keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Onnea Leena Parkkinen!

Leena Parkkinen on saanut Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuoden parhaasta esikoiskirjasta. Onnittelut!

Hesarin oma artikkeli aiheesta löytyy täältä. Onko kukaan lukenut Parkkisen kirjaa? Se kuulostaa melkoisen erikoiselta - mistäköhän idea tuollaiseen kirjaan on lähtöisin? Kiinnostaisi kyllä ainakin selailla Sinun jälkeesi, Maxia, jos se tulee sopivasti vastaan.

13 kommenttia:

 1. Kas kas! Olin kirjamessuilla kuuntelemassa kun esikoiskirjailijat puhuivat teoksistaan, mukana oli myös Leena Parkkinen. Kirja kuulosti niin lupaavalta että pitihän se ostaa - tosin en ole vielä sitä lukenut. Parkkinen oli hirveän nuoren näköinen mutta puhui fiksuja. :) Hän muun muassa kertoi saaneensa innoituksen joidenkin oikeiden siamilaiskaksosten tarinasta, joka päättyi heidän kuolemaansa tunnin sisällä toisistaan. Parkkinen sanoi halunneensa yrittää ilmentää sitä, miltä tuntuu, kun maailman läheisin ihminen kuolee "käsivarsille" ja tietää oman kuolemansa olevan vain ajan kysymys. Koskettava ja selkeä esitys koukutti ainakin minut hankkimaan opuksen. Kai se täytyy nyt sitten siirtää lukujonon kärkeen. :)

  VastaaPoista
 2. Parkkinen on mielestäni nuori ainakin tuollaisen kirjan kirjoittajaksi!

  Mutta kiitos vastauksesta - hyvin mielenkiintoisia tietoja. Parkkisen kirja ei kuulosta ollenkaan helpolta tai miellyttävältä, mutta kylläkin kiinnostavalta jo tuon erikoisuuden takia. Pitääkin heti kurkata, onko sille pitkä varausjono kirjastossa.

  VastaaPoista
 3. Jenni, ehkä saatkin kunnian olla se luottolukija, jota itse blogissa kaipailen.. ;) Samaa mieltä: ei ehkä uppoa nyt just marraskuussa, mutta jospa kevään tullen?

  VastaaPoista
 4. Katotaan, tuleeko musta luottolukijaa, mutta kiitos tarjouksesta ja luottamuksesta. :) Laitoin kirjan kyllä kirjaston varaukseen, mutta melkein toivoin, ettei se tulisi heti,kun vaikuttaa niin erikoiselta. Kauheaa jonoa ei kuitenkaan ollut, joten ehkä jo lähiaikoina voin sanoa kirjasta jotain. Toivottavasti. Ihailen, että joku voi keksiä noin erikoisen kirjanaiheen, mutta pelottaa, että kirja on liian ahdistava ja vaikea.

  VastaaPoista
 5. Hreathemus, joka ei taaskaan jaksa kirjautua18. marraskuuta 2009 klo 21.12

  Tulimeeria viitannee Chang-Eng-kaksikkoon. Chang kuoli ilmeisesti aivoveritulppaan, mutta Eng ei suostunut kirurgiseen leikkaukseen, jolla hänet olisi erotettu kuolleesta veljestään, joten Eng kuoli pari tuntia myöhemmin.

  Pitääpä lukea tämä kirja itsekin. Ei olekaan lukulistalla uusia kotimaisia ollut hetkeen aikaan.

  VastaaPoista
 6. Yyh, sanokaa pelkuriksi ja mukavuudenhaluiseksi lukijaksi, mutta musta kirja siamilaiskaksosista kuulostaa kyllä ahdistavalta. Mutta kuten olen jo jankannut, ehkä pitää kuitenkin selvittää, miksi ja miten joku kirjoittaa tällaista. Periaattessa kyllä aina ilahdun, kun joku (etenkään suomalainen nuori nainen) ei kirjoita vain jotain arjen kuvausta ja haastavia ihmissuhteita -peruskamaa.

  VastaaPoista
 7. Lukekaa se! Siinä oli mielestäni maaginen tunnelma, eikä ollenkaan niin ahdistava kuin olette saaneet käsityksen (tai itse en ainakaan kokenut sitä niin). Kirja sekoitti hilpeän 20-luvun ja kirjavan kavalkadin sirkuskummajaisia, mutta surumielisen seepian väriseksi kokonaisuudeksi. Monenlaista siinä tapahtui ja aika epäuskottava se oli kootessaan samaan pakettiin niin monenlaisia ihmiskohtaloita, mutta eihän mistään dokumentaarisesta teoksesta ollutkaan kyse. Kirja ei ole vaikea eikä edes paksu. Ilmainen uusinta: Lukekaa se!

  VastaaPoista
 8. Kummallisen kuuloinen kirja, mutta olen vakuuttunut Onnan mainoksista. Pakko se varmaan on lukea, kun käsketään. :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista ja erityisesti Onnalle kannustuksesta! Onna, kun luin vielä Inan blogiinkin jättämäsi kannustuskommentin, niin aloin suorastaan odottaa tätä kirjaa, sittenkin. Ehkä otan mukaan suosittelemasi punkun ja jazzin ja vielä kynttilät, on se kumma, jos yhdistelmä ne ja kirja ei toimi. ;)

  VastaaPoista
 10. Pelko pois, Jenni! Vaikka ympäristönä on friikkisirkus ja päähenkilönä siamilaiset kaksoset, kirja on helppo lukea. Suosittelen lämpimästi.

  VastaaPoista
 11. Kiitos, olen rohkaistunut! Ja kunhan saan kirjan, lupaan kertoa täällä julkisesti, pelottiko se minua vai ei.

  Mari, blogisi vaikuttaa tosi kivalta, nimeä myöten! :)

  VastaaPoista
 12. Jenni: Kiitos! Olen ihan innoissani uudesta blogista. Ja se piti vielä sanoa, että kiikutin Maxin viikonloppuna lahjaksi siskolle Lontooseen. Sinne pääsevät vain tosi harvat ja valitut.

  VastaaPoista
 13. Mari, en ihmettele, kirjabloggaaminen on kivaa. Ehdin jo kommentoida kateellisena työkaverille, että ajattele, jotkut saavat (oletettavasti) ihan avoimesti bloggailla työajallaan. Mainiota!

  VastaaPoista