torstai 16. heinäkuuta 2009

Kesän (ja syksyn?) lukemiset


No niin, henkilökohtainen kesäkirjalistani on valmis. Ohessa lista siitä, mitä suunnittelen (haaveilen) lukevani ennen elokuista lomaa sekä loman aikana. Listan pituudesta päätellen en ajatellut nukkua ollenkaan enkä puhua sanaakaan tulevien viikkojen aikana, luen vain.

 

Lukupiirimme kesäkirjat

Carol Shields: Jane Austen (Austenin elämäkerta)

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo (tai muu Austenin teos)

Agatha Christie: Kymmenen pientä neekeripoikaa / Yksikään ei palannut

 

Kaunokirjallisuutta

Francoise Sagan: Tervetuloa, ikävä

Timo K. Mukka: Koiran kuolema

Jokin suomalainen klassikko” – saa ehdottaa!

 

Englanninkieliset pokkarit

Olen saanut nämä kaikki lahjaksi, enkä tiedä teoksista oikeastaan mitään.

C. S. Richardson: End of Alphabet

Diana Athill: Somewhere Towards the End

Elizabet Hay: Student of Weather

 

Runoutta:

Pentti Saarikoski: Kootut runot

 

Näytelmä:

Henrik Ibsen: Villisorsa

 

Tietokirjat

Pekka Vartiainen: Länsimaisen kirjallisuuden historia

Päivi Kosonen ym: Tarinoiden paluu – esseitä ranskalaisesta nykykirjallisuudesta

Barack Obama: Dreams from my Father (sain tämän keväällä lahjaksi, pitäisi tämäkin lukea.)

 

Nostalgiaa

L. M. Montgmery: Marigoldin lumottu maailma, Sininen linna, Annan perhe

 

Lisäksi aion INAhduksia-Inan innostamana lukea Haruki Murakamin Kafka rannalla sekä Anton Tsehovin Tarpeettomia ihmisiä.

Ihanaa ja huh! Yksi asia jäi kyllä listaa laatiessani mietityttämään: miksi juuri kesäkirjalista pitää tehdä? Eihän muitakaan lukemisia niin suunnitella eikä ainakaan blogeissa huudella. Tässä marraskuun lukusuunnitelmani, hei kommentoikaa?

On tässä ainakin se mielenkiinto, että loman jälkeen voi katsoa, tuliko luettua mitään listalta. Ja tulipa tehtyä yksi lista, kun lukutoivelistani on jäänyt aivan töpöksi. Siellä on vain viisi kirjaa ja niistäkin neljä jo luettu tai hankittu.

Teetkö sinä kesäkirjalistoja tai muita lukulistoja? Oletko lukenut jotain minun listaltani?

11 kommenttia:

 1. Noista listasi kirjoista ainakin "Tervetuloa ikävä" oli pieni, hauska, kiinnostava kirja ja "Villisorsa" tietysti. "Sininen linna" taas on sellainen, että se tulee lukea vähintään kerran viidessä vuodessa, mielellään useammin ;-)

  Ehkä kesäkirja-listojen takana on ajatus siitä, että lomalla lähdetään jonnekin pois, mökille tai matkalle, jonne sitten otetaan mukaan nuo edeltä päätetyt kirjat.

  VastaaPoista
 2. "Tervetuloa, ikävä" tuli netissä vastaan ja kuulosti siltä, että se piti heti laittaa kirjastoon varaukseen...."Villisorsa" taas ihan yhtäkkiä ilmestyi kohtalonomaisesti vaatekaapistani, ei tietoakaan, milloin ja miksi olen sen sinne laittanut. Päätin, että se tarkoittaa, että kirja haluaa tulla nyt luetuksi. "Sininen linna" kuulostaa hyvin kiinnostavalta viimeistään nyt. Saa nähdä, tuleeko siitä minullekin nk. kestokirja.

  Minä en ole lähdössä lomalla kuin viikoksi pois kotoa, joten kesäkirjojen listaaminen on hieman suureellista. Mutta kai siinä on se, että on ihanaa odottaa aikaa, jolloin saa (muka) vain lukea rauhassa... Ja jotenkin kirjoja nyt vain on niin hauska listailla, vaikken muuten mikään listaihminen olekaan.

  VastaaPoista
 3. Se on aika kummalista, että sitä aina luulee, että kesällä on sitten aikaa lukea kaikki ne kirjat, joiden lukemista on lykännyt.

  Mä muistan että olen tehnyt kesäkirjalistoja jo kouluaikoina, mutta silloin sitä aikaakin oli ihan eri tavalla. Kun koulu loppui ja lähti mummolaan vaikka viikoksi, oli kirjakassi hurjan painava. Ja sitten nekin kirjat loppuivat ja piti lukea mummun hyllystä vanhoja nuortenkirjoja. Oli se ihanaa. :)

  VastaaPoista
 4. Tuossa ois muuten markkinarako maaseudun mummoille: tarjoaisivat vinttikamarin vuokraan lukutoukalle, joka sitten kököttäisi siellä onnessaan eikä varmasti häiritsisi mummoa ollenkaan lomansa aikana.

  Sitten kun minulla on se unelmien mummonmökki-kesämökki, niin ryhdyn kyllä lukumummoksi. Sellaiset vieraat ja vuokralaiset, jotka vain makaavat ja lukevat, ovat minun mökilleni tervetulleita.

  VastaaPoista
 5. Erityistä kesäkirjalistaa en ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, lukulistaa riittää kyllä loputtomiin...

  VastaaPoista
 6. Lukulista olisi kyllä hyvä, mutta itse en ole saanut pidettyä sitä edes täällä blogissa... Minulla on lukulappuja, kirjamuistilappuja ja lyhyitä listoja siellä sun täällä.

  VastaaPoista
 7. Listaan lukemiani kirjoja, ja joskus keväällä tuli aloitettua myös (pitkä!) lista kiinnostavista kirjoista jotka jossain vaiheessa haluan lukea, mutta kesäkirjoja en ole listannut. Jos tosiaan lähtisi vaikka kuukaudeksi mökille niin sittenhän asiaa pitäisi tietysti miettiä tarkemmin!

  Sun listaltasi olen lukenut vain Kymmenen pientä neekeripoikaa. Siitä kyllä pidin!

  VastaaPoista
 8. Hei, jos ei haittaa, lisäsin blogisi linkin omaan blogiini, jotta löydän tänne helpommin uudestaan! Osuin sattumalta, kun etsin Kafka rannalla- kirjan tietoja.
  Meikulta löytyy kyllä yksi lista, joka on nimeltään Lukemattomat. Se kertoo kyllä kaiken siitä kuinka paljon niitä kirjoja pitäisikään ehtiä lukemaan :)

  VastaaPoista
 9. Teresita, ei haittaa tietenkään! Pitääkin tutustua myös sinun blogiisi. :)

  Ehkä lukulistat onkin tehty haaveilua eikä suunnitelmallista lukemista varten, sen verran mahdottomalta listojen purkaminen vaikuttaa...

  VastaaPoista
 10. Luin juuri Timo K. Mukan Lumen pelon --- en pidä siitä! En pitänyt. Se oli nerokas, tai löytämäni linja hahmojen välin, mutta muuten kohdin jopa ällöttävä. Minusta.

  Villisorsaa olen monesti ajatellut lukevani sen jälkeen kun äidinkielentunnilla kirjoitettiin yo-juttuja.

  VastaaPoista
 11. Minäkään en pitänyt Mukan Lumen pelosta - en saanut luettua sitä loppuun. Maa on syntinen laulu on hieno, jotenkin oudolla tavalla kiehtova.Erityisen mieleenjäävä Mukka-kokemus oli kuitenkin Kyyhky ja unikko. Se on samaan aikaan kaunis ja kauhea ja sitä voi lukea monesta eri näkökulmasta.

  Koiran kuolema on ilmestynyt lukupinoon yöpöydälleni, mutta en ole vielä aloittanut sitä. Samassa pinossa on edelleen myös Villisorsa. Huomaan, etten - eipä ole kovin yllättävää - ole saanut luettua kuin osan kesälistan kirjoista.

  VastaaPoista