perjantai 31. joulukuuta 2010

Hyvää uutta kirjavuotta!

Onnellista uutta vuotta 2011!

Itselleni toivottelen haasteellista uutta kirjavuotta. Kuten taisin jo vuosi sitten kirjoitella blogissa, en tee yleensä uutena vuotena lupauksia, mutta lukemisasioiden suhteen minulla on kuitenkin pari suunnitelmaa, ja olen luvannut itselleni, että toteutan ne.

Ensinnäkin jatkan aakkoshaastetta. Se alkoi vuosi sitten ja on edennyt hitaasti mutta vakaasti. Olen nyt kirjaimessa N. N on jo luettu, mutta se ei ole päätynyt blogiin asti, päätyy sitten tammikuussa... Aion jatkaa aakkostamista ensi vuonnakin, ja kun kierros on tehty, aloitan varmaan taas alusta. Aakkoslukeminen on ollut hyvä tapa löytää omasta kirjahyllystä sinne unohtuneita aarteita - tai jos ei nyt aarteitakaan, niin ainakin unohtuneita teoksia.

Blogissa tuli taannoin puhetta myös Finlandia-teosten lukemisesta. Siihen en ala, että lukisin kaikki  Finlandia-ehdokkaina kautta aikojen olleet teokset, mutta olen päättänyt lukea Finlandia-voittajat. Tervetuloa mukaan lukemaan! En aio ottaa paineita tämänkään lukuhaasteen aikataulusta. Lista Finlandia-voittajista löytyy Akateemisen kirjakaupan sivuilta.

Ja köh, yksi lukuhaaste, josta en ainakaan ota paineita, on James Joycen Odysseus. Sellainenkin lukuhaaste tai ainakin yhteislukuprojekti tuli vuosi sitten keksittyä... Mutta myönnettävä on, että kirja on ja pysyy kesken. Vaan enpä ole huomannut, että kukaan muukaan silloin luku-urakkaan ryhtynyt olisi ilmoittanut suorittaneensa ko. opuksen!

Toivon kaikille lukutoukille hyvää kirjavuotta 2011. Toivottavasti löydätte paljon kirjoja, joita lukee nauttien, ei suorittaen!

14 kommenttia:

 1. Hauskaa uutta vuotta sinullekin! Huomasin pari viikkoa sitten tuon sinun aakkoshaasteen ja ajattelin aloittaa itsekin sen, vaikkakin kirjaston kirjoista.

  Finlandia-haaste kuulostaa vaativalta, itse olen lukenut 6 palkittua, mutten ole kummemmin kiinnostunut lukemaan muita. Mutta Odysseus-haasteeseen voisin liittyä! =) Kuuluu varmaan samaan kastiin Proustin kadonneen ajan kanssa.

  Itse olen luvannut ensi vuonna lukea enemmän ja jospa saisi yhden saksalaisen romaanin luettua. =)

  VastaaPoista
 2. Haasteellisuus ja Finlandia-voittajien lukeminen kuulostavat kiinnostavalta! Varsinkin jos vaikka aloittaisit sieltä vanhemmasta päästä, niihin alkaa olla jo vähän ajallista etäisyyttäkin, ehkä niistä on helpompi erottaa helmet niistä vähemmän helmistä?

  VastaaPoista
 3. Hyvää uutta Vuotta! Mielenkiintoisia haasteita sinulla on käynnissä, tsemppiä niihin:)

  VastaaPoista
 4. Hei Jenni ja Hyvää Uutta Vuotta 2011 sinulle! Aakkoshaaste on hauska idea ja tuota tulevaa Finlandia-haastettasi on kiintoisaa seurata! Heitän kohta oman haasteen meille kirjabloggaajille. Kukakohan ilmoittautuisi ja kertoisi lukeneensa kokonaan tuon Odysseuksen?

  VastaaPoista
 5. Hyvää uutta vuotta! Tuo Finlandia-haaste kuulostaa mielenkiintoiselta, siihen voisi lähteä mukaan. Myös aakkoshaaste olisi paikallaan, sillä hyllyssäni on sen verran paljon lukemattomia kirjoja. :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää uutta vuotta ja onnea kirjahaasteiden parissa :--)

  VastaaPoista
 7. Sopivan haasteellista uutta vuotta sinulle! :) En lähde haasteisiin mukaan ensi vuonna, sillä epäilen, että vuodesta tulee tarpeeksi haasteellinen ilman niitäkin. Yritän silti saada aakkoshaastetta etenemään enemmän kuin tänä vuonna, mikä ei siis ole kovin vaativaa. :D

  VastaaPoista
 8. Hei ja hyvää vuotta 2011!
  Odysseus on minulla siinä vaiheessa, että se on ollut ostettuna kirjahyllyssä n. 15 vuotta ;)Vielä kovempi haaste on Volter Kilven Alastalon salissa, senkin olen hankkinut jo aikoja sitten, avaamatta on. Siinä olisi sellainen porkkanakin, että Kilpi-seuralta voi ostaa T-paidan,jossa lukee: Olen lukenut Alastalon salissa. Leuhkaa!

  Finlandia-haaste voisi olla kova myös!

  Kirsi

  VastaaPoista
 9. Hyvää uutta vuotta! Minäkin olen ajatellut haastaa itseni jotenkin. Mielessäni on pyörinyt tuo aakkoshaaste. Ajattelin myös, että yrittäisin lukea kaikki nuo kirjat omasta kirjahyllystä, mitä en ole vielä lukenut. Mieleeni tuli myös genrehaaste, eli lukisin ensi vuonna vaikka parikin kirjaa jokaisesta genrestä: jännitys, dekkarit, sota, erä, romantiikka, kauhu, scifi, fantasia... mitä näitä nyt on :) Tuo Finlandia-haaste olisi kanssa aika kiinnostava!

  VastaaPoista
 10. Onnellista uutta vuotta, Jenni! James Joycen Odysseus pitäisi kyllä lukea. Tästä voisikin tehdä blogihaasteen :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos viesteistä kaikille! Vuosi alkaa hyvin, kun blogissa on paljon mukavia viestejä. :)

  Aakkoshaaste on niin mukava, että sitä voin suositella vilpittömästi kaikille. 0-haastetta voin suositella vain niille, jotka todella haluavat haasteeellista lukemista. Minä etenin kirjassa vuosi sitten tammi-toukokuun aikana n. sivulle 70, siellä olen yhä. Siskoni on lukenut koko kirjan ja sanoi, että kokemus oli hämmentävä: vaikka oli kahlannut koko opuksen läpi, ei silti osannut kertoa juuri ollenkaan, mitä siinä tapahtui. Huh. Ehkä palaan vielä O:n pariin, ehkä en.

  Aina kun O:sta puhutaan, mainitsen (tyhmän)ylpeänä, että olen lukenut Alastalon salissa ja vieläpä pidin siitä. T-paitaa minulla ei ole, mutta se houkuttelisi kyllä. ;) Haluaisin joskus myös osallistua Volter Kilpi -tapahtumaan Kustavissa, mutta onnistun jotenkin joka kesä missaamaan sen. Ehkä voisin ottaa Kustavin-matkan kirjalliseksi haasteeksi?

  VastaaPoista
 12. Hyvää uutta vuotta nenä kiinni kirjassa!

  VastaaPoista
 13. Kiitos Kirjapeto, meillä on ollut koko alkuvuoden tiiviisti sekä ihmisten että kissojen nenät kiinni kirjassa. ;)

  VastaaPoista