sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kirjaterveisiä Kumpulasta


Se on tehty! Yksi lomasuunnitelma toteutui jo tänään, kun kävimme mieheni kanssa  Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa tutustumassa kasveihin sekä tietenkin myös kirjanvaihtopisteeseen, josta juuri kirjoitin.

Vaihtohylly löytyi kahvilan aulasta vessaa vastapäätä. Nappasin pari kuvaa pikaisesti, koska en halunnut esittäytyä kirjabloggariksi, joka tekee täällä kameran kera kirjankierrätysjuttua. Kävimme kirjahyllyllä heti Kumpulaan tullessa (sisäänpääsyliput ostetaan kahvilasta) ja toisen kerran lähtiessä, koska halusin tietää, ovatko tuomamme kirjat menneet kaupaksi. Huomasin vasta silloin, että hyllyssä kehotettiin kertomaan kahvilan henkilökunnalle kirjankierrätyksestä suuntaan tai toiseen. No, kertomatta jäi, ehkä sitten ensi kerralla.


Kirjavaihtamo toivoi julkistustiedotteessaan, etteivät ihmiset toisi vaihtoon mitä tahansa kirjoja, vaan kunnon lukemista. Kirjoja ei ollut kovin paljon, mutta tarjonta oli laadukasta ja mukavasti laidasta laitaan. Väinö Linnan Musta rakkaus ei ollut pari viikkoa sitten edes minulle tuttu kirja, mutta nyt se tuli jo toistamiseen vastaan. L. M. Montgomeryn Sininen linna ei ole jokapäiväinen kirjatuttavuus sekään, ja toisaalta luulisin esim. myös tarjolla olleen Koneen ruhtinaan tarinan löytävän pian uuden omistajan.

Me toimme Torgrim Eggenin Pärstäkertoimen, Ben Eltonin Vauvahorkan ja John O'Farrelin Yllätys! Yllätyksen! Melkeinpä nolotti, että olisi pitänyt olla jotain kunnollisempaa, vaikka mielestäni ihan ok kesävälipaloja nuokin.


Nappasin itselleni mukaan kaksi kirjaa. Ensin hipelöin kuvassakin näkyvää Monica Fagerholmin Diivaa, mutta menin itseeni, se kirja on jäänyt minulta ennenkin kesken. Suureksi ilokseni löysin sitten Laura Honkasalon Sinun lapseni eivät ole sinun pokkarina. Olen jo monta kertaa ollut aikeissa lukea sen uudelleen, mutta olen kadottanut oman pokkarini. Otin myös erään Kaari Utrion romaanin. Utriota oli tarjolla parinkin kirjan verran, ja minä taas meinasin ensin viedä kierrätykseen Honkasalon Tyttökerhon.

Muutenkin oli oikein mukava kasvitieteellinen iltapäivä. Ihastuin (noin miljoonan muun kasvin lisäksi) tähän koivuun, koska se näytti mielestäni ihan sanomalehteen käärityltä. Juu, tiedän kyllä, että puista tehdään paperia, ei paperista puita... Laitoin muutaman kasvikuvan kotiblogin puolelle.P.S. Kiitos kaikille viime päivinä kommentoineille! Olen ollut laiska vastailemaan kommentteihin ja etenkin kommentoimaan toisten blogeihin, anteeksi. Osin syytän lomaa, jolla yritän tehdä muutakin kuin roikkua netissä, mutta vielä enemmän kotimme superhidasta nettiyhteyttä. En pääse läheskään aina edes lukemaan kommentteja ja itse kommentointi on todella takkuista. Luen kuitenkin varmasti kaikki kommentit, vaikken ihan heti nyt loman aikana niihin vastailisikaan.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että kävitte ja ihanaa, että hylly toimii siellä! Eikä hassummat löydöt! Kasvitieteellinen puutarha on kyllä ihana lampineen ja polkuineen.. :)

    VastaaPoista
  2. Linnea, oli tosiaan onnistunut retki! Ja sanos muuta, jos asuisin Kumpulaa lähempänä, hankkisin sinne kausikortin ja olisin siellä koko ajan.:)

    VastaaPoista