maanantai 28. helmikuuta 2011

Korkeuspalkinto

Kiitos Laurenille The Gorgeus Blogger -palkinnosta ja Zepalle sen hauskasta uudelleennimeämisestä! 
Palkinnon saajan kuuluu vastata viiteen blogikysymykseen ja pistää palkinto kiertämään.

1. Milloin aloitit blogisi?

Aloitin 1.1.2009 yleisen K-asia-blogin.  Muutama kuukautta myöhemmin jaoin eri asiat omiksi blogeikseen.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

Pääsääntö on se, että kaikkien kirjoitusten pitää liittyä lukemiseen ja kirjoittamiseen, joskus eksyn myös pohtimaan kieli- tai kirjoitusasioita laajemmin. Pääpaino on kirja-arvioissa ja blogi toimiikin hyvänä lukupäiväkirjana, vaikken pyrkimyksistäni huolimatta saakaan kirjoitettua jokaisesta lukemastani kirjasta. 

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

Kirjablogeja on aika paljon ja tietyllä tavallahan ne ovat samanlaisia. Mutta sanotaan vaikka niin, että kyseessä on juuri minun lukupäiväkirjani ja kirjamakuni. Vaikka lukemisissani painottuvat uudehkot kirjat ja virtuaalinen kirjanystävien yhteisö tarjoaa ihanankamalan paljon lukuvinkkejä etenkin uutuuskirjoista, olen mielestäni pysynyt aika hyvin sillä linjalla, että luen vanhempaakin kirjallisuutta ja ylipäätään sitä, mikä minua kiinnostaa. Blogit ovat hyvä tapa seurata kirjallisuutta, mutta en viitsi lukea jotain uutuusteosta vain siksi, että "kaikki" muut ovat sen jo lukeneet ja siitä kirjoittaneet.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? 

Kopioin tähän vastauksen, jonka eilen kirjoitin saman korkeuspalkinnon yhteydessä kotiblogini puolelle: "Cisu-kissa! Huomasimme yhtäkkiä adoptoineemme kissan ja tiedon ja vertaistuen tarve oli suuri. Olin jo aiemmin lukenut jonkin verran blogeja, mutta kissatiedon etsimisen myötä aloin lukea niitä yhä enemmän, niin kissoista kuin muistakin aiheista. Pari kuukautta luettuani halusin perustaa oman blogin itselleni tärkeistä asioista ja harrastuksista. Siinä oli myös ajatuksena se, että saattaisin yhdellä linkillä tiedottaa tuttaville kissa- ja kotiasioista - niin kuin saatankin ja usein teenkin."

Lisään vielä, että olen Cisusta ja Cisulle ikuisesti kiitollinen. En koskaan olisi arvonnut, miten antoisaa on eläinihmisen ja bloggarin elämä. Bloggaaminen on tuonnut elämääni paljon iloa ja sekä harrastus- että ammatillisessa mielessä hyötyäkin.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Haluaisin enemmän aikaa, jotta voisin lukea enemmän ja perusteellisemmin ja siten myös blogata enemmän ja perusteellisemmin. Minusta olisi hyvin mielenkiintoista tietää, kuinka paljon oikeasti lukisin ja kirjoittaisin, jos aikaa olisi rajattomasti tai ainakin enemmän kuin nyt.


Ojennan palkinnon eteenpäin Sallalle, joka lukee ihailtavan paljon ja kirjoittaa perusteellisesti. Sallan lukupäiväkirja on ensimmäinen kirjablogi, jota aloin seurata. Siitä on jo vuosia, Salla on myös ensimmäisiä kirjabloggareita.

1 kommentti:

  1. Kiitos! Koetan tässä jonakin iltana koota tunnustuksia...

    VastaaPoista