maanantai 6. syyskuuta 2010

Tietoa omasta blogista

Onko sinulla Blogger-palvelua käyttävä blogi? Haluatko tietää, montako vierailijaa blogissasi on käynyt tässä kuussa, mikä on luetuin blogikirjoituksesi tai millä hakusanoilla blogiisi saavutaan?

Ehkä muut ovatkin tästä jo tietoisia, mutta itse huomasin vasta tänään, että Blogger-työkalun kohta tilastot kertoo vastauksen kaikkiin em. kysymyksiin ja moniin muihinkin. Opin aamulla, että tämän blogin luetuin yksittäinen kirjoitus kesäkuun 2010 alun jälkeen on Claudie Gallayn Tyrskyt-teoksen arvio, teitä lukijoita on ilahduttavan paljon ja yksi suosituimmista hakusanoista on "kesäkirjat".

Tilastot-toiminnon löytäminen oli hyvä juttu siinäkin mielessä, että aiemmin asentamani Google Analytics oli ollut jumissa jo kuukausia. Muita blogejani se ei mitannut enää ollenkaan, ja tässä kirjablogissakin se väitti olleen elokuussa vain kolme kävijää, jotka kävivät yhteensä sentään viisi kertaa. Onneksi se ei pidä paikkaansa. Juuri kun tässä ja muissa blogeissa on puhuttu bloggaamisen yhteisöllisyydestä, tuollainen kävijätieto olisi aika lannistava.

14 kommenttia:

 1. Google Analyticsin kanssa pitää muistaa, että blogitemplaatin yhteydessä träkkäyskoodi liimataan uudestaan paikalleen. Unohtui minultakin, vaikka tein aikanaan web analytiikkaa työkseni.

  Bloggerin oma statistiikka oli siitä kiva, että näkyy menossa oleva päivä. Mutta träkännee postauskohtaisia tietoja edelleen vain silloin kun avaa yksittäisen jutun eikä laske kuukausi- tms. näkymissä katseltuja mukaan.

  VastaaPoista
 2. Jostain syystä en osaa liittää Google Analyticsia blogiini. Mihin se laitetaan ja miten?

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Minäkin seuraan Google Analyticsillä ja on kiva päästä vertailemaan. Esim. blogilistan sivuiltahan näkyy vain sitä kautta blogiin menneiden luvut, ts. murto-osa vierailijoista.

  VastaaPoista
 4. Google Analytics antaa tarkempaa tietoa (Blogger mittaa juuri niin epämääräisesti kuin Kaisa sanoi), mutta hyvin samantapaisia asioita kuitenkin tutkivat. En taida jaksaa asentaa Analyticsiä uudestaan, kun löytyi tämä helpompi bloginvakoilutapa...

  Päivi, en osaa neuvoa Analyticsin kanssa tarkemmin, koska en enää muista, miten sen asensin. Googlasin "Google Analytics", rekisteröidyin analyticsiin ja kopioin koodinpätkän blogiin, mutta nyt kun katselin Analyticsiä uudestaan, en heti löytänyt enää sitä koodinpaikkaa. Toivottavasti joku muu osaa auttaa! Jos joskus asennan Analyticsin uudelleen ja onnistun siinä, voin laittaa ohjeet blogiin.

  VastaaPoista
 5. Mäkään en osannut laittaa sitä analyticsiä blogiin, täytyy paneutua siihen ajan kanssa joskus. Ärsyttävää kun luulisi tuommoisen olevan tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi tänä maailman aikana. En ole vielä lainkaan seurannut blogini tilastoja, muuten kun kävijälaskurin avulla.

  Ja älä nyt yhtään usko tota 5 kävijää, ei meinaan voi pitää paikkaansa. Minäkin olen käynyt jo noin monta kertaa eri koneilta :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos, minäkään en tajunnut että bloggerinkin kautta näkee! Analytics näyttää ainakin minulle pienempiä lukuja kuin blogger. En sitten tiedä voiko se vaikuttaa, että jotain säätöä olen tehnyt ulkoasuun sen koodin liittämisen jälkeenkin... Joka tapauksessa tuo bloggerin oma statistiikka oli ihan riittävän hyvä!

  VastaaPoista
 7. Meitä lukijoita siis kytätään. Taidanpa vähentää lukemista.

  VastaaPoista
 8. Nää on oikeasti tosi mielenkiintoisia juttuja. Välillä sitä oikein hämmentyy niistä hakusanoista. Edelliseen kommetoijaan sen verran vain, että eihän sitä lukijoita pysty niiden statistiikkojen avulla identifioimaan. Aika ympäripyöreää se statistiikka kuitenkin on.

  Google analyticsista.. Näin itseasiassa sun kommentin Inahdus-blogissa ja rupesin itsekin ihmettelemään, et miten niin muka kävijöitä on joku 6 ja nekin kaikki muualta kuin Suomesta. Tutkin tarkemmin ja löysin ne osoitteet mistä "klikkauksia" on tullut ja aivan uppo-outoja osoitteitahan ne olivat. Googleteltuani asiaa selvisi, että kyseessä on jonkunlaisia botteja (? tai jotain...), jotka sitten sekoittaa tuota systeemiä. Ehkä sullakin on käynyt näin. Itsehän en siis tiedä miten asian voisi korjata, joten todella tervetullutta on ollut huomata Bloggerin oma seurantamahdollisuus.

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoisia juttuja ovat, mutta minullekin riittää Bloggerin oma seuranta. En sitä Analyticsiäkään, silloin kuin se toimi, jaksanut seurata tarkasti kuin alkuun. Kiva on kuitenkin olla joku laskuri/seuranta, sillä kun kaikki kävijät eivät kuitenkaan kommentoi, niin on hyvä tietää, että joka päivä täällä on kuitenkin trafiikkia, kyllä se motivoi bloginpitoon.

  Siksi anonyyminkään ei kannata vähentää blogien lukua vakoilun pelossa - ei me bloggaajat tosiaan saada kovin tarkkaa tietoa, kuka blogeissa käy. Ja kuten sanottu, se kävijätieto kannustaa omalta osaltaan jatkamaan blogiharrastusta. Ja onhan minullakin ollut tuo kävijälaskuri tuossa etusivulla jo kauan. Aluksi muuten seurasin sitäkin silmä tarkkana, mutta en enää, vilkaisen kuin muistan. Tärkein on kuitenkin itse blogi, ei blogistatistiikka!

  VastaaPoista
 10. Jenni: sulle on tunnustus ja haaste. ;)

  VastaaPoista
 11. Enpä ole tuota huomannutkaan! Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 12. Minullakin oli hävinnyt tuo Google analytic, mutta eipä ole niin väliä sitä ollakkaan. Milloin lie olen käynyt sitä viimeksi vilkaisemassa.

  VastaaPoista
 13. Kommenttien perusteella ajattelen: onneksi en ole osannut asentaa Google Analyticsia. SiteMeter riittäköön mulle.

  VastaaPoista
 14. Ja Päivi, sinun blogisihan käyttää Bloggeria, joten halutessasi sulla on nyt Bloggerin statistiikka käytössäsi. Tai hmmm, käytössäsi, en nyt tiedä, mitä varsinaista KÄYTTÖä noilla tiedoilla on. ;)

  VastaaPoista