus

Lupaan, etten tänään julkaise enää yhtään uutta blogikirjoitusta tämän jälkeen. Nyt on kuitenkin pakko! Jos äsken tunsin Suomensuojelijasta vilpitöntä iloa, niin nyt on vilpittömän raivon aika. Luin juuri Hesarin artikkelin:Tuleeko yliopistoille sitten niin paljon lisää voimavaroja, että ne voivat huolehtia Kotuksen tehtävistä? Millä perusteella vanhaa kirjasuomea ei enää pidäkään saattaa sanakirjaksi ja murteitakin vain osin?
Kuka julkaisee sitten Kielikello-lehteä?

Olen kiukkuinen ja huolestunut.

Ja jos joku tiedä, mikä on Kotus, niin käykää Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen verkkosivuilla. Siellä on mm. mielenkiintoinen sähköinen arkisto.

P.S. Sain juuri Zephyriltä kommenttiosioon tärkeän linkin: vetoomus Kotuksen puolesta. Klikkaa linkkiä ja käy allekirjoittamassa, se käy hyvin helposti!

4 kommenttia:

 1. Kotuksen tulevaisuus ei tosiaan näytä kovin valoisalta. En oikein usko, että yliopistojen voimavaroja juuri lisätään, vaikka Kotuksen tutkimus siirtyisikin niihin. Yliopistojen humanistista tutkimusta ei muutenkaan rahoiteta kovin suurilla summilla verrattuna muihin tieteisiin. On huolestuttavaa, että äidinkielestä ei haluta välittää - varsinkin kun suomi on maailmassa melko ainutlaatuinen kieli ja sitä ei taideta muissa maissa juuri tutkia!

  Kotuksen puolesta voi muuten allekirjoittaa adressin täällä: http://www.adressit.com/kotus_focis

  VastaaPoista
 2. Kiitos viestistä ja vetoomuslinkistä, kävin heti allekirjoittamassa. Lisään linkin vielä tuohon blogikirjoitukseeni, jos se siitä näkyisi paremmin.

  Minäkään en usko, että yliopistot saavat mitään Kotus-lisää, vaan Kotuksen tekemän tutkimuksen käy huonosti. :( Niin TYHMÄÄ! Harmi, että olen jo kirjoittanut blogiin paasauksen oman äidinkielen ja suomen kielen merkityksestä, muuten kirjoittaisin sen uudestaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä, kävin myös allekirjoittamassa!

  VastaaPoista