tiistai 30. marraskuuta 2010

Vaihdetaan kirjoja!

Sähköpostiin tupsahti tieto kiinnostavan oloisesta palvelusta. Netcycler on netissä toimiva käytetyn tavaran vaihtopalvelu. Esim. lukutoukat voivat vaihtaa siellä kirjoja ilmaiseksi, ainostaan mahd. postikuluja vastaan.

En ehtinyt vielä tutustua tyrkyllä oleviin kirjoihin kunnolla, mutta ainakin niitä on monta, yli 2000. Sikäli tämä on parempi palvelu kuin nettiantikka, että sen sijasta, että haalisi vain lisää kirjoja, voi myös luopua jostain vanhasta. Minusta monessa shoppailussa on hyvä sääntö, että jos ostaa jotain uutta, laittaa samalla pois vanhaa. En vain aina noudata tätä, etenkään kirjojen kanssa. ;)

10 kommenttia:

 1. Minä olen niin huono luopumaan kirjoista (huonoistakin), että tekisi varmaan hyvää opetella jonkin tällaisen palvelun kautta ennen kuin katoaa kokonaan kirjavuoren uumeniin...

  VastaaPoista
 2. Heh, minulla on ajoittain hyvin samanlainen tunne... kunnes taas tulee jotain vastustamatonta vastaan. Ajoittain kyllä pistän paljonkin kirjoja pois, mutta nyt on taas pinoja kertynyt sinne tänne. Eli vaikuttaa hyvin tarpeelliselta uudelta palvelulta (paitsi ne vastalahjakirjat)!

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä idea! Juuri viimeksi kävi niin, että kun muutamasta kirjasta oli hieman käpristynyt sivu, antikvariaattisetä hylkäsi kylmästi kirjani. Kiikutin ne sitten kirjaston vaihtokärryyn ja heti seuraavana päivänä olivat kadonneet!

  VastaaPoista
 4. Pitääpä tutustua. Tein myös vähän aikaa sitten päätöksen, että kerrankin käyn kirjahyllyni läpi ja laitan pois ns. turhat kirjat. En ole oikein ikinä osannut luopua kirjoista, mutta niitä alkaa olla ihan liikaa tähän asuntoon. Eikä olla ihan heti muuttamassa suurempaan.

  Karoliina

  VastaaPoista
 5. Kiinnostavaa, kiitos linkistä! Olen myös ollut huono luopumaan kirjoistani, mutta kun ostelu on lähtenyt lapasesta niin on ollut pakko vaan opetella... :) Enemmän kirjoja taloon silti tulee kuin mitä täältä lähtee.

  VastaaPoista
 6. Ihan tähän aiheeseen liittymättä oli vielä pakko tulla kertomaan Jennille, että luin juuri ensimmäiseni Märta Tikkasen, teoksen Kaksi. Ja minä, yleensä hidas lukija, hotkaisin sen kahdessa päivässä. Tuli uniinkin. Henrik nimittäin ja uhkasi henkeäni. Hurjaa ja huvittavaa.

  Karoliina

  VastaaPoista
 7. ... siis ensimmäisen Märta Tikkaseni...

  Terv. Pilkunviilaaja

  VastaaPoista
 8. Kaikki kirjatoukat elävät siis kirjapinojen keskellä!

  Karoliina, hienoa! Suosittelen Emmaa ja Unoa seuraavaksi, sen kerronnassa oli samaa kuin Kaksi-teoksessa. Kaksi oli kyllä vaikuttava, paitsi kirjallisesti niin muutenkin - Henrik ei tainnut tulla uniini, mutta muuten jäi kyllä mieleen...

  VastaaPoista
 9. Mie taas olen aika hyvä luopumaan tavarasta. Kiikutan monesti kirjoja, vaatteita ja muita tavaroita kierrätykseen, divareihin tai Hesyn kissatalon kirpparille.
  Mulle iskee tavara-ahdistus, koska olen myös aikamoinen kirjojen haalija.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen juttu.. pitää perehtyä, kiitos siis linkistä ja vinkistä! Homma taitaa olla täällä sama kuin muualla, kirjapinot vaan kertyy, eikä mistään osaa luopua ;)

  VastaaPoista