tiistai 15. joulukuuta 2009

Joululahja kirjastosta

Kävin eilen Espoon Sellon kirjastossa (palauttamassa Grassin Peltirummun uuden suomennoksen, jonka olin lainannut jo kolme kertaa peräkkäin - suuri suomennosvertailu siis siirtyy vielä entistäkin hamampaan tulevaisuuteen, sivuhuomautus) ja näin jotain yllättävää: mainoksen kirjaston kirjalahjapaketeista.

Ensin luulin, että kyse oli kirjaston poistokirjojen myynnistä. Mutta ei, kirjastonhoitajat olivat paketoineet yksittäisiä lainakirjoja paketteihin ja kirjoittaneet pakettikortteihin vihjeitä tyyliin "romanttista seikkailua kaipaavalle" ja "matka mystiseen tulevaisuuteen, eri ulottuvuuteen". Paketeissa oli myös viivakoodit, niin että yllätyspaketin saattoi lainata sellaisenaan ja vasta kotona katsoa, millainen kirja tuli valittua.

Hauska idea! Ryhdyin heti suunnittelemaan, että lukutoukkien pikkujouluihin voisi tuoda tuolla tavalla paketoituja ja hauskasti kooditettuja kirjoja - kaikillahan lienee kotona poistokirjoja, joita olisi kiva vaihdella. Olisi hauska saada kirjalahja, jonka tyyliä voisi hieman arvuutella, mutta ei silti tietäisi, mitä paketissa on. Ja jos "kooditeksti" olisi hyvin laadittu, saattaisi valita kirjan, jota muuten ei olisi lukenut lainkaan.

Ihanaa, että kirjastossakin järjestetään tällaista ekstraa!

6 kommenttia:

 1. Tuo kuulostaa hauskalta! Jos meillä olisi kirjastossa tuollainen kampanja, voisin lainatakin paketissa olevan kirjan, vaikka aika monta on jo jonossa odottamassa joululomaa... Jos silloin ehtisin kuitenkin pari kirjaa lukea - hidas kun olen, en usko, että kovin monta ehdin.

  VastaaPoista
 2. Minuakin jäi vähän harmittamaan, ettei tullut lainattua mitään. Pitää ehkä piipahtaa kirjastossa vielä ennen joulua katsomassa, onko paketteja jäljellä...

  VastaaPoista
 3. Hauska idea, jota aion jollain tavalla hyödyntää!

  VastaaPoista
 4. Päivi, eikö olekin? Minäkin aion hyödyntää tätä jollain tavalla, tuli heti sellainen olo. Nyt pitää vain keksiä, missä ja miten sitä voi hyödyntää... Tälläkin viikolla on kyllä pari tapahtumaa, jossa ehkä voisi, mutta ei taida onnistua tällä aikataululla.

  VastaaPoista
 5. Tämä on juuri niitä ideoita, joista pitää todeta "miksen minä keksinyt tuota!" Kunkkuidea! Ja yhdyn kyllä tuohon ajatukseen kooditekstistä, joskus ei tarvitse olla kuin yksi oikea sana tai lause kirjatakakannessa tai mainoksessa ja tulee valittua kirja luettavaksi vaikkei muuten ehkä olisi koskenutkaan koko teokseen.

  VastaaPoista
 6. Onneksi joku keksi ja me kaikki muut voimme matkia! Pitäisi melkein lähettää kiitosviesti kirjastoon, toi on niin ihana idea. :)

  VastaaPoista