perjantai 14. tammikuuta 2011

Esittelyssä PEKK eli Pieni esikoiskirjakerhoBlogin sivupalkkiin ilmestyi juuri uusi banneri. Sallan mainion esimerkin innostamana minäkin halusin kannattaa hyvää asiaa eli mainostaa (ilmaiseksi) uutta ja kiinnostavaa liikeideaa, Pientä esikoiskirjakerhoa.

Pieni esikoiskirjakerho ilmoittaa kotisivuillaan tomerasti olevansa "taatusti Suomen pienin kirjakerho ja tarkoitettu hyvien kirjojen ystäville". Nimensä mukaisesti tämä kirjakerho tarjoaa luettavaksi vain esikoisromaaneja, ja niistäkin vain suomalaisia. Haastattelin kerhon perustajia lyhyesti ja he kiteyttivät kirjakerhon perusidean niin, että tarkoituksen ja haluna on tarjota ihmisille uusia, mielenkiintoisia lukukokemuksia ja tehdä esikoiskirjailijoita tunnetuksi. Kukapa nykykirjallisuutta seuraava lukutoukka voisi vastustaa tällaista?

Markkinointia ja paperinrapinaa

Kerhoidean isä on Jussi Keinonen. Hän toimi pitkään kirja-alalla, kunnes irtisanoutui WSOY:ltä vajaa vuosi sitten. Keinonen on ollut kiinnostunut kirjallisuudesta jo nuoresta pitäen, ja vuosien ajan hän pyöritteli ideaa "erilaisesta" kirjakerhosta, jonka avulla erityisesti esikoiskirjailijoita voisi tukea. Viime vuoden lopulla aika oli otollinen idean toteuttamiselle. Jussi pyysi yhtiökumppanikseen kirjallisuuden harrastajan Mervi Laihon, jonka tunsi jo opiskeluajoilta.

Kaksikon työnjako on selvä. Jussi Keinonen on kerhon luova ideoija ja vastaa mm. tiedotuksesta ja markkinoinnista. Jussin vankka kokemus ja laaja kontaktiverkosto kirja-alalla ovat olleet  kullanarvoisia kerhoa käynnistäessä.

Mervi taas vastaa kerhon käytännön asioiden pyörittämisestä, paperitöistä ja pilkkuvirheiden korjaamisesta. Hän lisää, että siinä sivussa hän yrittää pitää Jussin ruodussa ja Manu-kissan poissa näppäimistön päältä. Monipuolista hommaa, siis.

Lupaava alku

Kerho on lähtenyt liikkeelle hyvin. Se sai loppuvuodesta mukavasti palstatilaa lehdissä ja netissä, ja tähän mennessä jäseniä tai kiinnostuksensa ilmaisseita on jo yli 130. Palaute on ollut todella kannustavaa, Mervi kertoo. Tällä hetkellä kerhossa kartoitetaankin tämän vuoden esikoissatoa, eli valmistaudutaan valitsemaan ensimmäiset kerhokirjat.

K-blogi kannustaa ja seuraa mielenkiinnolla, miten kerhotoiminta etenee. Onnea matkaan!

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen juttu! Odotan kiinnostuneena, miten kerho lähtee käyntiin. Ehkä voit myöhemminkin vähän raportoida asiasta? :)

    VastaaPoista
  2. Joo, minustakin tosi mielenkiintoinen ja kannetettava juttu! Raportoin kyllä, jos kuulen kerhouuutisia. Arvatenkin kuulen, koska liityin kerhoon itsekin. :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, muistelen että 100 jäsentä olisi ollut kerhon aloitusraja. Hienoa että se on täyttynyt!

    VastaaPoista