sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Kalevalan kulttuurihistoria

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa, ja tässä suomalaisuuteen sopiva lukuvinkki.

Sain vuosi sitten joululahjaksi upean tietoteoksen Kalevalan kulttuurihistoria. En ole lukenut koko kirjaa vielä, mutta olen selaillut sitä sieltä täältä, lukenut joitakin artikkeleja. Hyvä lahjakirja Kalevalasta ja ylipäätään suomalaisesta kulttuurista kiinnostuneelle! Kirjassa on runsaasti kuvia ja artikkelit ovat hyvin monista aiheista: uskonnosta, politiikasta, tiedotusvälineistä, järjestöistä, yrityksistä. Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin siirtää kirjan kirjahyllystä sohvapöydälle ja ryhtyä lukemaan sitä vähintään kerran viikossa ja luku kerrallaan. Voi siis olla, että saatte tästä lähin aina välillä Kalevala-kirjoituksia; ainakin minua Kalevala kiinnostaa monella tavalla, ja tämä monipuolinen kirja on liian hieno jäädäkseen vain kirjahyllyn koristeeksi.

Lisää tietoa kirjasta täällä.

Ulla Piela, Seppo Knuuttila, Pekka Laaksonen (toim.): Kalevalan kulttuurihistoria. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1179, SKS, 2008.

1 kommentti:

  1. Täällä yksi Kalevala-fani ilmoittautuu keskusteluun. Itselläni ei tuota kirjaa ole. Pitäisiköhän pyytää joululahjaksi... ;)

    VastaaPoista