tiistai 7. joulukuuta 2010

Hyväntekeväisyyttä kirjoilla


Kaikki ovat jo varmaan kuulleet viime viikon hyvän uutisen: Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta -romaanilla on kerätty jo 5000 euroa Sambian katulapsien hyväksi. Kannattaa katsoa, mistä kirjansa ostaa: ko. kirjan myynnistä osa menee hyväntekeväisyyteen, kun ostat kirjan Adlibriksestä, Akateemisesta kirjakaupasta, Bookplussalta, Kansallisesta kirjakaupasta, Pienestä Kirjapuodista tai Vieskan Kirjakaupasta. Kampanja on voimassa vuoden loppuun.

Tänään taas Otava julkaisi tiedotteen, jonka mukaan Mauri Kunnaksen rakastettu klassikko (ainakin minusta se on jo klassikko!) Koirien Kalevala ilmestyy vienankarjalan kielellä. Hankkeen kustantaja on Karjalan Sivistysseura, ja kirja on osa hyväntekeväisyyshanketta, joka tukee karjalan kielen elvytystyötä. Kirjaa on tarkoitus saada jonkin verran myyntiin myös Suomessa. Myyntituottoina kertyvät varat Karjalan Sivistysseura käyttää kirjalahjoituksiin Karjalassa. Luulen, että monikin Kunnaksen ja Kalevalan fanittaja voisi ostaa kirjan jo ihan erikoisen kielen vuoksi!

Nostan tähän vielä Nuoren Voiman liiton kirjakeräyksen. Liitto vastaanottaa kirjoja Mellunkylän lastenkotiin ja Auroran sairaalan psykiatriselle osastolle aina 13.12. asti. Lisää tietoa keräyksestä Nuoren Voiman liiton kotisivuilta.

Pienemmässä mittakaavassa kirjahyväntekeväisyyttä voi näin joulun aikaan harrastaa esim. laittamalla omia kirjoja kiertoon tuttavapiiriin. Kirja ei lukemisesta kulu, joten mielestäni oman hyllyn kirjojakin voi hyvillä mielin paketoida joulupakettiin. Itse annan jouluna pääosin kirjalahjoja, kierrätettyjä ja varta vasten lahjaksi ostettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti