keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Onnea Antti Hyry

Finlandia-palkinto meni sitten Uuniin. Onnea!

En osaa sanoa kirjasta mitään muuta kuin että nyt pelottaa. Lukupiirimme on joka vuosi lukenut Finlandia-voittajan. Pitääkö meidän nyt sitten lukea 400 sivua leivinuuniin muuraamista?!

Onko joku lukenut tai edes nähnyt tuon voittajakirjan? Tunnustan moukkamaisuuteni: minä en tiedä ko. kirjasta mitään.

6 kommenttia:

 1. Eeeh. En tiedä lukupiirinne kirjallisen sivistyksen ambitiotasoa, mutta mites olis vaikka jotkut Hyryn novellit..?

  Tosin kokeneemmat kollegat vertasivat Hyryä vähän Alastalon saliin, joten kyllähän sä Jenni tästä sitten selviät! ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, kuten jo sun blogiin kommentoin, ehkä novelleja voisi harkita. Se olisi sellainen puolisivistynyt versio Hyrystä...

  Mullakin kävi Alastalo mielessä, kun luin palkintolausuntoja Uunista. Epäilen, että mulle riittää sivistyneisyyteni, kärsivällisyyteni ja ties minkä kunnollisuuteni osoitukseksi yksi Alastalo, ainakaan heti en halua muita samantyyppisiä kirjoja todistamaan outojen kirjojen lukukykyäni.

  Nyt jos koska tarvittaisiin luottolukijan lausuntoa! Jotenkin musta vain tuntuu, etten tunne kauheasti uunikirjallisuuden ystäviä. :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on ilmeisesti jokin käsittämätön perversio, kun tällaiset älyttömiltä kuulostavat kirjat, joissa ei näyttäisi tapahtuvan mitään, aina jollain lailla kiehtovat. Haluaisin lukea kirjoja, joilla on kamala maine - Alastalon salissa, James Joycen Odysseus. Uunin voisi laittaa tähän listaan - ja se on lyhyempi, joten siitä voisi vaikka aloittaa. Mutta yksin on hankalaa. Ehkä meidänkin lukupiirimme innostuu joskus jostain näistä kirjoista. Tai sitten pitää laittaa raskaiden luettavien nimissä blogiin pystyyn ihan uusi lukupiiri. ;)

  P.S. Jollain lailla kuulostaa ihanalta, että Hyryn Uuni on kiireetön kirja. Kiireettömyyttä kun satun aina kaipailemaan.

  VastaaPoista
 4. Mäkin olen nyt päässyt ensijärkytyksen yli ja saanut sympaattisen kuvan sekä Hyrystä että Uunista. Aion siis lukea sen, samoin ainakin yksi lukupiiriläisemme kuulemma aikoo!

  Kunhan otan/otamme sen työn alle, laitan tietoa tänne blogiin. Ofelia, voit sitten sinäkin lukea kirjan ja halutessasi keskustella siitä täällä virtuaalisesti. Mulla on myös ensi kevään (tarkempi aikataulu vielä auki) lukuhaasteena Joyce, joten siitäkin on tulossa juttua ja toivottavasti keskustelua tänne blogiin. Joyce pääsi lukulistalle, kun Alastalo-yritys onnistui ja oli vielä niin rohkaiseva lukukokemus.

  Eli kyllä, kiirettömiä ja omituisia kirjoja kyllä tarvitaan! :)

  VastaaPoista
 5. Olisi hauskaa keskustella Joycesta! Olen kyllä itse tavattoman hidas lukija, mutta se kannustaa, jos tietää jonkun toisenkin lukevan samaa kirjaa yhtä aikaa. Uunin voisi myös lukea, vaikka luettavien kirjojen jono on jo ennestään pitkä. ;)

  VastaaPoista
 6. Ofelia, aloitetaan Uunista :) Nyt jo 3/4 lukupiiriläisistämme on ilmoittanut uskaltavansa lukea sen. Nyt pitää vain selvitellä, mistä ja kuinka pian se saaadaan käsiin - kirjastossa on kuulemma satojen varaajien jonot. Mutta joskus lähiaikoina, varmaan viimeistään alkuvuodesta, otamme sen käsittelyyn ja Uuni-juttuja tulee sitten blogiinkin.

  Veikkaan, että kuka tahansa on tavattoman hidas Joycen kanssa. Minä luen yleensä nopeasti, mutta Alastalon kanssa kesti kuukausia, samoin lukukaverillakin. Jos ei ole superkärsivillinen ja voi pyhittää kaikkea aikaansa lukemiseen, tuollaisia hitaita, hankalia opuksia ei voi mielestäni lukea putkeen. Tai minä en ainakaan voin, sekoan ja ahdistun. Eli ainakin Joyce pääsee varmaan muutamaksi kuukaudeksi vähän kerrallaan luettavaksi opukseksi, veikkaisin. Palaan asiaan! :)

  VastaaPoista