sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Onneksi muut jaksavat kirjoittaa

K-blogin tammikuu näyttää noudattavan kaavaa: joko valitan lukemastani kirjasta tai linkkaan muiden blogeihin. Koska kirjalliset keijukaiset tuli jo lytättyä, nyt on linkkien aika. Oikeasti minun oli tarkoitus kirjoittaa tänään peräti kaksi kirja-arviota, vaan kiitos muutaman tunnin lumityöurakan, en pysty. Muistan viime talvena voihkineeni, että fyysinen ponnistelu talvea vastaan pistää aivotoiminnan kohmeeseen ja sormetkin toimintakyvyttömiksi. Niin tänäkin talvena, mutta toivon mukaan pääsen pian lumitöiden yli.

Niin ne linkit. Toivottavasti kaikki ovat jo huomanneet, että Penjami on koonnut ansiokkaasti yhteen kirjabloggarien arvioita Nenäpäivästä. Salla on taas pohtinut Finlandia-asiaa siltä kannalta, mitkä olisivat olleet bloggarien Finlandia-ehdokkaat viime vuonna. Hienoja ideoita ja koosteita molemmat, kiitän viitseliäisyydestä! Nenäpäivä ja koko Finlandia-palkinto alkavat muodostua minulle tärkeiksi asioiksi kiinnostavien keskustelujen, yhteisöllisen lukukokemusten jakamisen takia.

Ja kun äsken avasin koneen, naurahdin: Valkoinen Kirahvi oli nostanut esiin tämänpäiväisessä Hesarissa olleen kirjoituksen Oatesin Kosto: Rakkaustarinasta. En ole lukenut ko. kirjaa, mutta kiitos kirjabloggarien, se tuntuu kovin tutulta. Valkoisen Kirahvin blogissa on kiitelty Hesarin arviota, mutta itse taas sitä lukiessani ajattelin, että aika köykäistä, monissa blogeissa on ollut kiinnostavampia arvioita. Ja miksi HS kirjoitti tästä vasta nyt! Mutta - viitaten viimeaikaiseen bloggarit vs. ammattikriitikot -keskusteluun - minusta bloggarit eivät kuitenkaan korvaa kriitikkoja. Kumpiakin tarvitaan, tarvitaanhan monenlaisia kirjojakin,

1 kommentti:

  1. Minä pidin Majanderin myhkäisyydestä ja tekstiviittauksista, jotka saivat ainakin minut pohtimaan muutamia asioita uudestaan... blondiuskin oli hurahtanut ohitseni vallan...

    Lyhyehköhän juttu oli ja tosiaan vasta nyt. Oi, että olemme nopeita joskus liikkeissämme me blogistat :) ja meitä on monta!

    VastaaPoista