perjantai 3. syyskuuta 2010

Miksi bloggaat?

Nopea nosto (kyllä mä vielä joskus jonkun kirjajutunkin kirjoitan, ehkä).

Amman blogissa on käynnissä mielenkiintoinen keskustelu bloggaamisen syistä. Lukekaa ja osallistukaa!

Viime aikoina olen sekä nähnyt että kuullut bloggauskeskusteluja enemmänkin. Marjis pohti, onko bloggaamisesta muuta hyötyä kuin kirjoittamisen ja keskustelemisen ilo,  ja ihan oikeassa elämässäkin on tullut juteltua blogiasioista. Ja aiemmin esim. Ina nosti esiin Hesarin kirjavaikuttajajuttua, johon oli päässyt pari kirjabloggaajaakin.

Seuraan keskustelua ja blogimaailman kehittymistä erittäin kiinnostuneena. Bloggaus on nykyisin yksi tärkeimmistä harrastuksistani ja muiden blogit jokapäiväinen ilonlähde. En harkinnut kovin kauan oman blogin perustamista, mutta sen tiedän, etten lopeta bloggaamista kovin heppoisin perustein.

3 kommenttia:

 1. eikö ole vaan kiva jakaa lukuelämyksiään toisten kanssa

  VastaaPoista
 2. Minulla on blogaamisessa tasan tarkkaan kaksi syytä,
  1. lukupäiväkirja, joka on helpompaa toteuttaa nykyään digitaalisessa muodossa, kuin käsin kirjoittamalla ja lisäksi on mahdollisuus saada kommentteja ja keskustella muiden "samanhenkisten" kanssa
  2. lukupäiväkirjaa yleensä pidän siksi, että osaisin kirjoittaa vielä jotain muutakin kuin muutaman lauseen työsähköposteja. Olen kokenut sen hyödylliseksi myös luvaiheessa; tulee luettua enemmän ajatuksen kanssa ja analysoiden, kun tietää kirjoittavansa mielipiteitä sitten lopuksi.

  VastaaPoista
 3. Minäkin aloitin blogin mm. siksi, että tulisi kirjoitettua enemmän, muitakin kuin työjuttuja. Olen kirjoittanut ties mitä pöytälaatikkoon, pitänyt lukupäiväkirjaa vain itselleni jne., mutta kaikki sellainen jää aina kesken. Blogi ei jää - suurelta osin kiitos blogimaailman yhteisöllisyyden. En osannut ajatella vuorovaikutuksen merkitystä kuin aloitin blogin; nyt tuo muidenkin bloggaajien mainitsema vuoropuhelu on yksi tärkeimmistä bloginpitämisen syistä.

  VastaaPoista