tiistai 8. joulukuuta 2009

Kustantamovierailulla ja lukupiirisokkotreffeillä

Lukupiirillämme oli eilen poikkeuksellista ohjelmaa: pääsimme tutustumaan Kustannusosakeyhtiö Avaimeen. Kukaan meistä ei ole kirja-alalla, ja olikin todella mielenkiintoista kuulla Avaimen Anna-Riikka Carlsonilta siitä, miten kirjat syntyvät. Illan mittaan kuulimme hauskoja anekdootteja sekä hyvistä että huonoistakin kirjahetkistä. Olimme kutsusta todella iloisesti yllättyneitä! Tapasimme myös fiksun ja viehättävän esikoiskirjailijan Helmi Kekkosen, jonka novelleista olenkin jo kirjoittanut.


Paikalla oli myös Inan kirjapiiri. Ei, me emme siis tunne toisiamme emmekä olleet koskaan ennen tavanneet, vaikka olemme kommentoineet usein toistemme blogeihin. Aika jännittävää ja kummallistakin - virtuaali-ihmiset ovat oikeita ihmisiä! En ollut koskaan ennen tavannut ketään blogituttua, vaikkakin olen muiden blogeja lukiessani ymmärtänyt, että ainakin tiettyjen aihepiirien blogisteilla on välillä lähes joukkotapaamisia.


Kirjabloggaamisen tai lukupiiritoiminnan tarkoitus ei tietenkään ole havitella lukunäytteitä kustantamoilta tai päästä kustantamovierailuille, mutta kieltämättä moisesta tulee aika imarreltu ja etuoikeutettu olo. Joku lukee oikeasti blogiani, lukupiirimme noteerataan lukijoina. Parasta on kuitenkin se, että laajentamalla lukuharrastusta yksinäisestä sohvannurkassa kököttämisestä kirjoista ja lukemisesta keskusteluun olen saanut hurjasti kirjavinkkejä ja kokonaan uutta intoa lukemiseen. Eilen tulikin paljon puhetta siitä, että lukupiirit auttavat lukemaan myös sellaisia kirjoja, joihin ei muuten tarttuisi. Lisäksi kirjakeskustelujen ja -blogien kautta saa tietoa niistäkin kirjoista, joita ei ehdi tai halua itse lukea. Kaikkeahan ei voi lukea, mutta kaikenlaisista kirjoista on silti kiva ja hyvä tietää.


Kiitos siis hyvien kirjojen julkaisijoille sekä kaikille kirjakeskustelijoille, niin virtuaalimaailmassa kuin oikeassa elämässäkin!

1 kommentti: