keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kirjatalon saalis


Ehdinpäs SKS:n Kirjatalon myymälän remonttialeen, jossa kaikki myytiin puoleen hintaan! Olin paikalla tänään tuntia ennen myymälän sulkemisaikaa ja koko alen loppumista ja oletin, että jäljellä olisi vain rippeitä. Myymälä olikin täynnä kirjoja, mutta onkohan minun maanisesta kirjashoppaustaipumuksestani jäljellä vain rippeet, kun ostin vain kolme kirjaa? (Tai neljä, mutta yksi on lahja äidille ja sitä ei voi paljastaa, koska äiti lukee blogia.) Tai ehkä minusta on vain tullut hyvin harkitseva. Niin sen täytyy olla.

Joka tapauksessa, mukaan tarttui SKS:n klassikkosarjasta Aino Kallaksen Lähtevien laivojen kaupunki. Tietoteos Kalevalan hyvät ja hävyttämöt vaikutti kiinnostavalta ja hauskaltakin. Löysin myymälästä myös uuden keräilykohteen, Suomalaiset kansansadut -sarjan. Nyt hankin vain ensimmäisen osan, Ihmesadut, mutta nähdäkseni sarjassa oli ainakin kuusi osaa. Tämä tietää siis jatko-ostoksia mm. Kirjan ja ruusun päivänä sekä Kirjamessuilla, joissa aina vietän eniten aikaa SKS:n osastolla.

Sieppasin mukaani myös SKS Kirjojen tämän kevään julkaisuluettelon. Yllättäen kaikkein kiinnostavimmalta vaikutti maaliskuussa ilmestyvä Karoliina Ojasen Tyttöjen toinen koti - Etnografinen tutkimus tyttökulttuurista ratsastustallilla. Toivottavasti kirjabloggarien joukossa on entisiä tai vielä nykyisiäkin hevostyttöjä, olisi hauska kuulla, miltä tämä kirja vaikuttaa tallityön silmin!

8 kommenttia:

 1. Kalevalan Hyvät ja hävyttömät on erinomainen kirja. Se oli itselläni aikoinaan tenttikirjana ja kirjan toimittajat ovat kaikki tieteenalallaan huippuja. :)

  Helsingin yliopistossa on tänä keväänä pieni väittelysuma folkloristiikassa ja Karoliina Ojasen väitös lie yksi kiinnostavimmista.

  Hyvä kirjasaalis!

  VastaaPoista
 2. Minä olin muistutteluista huolimatta unohtanut nämä kirja-alet, mutta toisaalta ihan hyvä, etten nyt osta enempää luettavaa. Mielenkiintoisia löytöjä olet tehnyt, minusta on mukava että teet arvioita myös SKS:n kirjoista ja tietokirjoista ylipäänsä.

  Harmillisesti yksi noista kirjan kansista on sinun bloggauksessasi kiepsahtanut toisen kuvan taakse.

  VastaaPoista
 3. Lumiomena, kiitos kommentista, kirjasaaliini alkoi heti tuntua vielä paremmalta! En ollut tuosta Hyvät ja hävyttömät -teoksesta kuullutkaan, mutta se meni kyllä pikavauhtia ostoskoriin. Ja kiitos väitösmuistutuksesta. Pitäisi seurata paremmin väitösuutisia ja käydä joskus katsomassakin kiinnostavia väitöksiä tai ainakin tutustua väitöskirjoihin (kyllä,olen outo ja luen toisinaan huvikseni väitöskirjoja...).

  Hanna, asettelin kuvat nyt uudella tavalla, etteivät mene limittäin ja lomittain. Kiva, jos tietokirjajututkin kiinnostavat!

  VastaaPoista
 4. Et ole outo, olet vain niin fiksu ja filmaattinen. :)

  VastaaPoista
 5. Ei se ole outoa minunkaan mielestäni, vaan ilahduttavaa. Itsestäni on mukavaa lukea tietokirja-arvioita blogeista. Folkin kirjat ovat sellaisia, joita sattuneista syistä en tuo omaan blogiini ollenkaan. ;-) (tai voin mainostaa tai tuoda jossain kirjahyllykuvissa)

  VastaaPoista
 6. Hanna, hahaa, niin se varmasti on. :)

  Lumiomena, kiva kuulla. Mutta sinultahan syntyisi asiantuntevia folk-arvioita, niitä olisi kiva lukea! Vaan ymmärrän kantasi. ;)

  VastaaPoista
 7. Miekin olen lukenut Kalevalan Hyvät ja hävyttömät, hyvä ja monipuolinen teos! Osa artikkeleista avasi itselleni paljonkin uusia näkökulmia.

  VastaaPoista
 8. S, minulla kävi tuon kirjan kanssa siis parempi tuuri kuin oikein itse ymmärsinkään. Hahaa, olen tyytyväinen! :) Jos ja kun saan kirjan luettua, palaan siihen ehdottomasti blogissakin. On aina hauskaa, että vaikka kirjablogeissa on usein lähinnä uutuusromaaneja, niin muukin kirjallisuus kiinnostaa. Tuon tulevan heppatyttökirjankin haluaisin ehdottomasti lukea, vaikken ole itse heppatyttö ollutkaan.

  VastaaPoista