maanantai 13. heinäkuuta 2009

Klassikkolinkkejä

Edith Södergran.

Kesken tylsän työpäivän netistä saattaa löytää jotain todella ilahduttavaa, nimittäin ensin keskustelua Putkinotkosta ja sieltä taas todellisen aarrelinkin: Kotimaisen kielten tutkimuskeskuksen sähköisen klassikkokorpuksen

Hienoa! Kirjan pitää toki olla kirja, mutta on hauskaa löytää tekstejä verkostakin, vieläpä ilmaiseksi. Käykää lukemassa Minna Canthin, joka on muuten eräs suosikkikirjailijani, lehtikirjoituksia tai vaikka Uuno Kailaan ja Edith Södergranin runoja. 

Klassikkokorpuksesta tuli kyllä hieman haikea olo. En ole vähään aikaan lukenut suomalaista klassikkoa, eikä sellaista ole ollut lähisuunnitelmissakaan. Pitää ehkä muuttaa suunnitelmia?

Edith Södergranin kuva on Wikipedia-artikkelista

4 kommenttia:

 1. Hauska linkki! Näin ulkosuomalaisena on erityisen kivaa löytää suomalaista kirjallisuutta netistä!

  VastaaPoista
 2. Uskon! Kuten kävin blogiisi kommentoimassa, ulkomailla olisi varmasti vaikea olla ilman suomenkielisiä ja suomalaisia kirjoja.

  Yritin työpäivän lomassa etsiä muitakin kirjallisuuslinkkejä netistä. Mitään kovin kummallista ei vielä löytynyt, mutta jatkan tutkimusta ja kirjoitan aiheesta lähiaikoina.

  Nyt lähden kuitenkin, kuinka ollakaan... kirjakauppaan! (mutta työasioissa, puolustus)

  VastaaPoista
 3. Tässä kaikkein tärkein klassikkolinkki, jossa satoja teoksia vapaasti ladattavissa:

  http://www.gutenberg.org/browse/languages/fi

  sieltä löytyy niin paljon tekstiä, että ihan näiden lukemiseksi piti ostaa kindle, ettei tarvitse tietokoneen ääressä päiviä pitkiä kummarrella niitä lukemassa =o)

  kiitos tuosta Putkinotko-linkistä, sillä se on yksi niistä teoksista mikä tuolta Gutenbergin projektista vielä puuttuu.

  Tapaninyc

  VastaaPoista
 4. Tapani, kiitos linkistä ja ole hyvä Putkinotkosta. Putkinotko on muuten mainio kirja, kannattaa lukea paperisena tai sähköisenä!

  Onneksi en ole koskaan nähnytkään Kindleä. Olen varma, että jos näkisin, minun olisi pakko hankkia sellainen ja viettää sitten kaikki aikani sitä ihaillen ja näpräten...

  VastaaPoista