maanantai 31. tammikuuta 2011

Tammikuun luetut

Luettujen kirjojen listaaminen ei oikein sujunut viime vuonna. Minulla on kyllä ainakin melkein kaikki kirjat ylhäällä, mutta sen sijaan, että olisin päivittänyt blogissa ja Library Thingissä olevia listoja, olen turvautunut perinteisesti kynään ja muistikirjaan.

Ajattelin kokeilla, josko tämän vuoden kirjat saisi listattua sähköisesti niin, että raportoisin ne kerran kuussa blogiin (varsinaista listaa pidän allakan muistiinpanosivuilla).

Tammikuussa luin nämä kirjat:- Mikko Rimminen: Nenäpäivä
- Melissa Marr: Ilki Ihana (osin)
- Pirkko Saisio: Lokikirja
- Junichiro Tanizaki: Avain
- Anna Biström ym. (toim.): Naisten Helsinki – kulttuurihistoriallinen opas
- Maria-Liisa Nevala: Sain roolin johon en mahdu (osin)
- Bo Carpelan: Alkutuuli (osin)
- George Orwell: Vuonna 1984
- Tommi Sarlin (toim.): Uudelleen luettua - kirja johon palaan
- Timo K. Mukka: Näin hetki sitten ketun

Lisäksi luin kaksi puutarhakirjaa: Riku Cajanderin Luontopihan sekä Johanna Vireahon Suomalaisia unelmapuutarhoja. Muutamaa muuta puutarhakirjaa selailin ahkerasti, samoin runokirja Pikku Pegasosta.

Monta kirjaa on myös kesken:

- Mika Waltari: Lukittu laatikko ja muita kertomuksia
- Joanne Harris: Herrasmiehiä ja huijareita
- Avaimen toimittama tietoteos 70-luvun kirjallisuus
- David Mitchell: Pilvikartasto

Ja vielä useampia on lukujonossa... Keskeneräisyyksistä ja vain osin luetuista kirjoista huolimatta olen tyytyväinen lukemisvuoden alkuun. Kerrankin huomaan myös kirjoittaneeni käytännössä kaikista lukemistani tai lukukelvottomaksi julistamistani (siis keskeyttämistäni) kirjoista. Mukan sain valmiiksi vasta eilen, palaan siihen lähipäivinä. Puutarhakirjoista kirjoittelen tällä viikolla kotiblogin puolelle.

7 kommenttia:

 1. Sama täällä! Kateellinen olen ja toivon, että oma lukunopeus kehittyisi. ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihailuista, mutta onhan tuosssa noita osin luettuakin. :) Haluaisin kyllä joskus piiiiitkän lukuloman, olisi hauska tietää, paljonko silloin lukisin - vai lukisinko lopulta yhtään enempää kuin nytkään?

  VastaaPoista
 3. Kannatan tällaisia kuukausittaisia päivityksiä. Tosi mukavaa lukea kootusti, mitä muut ovat lukeneet useamminkin kuin kerran vuodessa.

  Karoliina

  VastaaPoista
 4. Herrasmiehiä ja huijareita on ihan älyttömän hyvä! Ainoa syy, miksi en osta sitä kotiin on, että sitä ei voi lukea yhtä tuoreesti toiseen kertaan, koska... no, näet sitten :-))))

  VastaaPoista
 5. Zepa, kannusta lisää! :) Herrasmiehiä ja huijareita ei nyt nimittäin tunnu oikein edistyvän, mutta en ehkä ole päässyt siihen mullistavaan kohtaan. Olen hämmentynyt: tässä on taas kirja, jota "kaikki" kehuvat, enkä mä ole ainakaan alussa kovin intoutunut. Luenko mä väärin? Laitoin sulle Z muuten pari kysymystä Kirjailijat lukevat -keskusteluun. Meidän kirjamaku ei tunnu olevan ihan yksi yhteen. ;)

  VastaaPoista
 6. Vastasin sulle sinne vanhempaan keskusteluun!

  VastaaPoista