sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Yllätyskirjoja

Sitä on nyt kokeiltu! Vietimme eilen pikkujouluja perhepiirissä, ja kaikki toivat mukanaan paketoituja, sopivan hämärällä tekstillä koodattuja kierrätyskirjoja.

Yläkuvassa on koko saalis. Aika paljon kirjoja tuli, kun pikkujouluilijoita oli vajaa kymmenen ja kirjojenetsimisaikaa vain vuorokausi. Itse en saanut meidän poistokirjoja pakettiin asti, joten kirjoitin koodit post it -lapuille ja jaoin kirjoja sitten lappuja vastaan.

Hauskaa oli! Kirjat jaettiin ihan sen mukaan, miten kukin onnistui paketteja ja lappuja itselleen kahmimaan. Kooditeksteinä nähtiin mm. mysteerejä rapakon takaa (Marklundin dekkari), rakkautta ensisilmäyksellä (Shieldsin rakkausromaani), bikinirajauksia ja kielikoruja (Bikinirajoja-niminen kielitieteellisten pakinoiden kokoelma), sikamaisuuksia ja naisellisuuksia (Viivi ja Wagner) sekä 50-luvullakin on ollut nuorisoa (teos 5o-luvun tytöt). Kaikki tunsivat suurta epäluuloa Pallo hukassa? -koodattua kirjapakettia kohtaan, mutta lopulta isä suostui ottamaan sen. Ilmeni, että siellä oli jalkapallokirja, jota siskoni ovat pallotelleet jo neljä vuotta toisilleen jouluisin. En tiedä, kumpi on antanut sen kummalle alun perin, mutta kirja on aina palannut antajalle bumerangina.

Paketeista löytyi myös mm.Leena Krohnin Kotini on Riioraa, Oscar Parlandia ruotsiksi, Anna Gavaldan Viiniä keittiössä sekä Zafonin Tuulen varjo.

Meidän kotiin saatiin seuraavat teokset seuraavilla koodeilla:

Valmiiksi mietittyä - Narnian mietekirja sekä Ajattomia arvoja -mietekokoelma
Menneisyys nousee pintaan - Lincoln Childin jännitysromaani Uusi Atlantis
Sitkeälle romaanin lukijalle - Günther Grass: Peltirumpu (isä ei ilmeisesti ole tarpeeksi sitkeä, sillä hän on saanut tämän kirjan lapsiltaan lahjaksi, mutta laittoi sen pokkana silti kiertoon :))
Pääse elämäsi huippukuntoon - henkisesti ja fyysisesti - Jari Sarasvuo: Sisäinen sankari (jeeee!)

Kirjakierrätystä leikitään varmasti vielä toisenkin kerran. Suosittelen kokeilemista!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalta ja toimivalta, toden totta.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, sitä kumpaakin se oli! Äitini on kuulemma ollut pikkujouluissa, jossa samaa ideaa hyödynnettiin ylipäätään kaikella mahdollisella kierrätystavaralla. Hauska ohjelmanumero ja sopii erityisesti juhliin, joissa ei haluta jakaa "varsinaisia lahjoja".

    VastaaPoista