keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Bongauksia toisten blogeistaKirjablogivuosi on alkanut hyvin. Olen löytänyt muilta kirjabloggareilta monta mielenkiintoista kirjoitusta ja keskustelua. Tässä pari esimerkkiä.

K-blogi suosittelee:

Saraa ja Saran tekemää hienoa listaa sadasta tärkeästä naisen kirjoittamasta kirjasta. Olen vaikuttunut! Olen miettinyt omaakin listaa, mutta en ole ainakaan toistaiseksi laittanut mitään ylös. Ja toisaalta, luulen että sitten pitäisi tehdä mieskirjailijalistakin – tai sekalista. Joku pyysi joskus minua listamaan kymmenen tärkeintä kirjaani, mutta en kykene. Sadassa oli ehkä tarpeeksi liikkumavaraa?

Amman blogista löytyy monta mielenkiintoista yleisesti (kirja)blogeihin liittyvää keskustelua. Uusimmassa pohditaan, mikä tekee blogista suositun. Riittääkö hyvä sisältö vai pitääkö olla myös tyylikäs ulkoasu? Mikä antaa blogille ja bloggarille "oman äänen"?

Reeta Karoliina on perustanut virtuaalisen teehuoneen, jossa luetaan totta kai myös kirjoja.

Amman blogikeskustelussa nousi esiin, että monet haluavat pitää kirjabloginsa vain lukupäiväkirjana eli pelkkiä kirja-arvioita sisältävänä. Minä en, kuten näkyy. Luen myös muiden blogeista mielelläni yleisesti kirjoihin ja lukemiseen liittyviä kirjoituksia, liittyivätpä ne vaikka kirja-alan tapahtumiin tai lukuasentoihin, joista Kirjapeto kirjoitti hauskasti toissavuonna – kyllä,  pidän kirja- ja ylipäätään harrastusblogeissa siitäkin, etteivät asiat vanhene. (Voiko lukemista sanoa harrastukseksi, eikö se ole elämäntapa?)

2 kommenttia:

  1. Hei Jenni ja kiitos! :) Olisi kyllä kiinnostavaa tutustua sinun listaasi, mistä sitten teetkin sen ja sadassa on tosiaan enemmän liikkumavaraa kuin kymmenessä.

    Amman blogikeskustelu on kiintoisaa ja yritän itsekin sitä tässä miettiä ja omaa blogiani ja esim. tämän vuoden tavoitteita. Reeta Karoliinan teehuone on myös hyvin houkutteleva!

    VastaaPoista
  2. Kyllä se listaa pyöriin niin usein mielessä, että enköhän saa jonkinlaisen listan aikaiseksi, aikataulusta en sano kyllä mitään. ;) Sinun listasi on kyllä tosi hieno, selvästi harkittu juttu.

    VastaaPoista