maanantai 6. heinäkuuta 2009

Kirjasyksyn ennakointia

Kuka haluaisi puhua syksystä keskellä kesää? En minä ainakaan - paitsi kirjasyksystä. Ohessa linkkejä kustantamoiden ennakkotietoihin syksyn 2009 kirjoista:


En uskalla juuri nyt tutkia kirjasyksyä sen tarkemmin: lukemattomia kirjoja on jo aivan liian korkea pino. Palaan asiaan myöhemmin kesällä. Mutta kerro sinä, mihin uutuuksiin aiot tarttua, tai lisää linkki kustantamolistaan! Yritän päivittää listaa muutenkin sitä mukaa, kun tietoja syksyn kirjoista tulee kustantamoilta.

9 kommenttia:

 1. Mä uskalstin hiukan vilkaista ja teoksen sivuilta tarttui mukaan tällainen esittely:

  Jorge Luis Borges (1899-1986) oli Argentiinan kuuluisin nykykirjailija. Borges on yksi 1900-luvun arvostetuimmista fantasia- ja unimaailman kuvaajista. Kuvitteellisten olentojen kirja (El libro de los seres imaginarios) on Borgesin leikillinen ja arvoituksellinen teos, joka kokoaa yhteen yli sata outoa olentoa, jotka ihmismieli on kehittänyt historian saatossa. Borgesin täysin omaa luokkaansa oleva oveluus ja tyyli tekevät outojen olentojen ensyklopediasta hurmaavan sekä aiheensa että kerrontansa tasolla. Romaanin on suomentanut Sari Selander. (Ilmestyy syyskuussa 2009)

  Taitaa olla mulle pakkohankinta. :)

  VastaaPoista
 2. Kiiinnostavan ja OUDON kuuloinen kirja! :)

  Menin sitten itsekin kuitenkin heti vähän kuikuilemaan... Heti Otavan kotimaisten eka kirja on must: Kjell Westöltä tulee uusi romaani!

  Muita Otavan sivuilta mieleen jääneitä, takuuhyviä/viihdyttäviä/kiinnostavia kirjailijoita: Virpi Hämeen-Anttila, Katja Kallio, Riikka Pulkkinen ja - jee! - Siri Hustvedt,

  Siis noiden kaikkien nimet & uudet kirjat jäivät heti mieleen, vaikka selasin tietoja ehkä 30 sekuntia. Apua. En ehkä katso Otavan luetteloa uudestaan, enkä muiden luetteloja ollenkaan. Oletteko muuten huomanneet, että ei niin hyvänkään kirjailijan uutuus on joskus pakko lukea vain siksi, että on lukenut aiemmankin? Itse en esim. ostaisi Katja Kallion uutuusteosta, mutta lukisin sen silti mielelläni, kun olen ainakin useimmat aiemmatkin Kalliot lukenut.

  Nyt on sitten syksyyn asti aikaa miettiä, mistä saa kauheasti rahaa ja vielä enemmän aikaa, että voi lukea kaikki syksyn uutuuskirjat - ja kaikki muut kiinnostavat kirjat. Voi, miksei ole ammattia "lukija"? Haluaisin sellaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Vielä lisää ettei vaan lukeminen kesken lopu:

  [url=http://www.tammi.fi/sivut/125/]Tammi[/url]
  [url=http://www.wsoy.fi/wsoy/digipaper/wsoy/152/index.html]WSOY[/url]
  [url=http://www.karisto.fi/attachments/kariston_uutiset_2_2009.pdf]Karisto[/url]
  [url=http://www.bazarforlag.fi/]Bazar[/url]

  On noita tullut katseltua jo aiemmin ja huolestuttavan paljon löytyy taas kaikenlaista kiinnostavaa!! :)

  VastaaPoista
 4. No voi #¤%&!!! Linkitkin melkein toimii... :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Satu! :) Linkit eivät toimi, mutta ei hätää, saa tuosta ne osoitteet kopsattua silti.
  Sitten ei muuta kuin tutkimaan - ja kirjoittamaan joulupukille... Westö, Hämeen-Anttila ja Hustvedt ovat kyllä ostoslistalla jo. En voi odottaa niitä kirjastosta tai lahjaksi, haluan ne HETI!

  VastaaPoista
 6. Satu, lisäsin linkkisi itse postaukseen - paitsi Bazarin, koska en löytänyt sieltä juuri syksyn kirjatietoja. Kiitos linkeistä!

  VastaaPoista
 7. Joo Bazarin tarjonta ei ainakaan toistaiseksi ole kovin runsasta, muutama uutuus syksyllä tulossa. Sivun ylälaidassa tosin näkyy edelleen lukevan "Kevään uutuuksia". :D

  VastaaPoista
 8. Katsoin vielä uudestaan Bazarin sivuja (http://www.bazarforlag.fi/) ja totta: etusivulla mainostetut kirjat ilmestyvät syksyllä, niitä vain esitellään otsikon "Kevään uutuuksia" alla. Pöh. Ihmeellistä, että viestintäalan yrityksilläkin on tuollaisia kökköyksiä nettisivuillaan.

  VastaaPoista