maanantai 26. lokakuuta 2009

SKS:ään voi luottaa!


Terveisiä Helsingin kirjamessuilta! Vietimme siellä eilen mukavan ja antoisan iltapäivän lukupiirimme kanssa. Tapasimme vasta klo 13 ja totesimme, että kiinnostavimmat esitykset siltä päivältä olivat jo ohi, joten päätimme vain haahuilla eri osastoilla. Minua olisi kyllä kiinnostanut iltapäivällä ollut paneelikeskustelu suomen kielen tulevaisuudesta, mutta se meni vahingossa ohi - hyvien ystävien ja kirjojen parissa aikaa kuluu siivillä.

Ostoksia tuli tehtyä tällä kertaa hyvin maltillisesti. Osin se johtui varmasti siitä, että tällä kertaa ei mielestäni ollut niin paljon todella halpoja kirjoja kuin ennen (lamamessut?), osin taas siitä, että yritinkin olla ostamatta.

Jotain todella edullista kyllä löytyi: nimittäin tämä Tero Liukkosen kirja Veikko Huovinen - kertoja, veitikka, toisinajattelija maksoi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran osastolla kaksi euroa! Olisin voinut maksaa enemmänkin, koska juuri Havukka-ahon ja ihanan koirakirjan lukeneena olen Huovisesta kiinnostunut. Vaan en valita. Ostin SKS:ltä myös mielenkiintoiselta vaikuttavan kirjan Suomen ensimmäisistä naisromaanikirjailijoista ja heidän naiskäsityksistään (Kati Launis: Kerrotut naiset). Aivan ihana löytö oli Jaana Aartomaan ym. toimittama Kulttuurihistoriallinen keittokirja. Kauniita kuvia, kiinnostaa tietoa, ruokaohjeita - ties mitä pitoja meillä aletaankaan nyt viettää!

Kaiken kaikkiaan siis onnistunut messukeikka. Tiesin jo etukäteen, että sorrun ostoksiin SKS:n osastolla. Se on AINA messujen paras ja turmiollisin paikka. SKS julkaisee hyvin monialaisesti ja kiinnostavasti, ja kun näkee lukuisia SKS-kirjoja samassa paikassa, se on menoa. Pitäisi joskus käydä SKS:n omassa myymälässäkin Helsingissä - ja niille, jotka asuvat siitä kaukana, vinkattakoon, että SKS:n nettikaupassa on aina puoli-ilmaisia löytöjä.

SKS:n teosten lisäksi ostin vain opasvihkosen Exlibrikset - kiehtova harrastus. Siitä ja exlibriksistä enemmän juttua, kunhan ehdin tutustua vihkoseen. Messuilla oli nähtävillä hienoja exlibriksiä.

Jonain vuonna toteutan kyllä haaveeni ja otan lomaa kirjamessujen ajaksi ja käyn suunnitelmallisesti kuuntelemassa esityksiä. Ja ostan enemmän kirjoja!

4 kommenttia:

 1. SKS:n osasto on kyllä aina houkutteleva. Ja kaiken lisäksi sieltä ostaa TIETOA, ei pelkkää huvitusta. Joten siellä tekee siis hyötyhankintoja. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan, siksi niitä ostoksia on niin helppo perustella itselleen. Huvit ja hömppä sikseen, SKS tarjoaa kulttuuria ja sivistystä! Olen kyllä onneksi myös lukenut suurimman osan SKS-kirjoistani. Ennemmin tai myöhemmin ne tulee aina vähintään selattua. Ja osahan on hakuteoksia, niihin voi palata aina kun siltä tuntuu.
  Kaikki ostamani SKS-kirjat olivat muuten tarjouksessa. Normaalihintaisten puolelta olisi löytynyt vaikka mitä ostettavaa, mutta päätin, että niitä voi ostella myöhemminkin.

  VastaaPoista
 3. Itse löysin parhaat jutut Art Housen & co osastolta. Luin juuri kiistellyn Haavikon elämäkerran, ja nyt ostin Haavikon runoja.

  VastaaPoista
 4. Pomppiainen, millainen Haavikko-elämäkerta oli? Siitähän on kyllä pidetty kovasti meteliä, mutta ilmeisesti ei kannattaisi ainakaan kirjallisten avujen takia, näin olen joistakin kirja-arvioista ymmärtänyt.

  Kyllä messuilla oli varmaan löytöjä joka osastolla! Pitäisi päästä sinne yksin rajattomaksi ajaksi ja rajattoman budjetin kanssa, niin kyllä tulisi rekkalasteittain kirjaostoksia. ;) Art House on kyllä kiinnostava kustantamo. Mitä kaikkea löysit heidän osastoltaan?

  VastaaPoista